Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_SP.rtf
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать

29. Дії страхувальника при настанні страхової події.

При настанні с. події страхув-к повідомляє страхов-ка усно або письмово в термін, обумовлений договором страх-ня. Одержавши повідомлення або заяву страх-к складає акт про подію, в якому вказ-ся хар-ка страх випадку, пошкоджені або знищ-ні об'єкти, затрати по рятув-ню або збитків, компетентні органи, які були після с.події, місце і дату настання події, а також свідки та їх адреси. Часто для доведення факту страх події необх-но одержати док-ти: довідку ДАІ, довідку від пожеж. охорони, довідки від МВД, довідки лікув-них закладів, ін компетентних органів. Коли угода закінчується виплатою, то з одного боку, страховик повинен швидко реагувати на заяву страхув-ка про настання с.події, але з ін. боку мех-м врег-ня претензій повинен виключати необгрунтовані виплати і запобігати шахрайству. На підставі с. акту СКо вирішує питання щодо сплати с. відшк-ня.

Страховик має переконатись: Чи настав на момент с.події строк дії договору стр-ня; Чи є застр-ними об`єкти, що постраждали; Встан-ти чи існує особа, винна в заподіяних збитках; Перевірити своєчасність подання заяви стр-вику; Перевірити отримання страхув-ом дотр-ня правил безпеки щодо застр-го об`єкту тощо. На розмір сплати відшк-ня впливає с-ма забезпечення та франшиза.

Порядок виплати відшкод-ня проводиться згідно з договором або зак-ом, на підставі заяви страхув-ка або 3-х осіб, визначених у договорі с-ня, і с.акту (аварійного сертифікату), який склад-ся страхов-ом або аварійним комісаром у формі, визначеній страховиком. Розмір с. виплати знах. у межах с.суми. С.сума визначає ліміт відп-ті страховика перед страхув-ом. Зазвичай у договорі заздалегідь обумовлюються шляхи вирішення суперечок, що можуть виникнути. Останньою інстанцією є суд або арбітраж, і його рішення є остаточним. Стр-вик має право відмовити у виплаті стр-нику.

Рішення про відмову у виплаті приймаються страховиком у терміни, передбачені у правилах с-ня, і повідомл-ся стр-нику в письмовій формі з обгрунтуванням.

При виконанні зобов`язань щодо виплати у повному обсязі с. суми договір с-ня вважається вичерпаним, його дія припиняється.

30. Дії страховика щодо розслідування хар-ру і розмірів збитків.

Подання заяви про настання с. випадку входить до обов`язків стр-ника. Заява - це той док-т, який дає поштовх діям СКо, пов`язаних із врег-ням збитків, яких зазнає стр-ник. СКо посилає спеціаліста на місце події для складання с.акту, в якому зазначається: дата с.події, зміст с.події, обсяг ушкоджень, вжиті стр-ником заходи щодо запобігання розповсюдження наслідків с. події, перелік майна, що знищено або ушкоджене. На підставі с акту СКо вирішує питання щодо сплати с.відшк-ня.

При вирішенні питання про сплату відшкодування страховик має переконатись:Чи настав на момент с.події строк дії договору і відп-ті страховика; Чи відповідає зазначеному в полісі місце нанесення збитків; Чи є застр-ми об`єкти, що постраждали; зібрати додаткову інф-ію щодо осіб, зацікавленим у страх-ні цих об`єктів і отриманні відшк-ня за збитками; Визначити, беручи до уваги картину збитків, попередню вар-ть заподіяної шкоди, скласти на цій основі с.акт; Встан-ти чи існує особа, винна в заподіяних збитках; Перевірити отримання страхув-ом або його персоналом, членами його сім`ї дотр-ня правил безпеки щодо застр-го об`єкту; Перевірити дотримання страхув-ом вимог щодо неприпустимості переміни картини збитків, а також вимог стосовно своєчасності подання док-тів, пов`язаних зі збитками, в органи міліції, ДАІ, пожежної безпеки, і т. ін.; Перевірити своєчасність подання заяви стр-вику; Визначити непошкоджені об`єкти і виключити їх зі списку об`єктів, що постраждали; Визначити на базі попередніх пунктів, чи повинна СКо відшкод-ти збиток, і в яких саме обсягах. Розслідуванням займається аварійний комісар, він досліджує обставини події, що заявлена клієнтом як страх. випадок, визначаючи її відповідність умовам страх-ня, оцінює й узгоджує з клієнтом розміри збитку, вживає заходи до його зменш-ня, оформлює і подає відповідний висновок (аварійний сертифікат).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]