Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prakt_2_K_12.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
88.06 Кб
Скачать

12

Мвс україни одеський державний університет внутрішніх справ

Кафедра діяльності ОВС на транспорті та тактико-спеціальної підготовки факультету підготовки фахівців транспортної міліції

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник УМВС України

на Одеській залізниці

полковник міліції

С.В. Карташов

„_____” _______________ 2012 р.

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор Одеського державного університету внутрішніх справ

генерал-майор міліції

А.М. Волощук

„____” ______________ 2012 р.

Програма

практики курсантів 2-го курсу факультету підготовки фахівців транспортної міліції Одеського державного університету внутрішніх справ в органах внутрішніх справ на транспорті

Схвалено на засіданні кафедри

від „___”____________ 2012 р.

Протокол № ____

Одеса 2012

Організаційні заходи

1.1. У відповідності з навчальним планом курсанти 2-го курсу Одеського державного університету внутрішніх справ проходять навчальну практику протягом 3-х тижнів в підрозділах адміністративної служби міліції. За цей період курсанти 2-ва тижні практикуються на посадах інспекторів патрульно-постової служби міліції і 1-н тиждень на посадах помічників оперативного чергового ОВСТ.

Організація та проведення практики здійснюється у відповідності з нормативними актами Міністерства освіти України та Міністерства внутрішніх справ України, затвердженими наказом МВС України від 21.01.2008 № 30.

1.2. Основною метою та завданням практики є закріплення й поглиблення курсантами теоретичних знань, ознайомлення з майбутньою спеціальністю у формі їх залучення до заходів по профілактиці правопорушень, запобіганню та розкриттю злочинів. Наслідком її проведення є формування необхідних професійних практичних знань і навичок у курсантів.

Під час проведення практики керівники практикою від університету та базових органів глибоко і всебічно вивчають ділові, моральні й особисті якості курсантів з метою вирішення питання щодо їх найбільш доцільного використання у практичних органах внутрішніх справ на транспорті.

1.3. Організацію проведення практики і контроль за її проходженням забезпечують керівники університету та базових органів, у яких курсанти проходять практику. Навчально-методичне керівництво та забезпечення виконання програми курсантами забезпечує кафедра діяльності ОВС на транспорті та тактико-спеціальної підготовки факультету підготовки фахівців транспортної міліції Одеського державного університету внутрішніх справ.

2. Відповідно до наказу МВС України від 25.01.2008 № 30 керівники УМВС на залізничному транспорті зобов’язані:

2.1. Визначити конкретні підрозділи за спеціалізацією практикантів та створити належні умови для проведення практики.

2.2. Призначити наказом начальника ЛВ керівників практики з числа найбільш підготовлених працівників, які мають відповідний кваліфікаційний рівень і достатній практичний досвід, високі духовні та моральні якості.

За одним керівником практики закріплюється не більше трьох курсантів.

2.3. Здійснювати постійний контроль за організацією проведення практики, узагальнювати й аналізувати її результати, розробляти рекомендації щодо її вдосконалення, підводити підсумки практики та оформляти її результати наказом, копію якого направляти в університет.

3. Керівництво практикою здійснюється начальниками ОВСТ і керівниками підрозділів, в яких вона проводиться.

У відповідності з вищеназваним наказом на них покладаються обов’язки:

3.1. Забезпечення виконання програми практики в повному обсязі та контроль за їх реалізацією. Встановлення режиму роботи практикантів.

3.2. Представлення практикантів особовому складу підрозділу, роз’яснення їх правового статусу, ролі і місця керівників практики та інших працівників підрозділу під час виконання своїх обов’язків.

3.3. Проведення інструктажу практикантів, ознайомлення їх з оперативною обстановкою, завданнями і функціями органу (підрозділу, служби), його структурою, внутрішнім розпорядком, правилами техніки безпеки.

3.4. Проведення виховної роботи з практикантами.

3.5. Створення для практикантів необхідних житлово-побутових умов (надання по можливості безкоштовного житла, медичного обслуговування), а також забезпечення робочими місцями, необхідним майном, літературою тощо.

3.6. Аналізування роботи практикантів та надання їм допомоги в успішному виконанні програми практики.

3.7. Узагальнення підсумків практики. Копія звіту надсилається до університету.

3.8. Затвердження характеристик на практикантів.

4. На безпосередніх керівників практики покладаються обов’язки:

4.1. Ознайомлення практикантів з оперативною обстановкою на об’єкті обслуговування, характером та особливостями роботи.

4.2. Щоденний облік та оцінка роботи практикантів, контроль за веденням щоденників.

4.3. Прищеплення курсантам практичних навичок використання всіх сил, засобів, методів по охороні громадського порядку і громадської безпеки та розкриттю злочинів.

