Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_SP.rtf
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать

70. Страхування пп. Від перерв у вир-ві внаслідок знищення або пошкодження застрахованого майна.

Об’єкт: фін. втрати юр. особи від перерв у вир-ві внаслідок матер. збитків від страх. подій із застрах. майном, включаючи: поточні витрати страхувальника на подовження госп. діял-ті в період вимушеної перерви або втрати прибутку від вимушеної перерви у вир-ві. Вичікувальний період при страх-ні від перерв у вир-ві, аналогічній умовний франшизі і носить превентивний хар-р, змушуючи страхувальника дбати про об’єкт страх-я максимально, як би він не був застрахований і вимірюється у днях .Обсяг відповідальності страховика – страх сума у випадку вимушеного простою по поточних витратах визначається з обсягів та реал. ринкових цін, при втраті прибутку: сер. арифмет. Показник за попередні 12 місяців до факт. збитку або 10% від реал. вартості прод-ї.

71. Страхування відповідальності товаровиробника за якість прод-ї.

Відноситься до галузі відповідальності, короткострокове ст.-я. Суб’єкти: страховик, страхувальник – юр. особа, що є товаровиробником прод-ї та 3-тя особа, невідома на момент укладання договору, на користь якої укладений договір і яка має право згідно з договором постраждати. Об’єкт: відповідальність товаровиробника перед 3-ю особою, споживачем прод-ї за нанесеня їй шкоди: життю і здоров’ю, її майну через товари, роботи чи послуги надані товаровиробником.

Термін дії договору: укладається на 1 рік з пролонгацією, яка дорівнює гарантійному строку на прод-ю даного товаровиробника. Страхова сума: визначається як ліміт відповідності страх-я і має прецендентний хар-р, враховуючи історію аналогічних позовів до суду по групі таких продуктів та по страхувальнику не менше ніж за 5-10 років

72. Страх-я ін. Видів відповідальності пп. (відповідальність роботодавця, відповідальність за забруднення довкілля )

Під “забрудненням” розуміють будь-який викид шкідливих речовин, незалежно від їх природи та характеру, що забруднює атмосферу, водні або земельні ресурси (або викид та нагромадження шкідливих речовин в обсязі, який не може більше поглинатися навколишнім середовищем). Конкретний поліс страхування може покривати не тільки випадкові забруднення, а й ризик поступавого забруднення. Підприємсва, які є джерелом підвищеної екологічної небезпеки, звільняються від відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природньому середовищу, тільки коли доведуть, що шкода виникла внаслідок природних явищ чи навмисних дій потерпілих осіб. Що ж до підприємств, які не є джерелами підвищеної небезпеки, то вони звільняються від покриття шкоди, якщо доведуть, що шкоду зоподіяно не з їхньої вини. Особи, яким завдані збитки, мають право на відшкодування неодержаних прибутків за час, необхідний для відновлення здоров¢я, якості навколишнього природнього середовища, відтворення природного середовища до стану, придатного для використання за цільовим призначенням. Страхуванням покриваються: • всі суми, присуджені за законом постраждалим третім особам у зв¢язку з настанням страхового випадку, а також судові витрати, • покриваються лише випадкові забруднення (навмисні дії або помилки виключаються), • суми штрафів не включаються у срахове покриття. Договір укладється на рік, але через великі витрати при визначенні умов страхування чи превентивних програм догорів, як правило, поновлюєтьяс в того ж самого страховика. Географічні ліміти чітко обумовлюються. Страховики обмежують максимальну відповідальність грошовою сумою та періодом часу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]