Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_SP.rtf
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать
  1. Функції страхової реклами.

Французькі вчені А. Катля І А. каде виокремлюють п ять функцій засобів масової інформації: 1. Функція «антени» 2. Функція «підсилювача» 3. Функція «фокуса» 4. Функція «призми» 5. Функція «відлуння» Реклама використовує кожну з цих п'яти функцій залежно від ста­новища на ринку та мети маркетингу.1) Ф-ція анкети -щоб ввести нові настанови поведінки на спож-ня (зелена картка), 2)Реклама посилювача -перебільшує зміни в соц стереотипах повед-ки, 3) Реклама-фокус -для пропоз-ції нового способу життя та послуг, 4)Реклама- призма -щоб пристос-ти рекламні звернення до різних груп спож-чів та видів страх послуг., 5) Реклама-відлуння _нагад-ня про відомі консервативні та поширені види страх-ня.

  1. Текстове повідомлення: зміст, вимоги до нього.

Важливе значення в рекламній діяльності ст-ка має текстове повідомлення – найбільш важлива частина більшості рекламних засобів.

За своєю стр-рою рекламне повідомлення поділяється на:

  1. початок, як складова включає: інтригу рекламного засобу, ознайомлення з якою викличе бажання ознайомитися зусім рекламним повідомленням (початок спонукає дочитати)

  2. роз¢яснення, що включає важливу інф-цію про об¢єкт страх реклами (тобто про умови, переваги договору)

  3. висновки, що що закріплюють основну думку рекламної об¢яви, розсіюють сумніви, сприяють звертанню стр-ника до СП даної СК.

Рекламні тексти можуть бути:

Інформаційні тексти використовуються тоді, коли необхідно повідомити про зміни в умовах діючих видів стр-ня або про введення нових видів стр-ня.

Нагадуючі тексти використовують тоді, коли страховику необхідно нагадати стр-нику про закінчення дії СД. Цей тест повинен нагадати стр-нику, що він може укласти СД на новий строк.

Навіюючий текст повинен допомогти потенційному стр-нику запам¢ятати назву нового виду стр-ня (доречно багато повторювати).

Переконуючий текст– необхідно зробити акцент на перевагах даного виду стр-ня. Цей текст будується так, щоб показати найбільш привабливі сторони, аспекти страх продукту.

Текст рекламного повідомлення повинен відповідати наступним критеріям:

• конкретність

• достовірність

• привабливість

• оригінальність

• дохідливість

Рекламний процес в стр-ні являє собою комплекс дій, пов¢язаних з орг-цією і проведенням реклами.

  1. Контроль з боку страхових компаній та держави за наданням страхових послуг.

Контроль за реалізацією страхових послуг може бути внутрішнім і зовнішнім. Внутрішній контроль постійно здійснюється страховою компанією

Страхування як частина фінансово-кредитної сфери є об’єктом державного регулювання з метою забезпечення його стабільного функціонування. Реалізація страхових відносин між страховиком і страхувальником потребує наявності системи правового регулювання страхової діяльності: законодавчих і нормативних актів, положень, інструкцій тощо. Перехідна економіка підвищує ризикованість всіх сфер діяльності, що потребує активних заходів щодо формування ринку страхових послуг, дієвого, але виваженого втручання держави у процес реформування. Отже, об¢єктивний процес розвитку страхового ринку зумовлює необхідність опрацювання та впровадження цілісного механізму державного регулювання та підтримки страхового бізнесу, надання певних гарантій інвестиційним заходам страховиків.

Державне регулювання здійснюється такими методами:

• створення відповідних наглядових органів,

• впровадження нових законодавчих актів, що регулюватимуть страхову діяльність,

• ліцензування страхової діяльності,

• контроль за діяльністю страховиків (шляхом подання страховими компаніями звітності),

• оподаткування страхових компаній.

Страх ринок в Укр цивілізований і страх послуги над-ся строго у відп-ті з норматив-ми докум-ми на правовій основі. Контроль за д-тю страх компаній здійсн-ть Мін Фін в особі департаменту фін установ. Мін Фін видає страх компаніям ліцензії на право займатися певними видами страх-ня, затверджує правила страх-ня, зд-є контроль за дотрим-ням страх-ками Закону "про страх-ня" і ін ек актів, пов'язаних з страх-ням. Контроль зд-ся в формі перевірок, ревізій, ан-зу звітн-ті, експертизи страх робіт. Крім МінФін контроль за наданням страх послуг зд-ть Держ податк-ві адмін-ції, Держ подат-ва поліція, СБУ, КРУ (контрольно-ревіз-не упр-ня). В страх компаніях існує внутр контроль за реал-цією страх послуг, який проводять керівн-ки підрозд-лів, правління, бухг-рія і фін підр-ли. Це контроль за правильн-тю уклад-ня договорів, виплатою страх відшкод-ня, дотрим-ням закон-ва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]