Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pr_690.doc
Скачиваний:
77
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать
        1. Місця установлення телефонних апаратів на технічній території повинні бути позначені покажчиком.

      1. Пожежна сигналізація

        1. Пожежна сигналізація на технічній, адміністративно-господарській території баз і на території житлово-побутового містечка здійснюється через комутатор променевої чи кільцевої системи.

Комутатори пожежної сигналізації встановлюються в будинках пожежного депо.

        1. Лінії пожежної сигналізації повинні бути, як правило, кабельними (підземними чи повітряними). Допускаються в окремих випадках повітряні дротяні лінії сигналізації.

Повітряні лінії пожежної сигналізації на технічній території прокладаються на відстані не менше 10 м від будинків, платформ і сховищ з боєприпасами.

Лінії сигналізації, прокладені до будинків, що мають блискавкозахист першої категорії, повинні бути кабельними по всій довжині, починаючи від пожежного комутатора.

Ввід повітряних ліній пожежної сигналізації в цехи, що мають блискавкозахист другої категорії, виконують підземним кабелем довжиною не менше 50 м.

        1. Пожежні сповіщувачі (сигналізація) на технічній території встановлюються з розрахунку не менше одного на кожен цех, котельню і на кожні два сховища (платформи, навіси). В останньому випадку відстань від сповіщувачів до об'єктів (сховищ, платформ, навісів) повинна бути не більше 150 м.

Зовнішні сповіщувачі встановлюються уздовж доріг на видних місцях. Місця установки сповіщувачів визначаються генеральним планом і планом протипожежної охорони.

У вартових приміщеннях і на секторах варт установлюються пожежні сповіщувачі, з'єднані з найближчими лініями електричної пожежної сигналізації технічної території.

У цехах кількість пожежних сповіщувачів встановлюється залежно від розмірів цехів і небезпеки робіт, що проводяться в них, і визначається в кожному випадку проектом.

        1. На адміністративно-господарській території і на території житлово-побутового містечка пожежні сповіщувачі встановлюються в матеріальних складах, гаражах, електростанції, клубі, біля груп житлових будинків, адміністративних і виробничих будинків.

        2. Установка пожежних сповіщувачів безпосередньо в приміщеннях класів В-1 і В-1а забороняється.

        3. Місця установки пожежних сповіщувачів повинні бути позначені покажчиком.

      1. Постова сигналізація

        1. Постова сигналізація повинна здійснюватися через комутатори променевої системи.

Допускається застосування для постової сигналізації телефонних комутаторів ємністю 10—15 номерів і телефонних апаратів (чи індукторів).

Комутатори постової сигналізації встановлюються в кожному вартовому приміщенні, у кімнаті начальника варти.

        1. Лінії постової сигналізації можуть бути кабельними (підземними чи повітряними) і повітряними дротяними.

Прокладаються ці лінії вздовж охоронного периметра на відстані 12—15 м від внутрішньої дротяної огорожі і від електричних ліній.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]