Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_SP.rtf
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать

56. Страхування спортсменів від нещасних випадків.

Стр-ня спортсменів від нещ випадків м/проводитися у 2 формах: обов’язковій (держ обов особисте стр-ня спортсменів вищих категорій) та добровільній.

Застрахованими тут є спортсмени та ін учасники спорт заходів.

Період с-ня визнач-ся від дня прибуття учасників спорт заходу до місця його проведення, але не раніше ніж за певну к-сть днів до офіц відкриття заходу, і закінч-ся о 24,00 дня його офіц закриття. Якщо договір стр-ня надається терміном на 1р, то страхув-ві надається знижка від стр платежу, визначеногог тарфиними ставками.

Розмір тарифної ставки для стр-ня спортсменів, які безпосередньо беруть участь у змаг-нях, а т-ж запасних гравців, встан-ся залежно від групи, до якої належить вид спорту, і строку стр-ня.

Стр виплата в разі смерті застр-го внасл нещ випадку здійс-ся в розмірі 100% стр суми.

При встановленні інвалідності виплата проводиться у відсот­ковому відношенні залежно від групи інвалідності.

При тимчасовій втраті працездатності внаслідок нещасного випад­ку виплата проводиться залежно від умов лікування (стаціонарно чи амбулаторне) і терміну перебування на лікуванні з розрахунку від 0,5 % до 1,0 % страхової суми за кожний день непрацездатності. При цьому обмежується загальний термін лікування певною кількістю днів.

Страховик може відмовити у виплаті страхової суми у випадках навмисних дій страхувальника або застрахованого, спрямованих на настання страхового випадку; подання страхувальником свідомо не­правдивих відомостей, необхідних для укладення договору страхуван­ня; повідомлення страхувальником про настання страхового випадку після того, як минув один рік від дня настання страхового випадку без поважних на те причин або створення страхувальником перешкод у визначенні обставин, характеру нещасного випадку.

57. Медичне страхування: необхідність і сутність.

Мед стр-ня – форма соціального захисту населення з охорони здоров’я, яка гарантує громадянам при настанні трахового випадку одержання медичної допомоги за рахунок нагромаджених коштів і фінансування профілактичних заходів. Проводиться в обов’язковій та добровільній формах. Мед. Страх. є важливим елементом охорони здоров’я. Об’єктом МС є життя і здоров’я гром-н. Мета проведення МС – забезп-ня громадянам у разі виникн-ня стр випадку одерж-ня мед допомоги за рах накопичених фондів і фін-ня профілакт заходів. Суб’єктами МС є страхув-ки, застраховані, страховики (стр мед орг-ції), лікув-профілакт установи, а в обов МС м/б ще й фонд охорони здорорв’я. Страх випадком є звернення застрах особи під час дії відпов договору до мед установи за мед допомогою відпо до мед послуг у межах їх переліку за договором с-ня.

58. Суб’єкти медичного страхування та взаємовідносини між ними.

Суб’єктами МС є страхув-ки, застраховані, страховики (стр мед орг-ції), лікув-профілакт установи, особливості яких залежать від форми стр-ня. Взаємовідносини між ними залежать від форми страхування.

Обов’язкове. До страхув-ків тут належать юр особи (п-ва, установи, орг-ції для працюючого н-ня) і держава – для непрацюючого. Застраховані – це фіз особи, на користь яких уклад-ся договори с-ня. Страховики - незалежні стр компанії, які мають статус юр особи і ліцензію д-ви на право здійснювати мед с-ня. Страх мед компанії за рах сформованих стр фондів здійснюють оплату мед допомоги застрахованим. Гол призначення – при оплаті рах-ків мед установ контролювати якість наданих мед послуг і їх відпов-сть медико-екон стандартам. Здійснюють свою д-сть на основі договорів про співроб-во з мед установами. Тут суб’єктом м/б фонд охорони здоров’я, який ств-ся державою разом з ін суб-ми стр відносин для здійсн-ня контролю за д-стю СК і мед установ, викор-ням коштів. Лікувально-профілактичні установи – мед установи, які мають ліцензію на право надання мед допомоги і послуг згідно з програмою ОМС., і пройшла акредитацію на відповідність установл професійним стандартам.вони несуть відпов-сть за відмову в наданні мед допомоги застрах-му, невідпов-сть мед послуг обсягу та якості за договором. Самостійно практикуючі лікарі, які мають на це право.

Добровільне. Страхув-ки – дієздатні фіз (мають право укладати договори на свою користь або на користь 3-х осіб) або юрид особи (на користь працівників). Застраховані – фіз особи, на користь яких уклад-ся договір с-ня ( страхув-к = застрах, коли фіз особа укладає договір на користь самої себе). Страховики – незалежні СК, які мають статус юр особи, ліцензію на право здійснювати ДМС. Лікув-профілакт установи – мед установи, які мають ліцензію на право надання мед допомоги і послуг у с-мі ДМС і пройшли акредитацію на відпов-сть їх д-сті встановленим стандартам.

Страх мед орг-ці укладають із лікув-проф установами договори про співроб-во щодо надання мед допомпги і лікув-ня застрах-х за умовами договорів ДМС.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]