4.4. Складання характеристик на практикантів, їх затвердження у керівництва (не менш, ніж за день до закінчення практики). У характеристиці мають знайти відображення обсяг і якість виконання програми та індивідуального плану, рівень підготовленості практикантів до виконання службових обов’язків і вміння реалізувати набуті знання в роботі; наявність навичок тактично правильно застосовувати спеціальні й технічні засоби, складати адміністративно-процесуальні документи; особисті морально-вольові якості, дисциплінованість, старанність, загальний культурний і професійний рівень розвитку, підсумкова оцінка за практику. Характеристики направляються в університет і додаються до особових справ курсантів (додаток 6).

5. Під час практики курсанти підпорядковуються начальнику ОВСТ, який на цей період є для них прямим начальником.

6. Використовувати практикантів для виконання завдань, не передбачених програмою, направляти на місце події без практичного працівника, залучати для затримання озброєних злочинців, а також переміщення їх з одного ОВС до іншого або з однієї служби в іншу без погодження з керівництвом університету категорично забороняється.

7. Практиканти зобов’язані:

7.1. Складати відповідно до програми практики щоденник проходження навчальної практики. Виконувати передбачені програмою завдання у повному обсязі й встановлені терміни.

7.2. Виконувати розпорядок дня, встановлений в ОВСТ за місцем проходження практики, підтримувати дисципліну і правила, діючі в місцях проживання.

7.3. Проявляти організованість, ініціативу, дотримуватись законодавчих актів України та відомчих актів МВС України.

7.4. Брати участь у громадському житті колективу. Відвідувати заняття зі службової підготовки тощо.

7.5. Регулярно звітувати керівнику практики про виконану роботу.

7.6. Після закінчення практики представити на кафедру діяльності ОВС на транспорті та тактико-спеціальної підготовки щоденник, характеристику (оригінал і копію) та копії наказів про заохочення або покарання, якщо такі були.

8. Під час практики курсанти виконують такі завдання:

8.1. Знайомляться з оперативною обстановкою на об’єктах і території, яка обслуговується ОВСТ.

8.2. Вивчають організацію роботи адміністративної служби міліції на транспорті та керівника практики.

8.3. Вивчають накази, інструкції, огляди, методичні та аналітичні документи, які стосуються діяльності ОВС на транспорті.

8.4. Приймають участь у плануванні та проведенні адміністративно-профілактичних заходів по охороні громадського порядку і громадської безпеки на об’єктах транспорту.

8.5. Приймають участь у виявленні і перевірці осіб, затриманих за бродяжництво, за підозрою вчинення злочинів, злочинців-гастролерів, раніше засуджених з метою встановлення їх можливої причетності до вчинених злочинів.

8.6. Приймають участь у плануванні та проведенні адміністративно-профілактичних заходів по розшуку та затриманню осіб, які переховуються від органу дізнання, слідства, суду.

8.7. Вивчають організацію взаємодії адміністративної служби міліції з іншими підрозділами та службами ОВС на транспорті й територіальними ОВС з питань охорони громадського порядку та громадської безпеки.

8.8. Набувають практичних навичок в складанні адміністративно-процесуальних документів, які необхідні для притягнення винних до відповідальності.

8.9. Вивчають порядок реєстрації заяв і повідомлень про злочини і прийняття рішення у відповідності зі ст. 97 КПК України.

8.10. Вивчають порядок реєстрації заяв і повідомлень громадян про порушення громадського порядку і громадської безпеки.

8.11. Вивчають порядок реєстрації затриманих за правопорушення громадян.

8.12. Приймають участь у встановленні особи затриманого та документального оформлення вчиненого ним правопорушення.

8.13. Вивчають форми і методи профілактичного впливу щодо правопорушників.

8.14. Приймають участь в інструктажі нарядів, що заступають на охорону громадського порядку.

8.15. Ознайомлюються з порядком введення в дію особливих планів „Сирена”, „Грім”, „Перехват”, „Хвиля” (розташування згідно з цими планами особового складу ЛВ).

8.16. Вивчають порядок складання інформації про вчинення злочину для доповіді керівництву ЛВ та черговій частині управління внутрішніх справ і приймають участь у її складані.

9. Практиканти мають право:

9.1. Ознайомлюватися з усіма службовими документами в обсязі компетенції та завдань, визначених цією програмою і їхніми індивідуальними планами.

9.2. Підписувати від свого імені складені за дорученням керівника практики документи, крім постанов та висновків.

9.3. Користуватися технічними та іншими засобами, наявними у відповідному органі внутрішніх справ.

9.4. Вносити пропозиції керівництву ОВСТ і на кафедру діяльності ОВС на транспорті та тактико-спеціальної підготовки щодо вдосконалення організації і проведення практики, а також діяльності підрозділу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]