Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TPPT-1-modul.doc
Скачиваний:
416
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
1.49 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут біотехнології і здоров’я тварин

Біотехнологічний факультет

Кафедра технології переробки продукції тваринництва

Методичні вказівки

до виконання лабораторно-практичних занять з дисципліни

«Технологія переробки продукції тваринництва»

за напрямом підготовки – 6.090102 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” за кредитно-модульною системою

1 модуль

Дніпропетровськ 2012

В.І. ПОХИЛ, О.М. ПОХИЛ, О.А.РУБАН

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання лабораторно-практичних занять з дисципліни

«Технологія переробки продукції тваринництва»

за напрямом підготовки – 6.090102 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” за кредитно-модульною системою

1 модуль

Дніпропетровськ 2012

Методичні вказівки для проведення лабораторно-практичних занять із дисципліни „Технологія переробки продукції тваринництва” призначені для студентів біотехнологічного факультету денної і заочної форм навчання повного та скороченого терміну за напрямом підготовки – 6.090102 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” за кредитно-модульною системою.

У цих рекомендаціях викладені методи для визначення якості молока. Теми лабораторно-практичних занять визначаються необхідністю практичних навиків і умінь, які передбачені освітньо-кваліфікаційною характеристикою (ОКХ) і освітньо-професійною програмою (ОПП) підготовки бакалавра за напрямом підготовки 6.090102 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"

Укладачі: Похил В.І., канд. с.-г. наук, доцент

Похил О.М., канд. с.-г. наук, доцент

Рецензенти: Тюпіна Н.П., кандидат с.-г. наук, доцент

Схвалено на засіданні науково-методичної ради біотехнологічного факультету (протокол № 4 від 24 квітня 2012 р.

ВСТУП

Збільшення виробництва молока і молочних продуктів - одне з важливих завдань агропромислового комплексу України. В цих умовах збільшуються вимоги як до теоретичної підготовки фахівців, так і до вміння творчо застосовувати одержані знання, вирішувати практичні завдання.

Технолог повинен знати основні властивості молока, фактори, які на них впливають, джерела утворення основних компонентів молока, технологічні процеси доїння корів, забезпечувати одержання доброякісного молока як на великих фермах, так і в особистих, фермерських господарствах, попереджати втрати при його одержанні, обробці, переробці, зберіганні й транспортуванні, керувати технологічними процесами переробки молока в молочні продукти різних видів, використовуючи при цьому хімічні, фізико-хімічні, біохімічні, мікробіологічні, теплофізичні та інші фактори.

Важливо також уміти відповідно до вимог державних стандартів, за допомогою приладів, обладнання і реактивів оцінювати якість молока.

Загальні вказівки до виконання лабораторно-практичних занять

Перед тим, як приступити до роботи, необхідно ознайомитися з технікою безпеки у лабораторії, зі способами надання першої допомоги при нещасних випадках, санітарно-гігієнічними вимогами щодо миття і зберігання лабораторного посуду.

Завдання виконуються кожним студентом індивідуально. Попередньо студент повинен ознайомитись з методикою виконання роботи, зрозуміти теоретичну суть і призначення роботи, яка виконується.

На початку кожного заняття проводиться опитування студентів по методиці виконання роботи. У кінці заняття студент оформляє висновок по виконаній роботі, який підписується викладачем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]