Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pr_690.doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать
    1. Класифікація і розташування виробничих цехів

      1. При проектуванні і будівництві нових виробничих будівель, цехів і приміщень потрібно керуватися проектно-будівельною та експлуатаційно-технічною документацією.

      2. До кожного цеху повинні бути підведені автомобільні дороги. Інші транспортні комунікації підводяться до цеху залежно від вантажопотоків і технологічних потреб.

Для подачі в цехи ракет, боєприпасів та їх елементів, для міжцехового і внутріцехового транспортування і для вивозу готових виробів використовуються всі види транспорту, які дозволені експлуатаційно-технічною документацією і забезпечують безпеку робіт, транспортування і збереження майна.

      1. Будівлі цехів повинні будуватися з цегли, збірного залізобетону або інших вогетривких матеріалів і повинні бути не нижче II ступеня вогнестійкості відповідно до Будівельних норм і правил. Дозволяється експлуатація існуючих будівель цехів з вогнетривкими горищними перекриттями.

      2. Обігрів боєприпасів в цехах здійснюється за допомогою обігрівальних пристроїв прохідного типу, які працюють в ритмі виробничого потоку. Дозволяється обігрівати боєприпаси в приміщенні цеху, відокремленому від інших приміщень.

Дозволяється обігрівати боєприпаси шляхом витримки їх в окремих будівлях обігріву, віддалених від інших будівель на відстані, вказані в додатку.

Завантаження будівлі обігріву боєприпасами визначається мінімальною кількістю їх, необхідною для забезпечення ритмічності роботи цеху.

      1. У цехах боєприпасів робочі місця для угвинчування і кернення детонаторів обладнуються спеціальною кабіною. Транспортер в місці угвинчування детонаторів обладнується уловлюючою сіткою.

Угвинчення детонаторів здійснюється в спеціальній кабіні, в якій повинен знаходитися тільки один робітник, що виконує цю операцію.

Вигвинчування детонаторів з снарядів і мін повинне проводитися поза цехом в спеціальній кабіні з укриття або в окремому ізольованому приміщенні цеху.

      1. Після закінчення робочого дня, а також в обідню перерву дозволяється залишати в цеху ракети, постріли і елементи в кількості, необхідній за технологічним процесом для поновлення роботи, але не більше від півгодинної потреби.

Забороняється залишати в цеху постріли і елементи на конвеєрах і транспортерах.

Після закінчення робочого дня забороняється залишати в цеху незібрані в гільзи порохові заряди.

Запас ракет і боєприпасів на окремих дільницях цеху не повинен перевищувати мінімальної кількості, необхідної для забезпечення безперервності виробничого потоку, не перевищувати норму завантаження робочих місць.

      1. У виробничих цехах всі приміщення за їх призначенням поділяються на основні і допоміжні (службово-побутові).

У основних приміщеннях виконуються роботи з випробувань, складання, ремонту і розриштування ракет і боєприпасів.

      1. У кожному цеху, як правило, повинні бути передбачені приміщення для начальника цеху, майстрів, канцелярії, відділу технічного контролю, зберігання цехової контрольно-перевірочної апаратури, інструменту і пристосувань, матеріальної комори, побутових потреб і робочих місць для цехового електрика і слюсаря, а також електроприміщення (для вибухо- і пожежонебезпечних будівель).

Виробнича площа основних приміщень визначається технологічним розрахунком за заданою програмою.

Площі допоміжних приміщень визначаються відповідно до вимог Санітарних норм проектування промислових підприємств.

      1. Для зберігання інструменту і пристосувань у цехах організуються комори. Допускається також короткочасне зберігання в цих коморах перехідного запасу пожежобезпечних матеріалів у кількостях, необхідних для здійснення робіт у цеху.

Довготривале зберігання пожежобезпечних, а також зберігання пожежонебезпечних матеріалів в коморах, розміщених у приміщеннях цехів, забороняється. Таке зберігання організується у витратних коморах, в яких дозволяється створювати запас матеріалів не більше тризмінної потреби.

Цехові витратні комори будуються на відстані 40 м від цеху з вогнетривких матеріалів; в необхідних випадках вони можуть обігріватися через мережу центрального опалювання і мати електричне освітлення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]