Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_SP.rtf
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать

126. Авіаційне страхове бюро України та його значення.

Для координації дій стр-ків у сфері АС створене Постановою КМУ у кв 1998 № 561 Авіац стр бюро України. Його штаб-квартира у Києві.

КМУ затвердив Положення “Про авіац стр бюро”, де визначено його функції:

  1. координація д-сті нац стр-ків у галузі авіац с-ня (лише СК – члени моавіац бюро мають право укладати договори мор с-ня);

  2. дослідження і прогноз-ня ринку авіац с-ня, інформаційне і консультативне забезп-ня суб'єктів цього ринку і громадськості;

  3. представництво інтересів нац СК-членів бюро у міжнар об’єдн-нях стр-ків і сприяння наближенню до стандартних підходів у практиці авіац с-ня, прийнятих у світі (більшість ринку авіац с-ня регул-ся Великобр-ю – Ллойд та америк СК);

  4. підготовка законодавч і нормативних актіву обов с-ні, розробка методології здійснення добров с-ня тощо.

Зараз членами АСБУ є 46 стр компаній. АСБ створене для координації діяль-ті нац страхов-в в галузі авіац. Страх , збору стат даних, розробки програм та методів страх авіац ризиків.

127. Обов’язкове авіаційне страхування: сутність, значення.

Обов'язковість авіаційного страхування визначена міжнаро­дними Конвенціями Цивільної авіації, до яких приєдналась Україна, Повітряним Кодексом (ст. 103), Законом України «Про страхування» (ст. 7, п. 7) та Постановою КМУ «Про порядок та умови проведення обов'язкового авіаційного страхування» від 13 липня 1998 року.Закон «Про страхування» передбачає як обов'язковий вид: «авіаційне страхування цивільної авіації». Обов'язковому страхуванню підлягає тільки повітряний транспорт Повітряний кодекс ЦА регламентує діяльність ТІЛЬКИ повітряного транспорту . Повітряний кодекс у ст. 103 та Постанова КМУ визна­чають порядок та умови проведення обов'язкового авіаційного страхування. Закон України «Про страхування» п. 26 визначає як обов'яз­ковий і такий вид «страхування, як відповідальність суб'єктів пе­ревезення небезпечних вантажів на випадок настання негативних наслідків при перевезенні небезпечних вантажів». Значення: Повітряний транспорт може бути небезпечним для учасників перевезення і для навколишніх людей і їхнього майна. Адже після великих авіакатастроф буває, що авіакомпанія банкрутує і стає неспроможною виплатити відшкодування потерпілим сторонам. Тому держави світу, котрі, обстоюючи інтереси своїх громадян, приєдналися до відповідних міжнародних конвенцій, вимагають від кожної авіа-компанії-авіаперевізника обов'язково застрахувати свою відповідаль­ність, причому на ліміт, не менший за встановлений у країні, на тери­торії якої виконуються польоти.

128.Обов’язкове авіаційне страхування цивільної відповідальності.

129. Необхідність, особливості та стан космічного страхування.

Необхідність космічного стр-ня полягає в тому, що стр-ню пілягають дуже дорогі та унікальні апарати, які в разі знищення або пошкодження потребують значних сум для відновлення або ремонту.

Особливості:

  • об¢єкт стр-ня — високотехнічна наукоємка продукція, для оцінки страх ризиків і страх тарифів при якій,. Відсутні загальноприйняті методи.

  • Вир-во космічної техніки одиничне та дрібносерійне й це призводить до того, що кожен наступний виріб значно змінений

  • Зібрана інформація швидко старіє і вимагає збору нових даних

  • Незначна кількість страхуємих об¢єктів і разом з тим великі розміри страх сум викликають необхідність об¢єднання страховиків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]