Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_SP.rtf
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать

121. Авіаційний поліс Ллойда.

Як і в мор с-ні по авіац с-ні викор-ся стандартні стр поліси. Найб розповс-ним полісом у Європі є авіац поліс Ллойда, який включає 3 види стр покриття:

  1. стос-ся лише повітр суден і покриває збитки внаслідок загибелі або пошк-ня повітр судна внаслідок усіх ризиків. При зникненні повітр судна вваж-ся, що воно повністю загинуло, якщо не буде знайдено протягом 60 днів. Цей варіант передбачає крім виплати по с-ню самого повітр судна також виплату 10% стр суми для покриття непередб витрат, пов’язаних з ліквідацією пошк-нь або вимушеною посадкою. Він також передбачає можливість застрах-тись як від усіх ризиків, включаючи зигибель і пошкодж-ня, так і ін ризиків, включ-чи загибель.

  2. забезпечує стр-ня відпов-сті перед 3-ми особами, що не є пасажирами і покриває збитки, пов’язані зі шкодою життю та здор-ю внаслідок б-я подій, у т ч зіткнення у повітрі.

  3. відпов-сть перевізника перед пасажирами за шкоду життю, здоров’ю та багажу. Екіпаж цим полісом застрах-ним не вваж-ся.

Стр-ня воєнних ризиків і ризиків захвату літака терористами м/стахув-ся за окрему плату і залежить від авіаліній, сфери викор-ня літака, маршрутів і попередньої історії збитків даної авіакомпанії.

Договір м/б укладений на певний термін чи рейс. Знижки надаються при с-ня кількох літаків.

Не відшкод-ся збитки, якщо:

– літаки викор-ся в б-я цілях, не зазначених у стр полісі або непередбач законом

– літак був пілотований особою, не зазначеною у полісі

– літак викор-ся у період його транспорт-ня б-я тз

– літак викор-ся у невстановлених (недозволених) місцях або були надзвичайні польоти

– була перевищена пасажиромісткість судна

– стр подію викликали воєнні дії.

122. Основні умови страхування повітряних суден Україні.

Цей вид страхування здійснюється з метою захисту майнових ін­тересів власника повітряного судна. Оскільки в Україні власни­ком більшості повітряних суден є держава, то цей вид є обов'язковим. Страхування повітряного судна можна здійснити за двома основними умовами:

  • тільки від повної загибелі

  • повної загибелі та пошкодження.

Повна загибель повітряного судна означає:

1. повну втрату повітряним судном здатності здійснювати по­літ у зв'язку з руйнуванням основних елементів несучих кон­струкцій (планера) або в разі, коли компетентною комісією вста­новлено, що аварійний ремонт цього повітряного судна технічно неможливий чи економічно недоцільний (вартість ремонту буде більшою за страхову суму);

2.зникнення повітряного судна безвісти, коли воно після пла­нового польоту, здійснюваного в період дії договору обов'язко­вого страхування, не прибуло до місця призначення і заходи що­до його розшуку протягом 60 діб не дали наслідків або його роз­шук офіційно припинено до закінчення зазначеного терміну;

3. втрата повітряного судна у зв'язку з вимушеною посадкою на важкодоступну та не придатну для евакуації цього повітряного судна місцевість.

123. Страхування відповідальності власників повітряних суден.

Сторони страх-ня.Страхув-ком з цього виду стр має бути авіац перевізник, що має право здійснюв пасажир та вантаж перевезення. Страхув-ки зобов’язані страхувати цив відп-ть: перед пасажирами з розрахунку кількості всіх пасажир крісел передбачених сертифікатом цього пов судна; перед власниками вантажу з розрахунку мах вантажопідйомності.

Об’єктом страхування є майнові інтереси стахувальника які виникають внаслідок зобов’язання останнього в порядку встановленому цивільним законодавством: відшкодувати 3-м особам – пасажирам та вантажовласникам збитки пов’язані з експлуатацією пов судна.Стр вип є: авіац пригода за участю пов судна страху-ка внаслідок якої настає його цив відп-ть за заподіяну шкоду 3-м особам; факт пошкодження або заподіяння ін шкоди багажу, пошті, вантажу за які страхувальник несе відп-ть за контрактом на перевезення.Відпов-ть за майнові збитки вваж застрахованою на час офіційного перебування вантажу та багажу на пов судні чи під час завантаження(розвантаження) на пов судно. Стр відшк Для отримання стр відш-ня страхув-к повинен надати страховикові копію письмової претензії від пасажирів або власників вантажу та всі документи що стосуються настання стр вип, причин, розміру збитків.Страх відш. не виплач:

1) За збитки які виникли внаслідок природної втрати вантажу у межах встановлених нормами при його перевезенні а також впливу температури, вологості чи особливих властивостей які можуть призвести до загибелі вантажу;

2) При нестачі вантажу якщо ціла зовнішня упаковка;

3) При пошкодженні вантажу черв’яками гризунам комахами;

4) За збитки заподіяні при доставлянні вантажу до місця навантаження в пов судно і після вивантаження його;

5) За збитки внаслідок спадання ціни на вантаж що перевозиться пов судном.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]