Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_SP.rtf
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать

119.Необхідність та особливості страхування авіаційних ризиків. Види страхування.

Авіаційне страхування — це загальна назва комплексу майно­вого, особистого страхування та страхування відповідальності, яка випливає з експлуатації повітряного транспорту і захищає майнові інтереси юридичних та фізичних осіб у разі настання певних по­дій, визначених договором страхування або законодавством. В авіаційному страхуванні ризики можуть бути застраховані ,як в обовязк так і в добров формах Щоб страх комп могла здійсн авіац стр-ня, вона має задовольняти певні умови: наяв-ть професійно підготовл фахівців-експертів, широкої сис-ми перемтрах-ня, фахівців із міжнар права або договорів з міжнар юр компаніями, наяв-ть актуарних розрах-ів з акумуляції ризиків.Особливості авіац стр-ня:

  • комплектність (майнове, особисте, відповідальності);

  • великі розміри страхових сум, визначених у валюті різних країн;

  • дія полісів за межами України;

  • значна акумуляція ризиків;

  • Необх-ть перестрах-ня ризиків на міжнар страх ринку

З огляду на світовий досвід, до галузі авіаційного страхування : страхування авіасуден (каско), страхування авіазапчастин і двигунів, страхування від нещасних випадків пасажирів, членів екіпажів, авіадиспетче-рів, страхування відповідальності аеропортів та власників (опе­раторів) ангарів та іншої продукції авіаційно-промнслового комп­лексу і пов'язаних з авіацією галузей.

120.Законодавча база авіаційного страхування в Україні.

Правове забезпе­чення цього виду страхування дуже різноманітне. Воно містить норми міжнародних угод та конвенцій, до яких приєдналась наша держава; нормативні акти міжнародних організацій цивільної авіації, членом яких є Україна (ІКАО, ІАТА); норми внутрішніх законодавчих актів, що регулюють діяльність як цивільної авіа­ції, так і страхування. Перше законодавче запровадження в Україні авіац страх-ня було здійсн-не з прийняттям Повітряного кодексу 04.05.93. В цьому кодексі авіац страх-ню присвячений розділ VII "Авіац стр-ня". Протягом 93-95 рр в Укр ліцензії на авіац страх-ня видавались без його конкретизації в межах майнового, відповідальності та особистого від нещ вип. Незважаючи на обов'язкову форму цього виду страх-ня договори страх-ня укладалися на підставі правил страх-ня, що розроблялись страховиками самост і використовувались при уклад-ні аналогічних за ризиками договорів добров страх-ня. З прийняттям 07.03.96 ЗУ "Про страх-ня" ситуац щодо класиф-ії видів дещо змінилась і Укрстрахнагляд припинив видачу нових ліцензій на узаг-ий вид страх-ня "авіац страх-ня". Натомість з'явилася низка конкретизованих видів страх-ня. До найважливіших правових актів належать також різномані­тні резолюції ІАТА бООа, 6006 (International Aviation Transport Association) із питань вантажних авіаперевезень; Повітряний ко­декс України (1993 р.), статті 103 і 105; Постанова Кабінету Мі­ністрів України від 13 липня 1989 року за № 1083 «Про порядок та умови здійснення обов'язкового авіаційного страхування»; За­кон України «Про страхування». Усі види страх-ня авіац ризиків регламентуються Повітряним Кодексом Укр. В 2000 році було прийнято Монреальську конвенцію, де зроблено першу спробу обєднати всі вимоги міжнар конвенцій, що регулюють авіац страх-ня.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]