Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOSI.doc
Скачиваний:
151
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
14.2 Mб
Скачать

5.Проаналізувати економічні механізми стимулювання природоохоронної діяльності

Недопущеннявпливушкідливихфакторів на стан довкілляможезабезпечитинадійнийекономічниймеханізмохоронинавколишньогосередовища. У зв´язку з цимважливимзавданнямдержави є створення таких умов діяльностіпідприємств, при яких вони були б змушенізайматисяприродоохоронноюдіяльністю; матеріальназацікавленість у реалізаціїзаходів у ційгалузі.

Економічниймеханізмохорони природного середовищамістить низку інструментіввпливу на матеріальніінтересипідприємств, організацій та окремихпрацівників.

Одним іздієвихелементівекономічногомеханізмуохоронинавколишньогоприродногосередовища є лімітуванняприродокористування. Тривалий час природокористування в країнібулобезкоштовним.

З метою більшдбайливоговикористанняприроднихресурсів та відшкодуваннядержавічастинивитрат на охорону та відновленняприроднихресурсівнавколишньогосередовища у другійполовині 50-х роківпоступово вводиться плата за окремівидиресурсів, щовилучаються з природи. А вженапочатку 90-х роківзапроваджуєтьсяплата за природокористування. Таким чином передбачається плата за практично всіприродніресурси, за забрудненнянавколишнього природного середовища, розміщення в ньомувідходіввиробництва та за іншівидивпливів. При цьому плата за понадлімітневикористання та забруднення в декількаразівперевищує плату за використання та забруднення у межах встановленихлімітів (нормативів).

Одним ізметодівекономічногоуправління є фінансування, тобтовиділеннякоштів начітковизначеніприродоохоронні заходи. Для цьоговикористовуютьрізніджерелафінансування: бюджетнікошти, власнікоштипідприємств, банківськікредити та різніекологічніфонди.

Всі економічні інструменти поділяються на три види:

  1. Ціни на ресурси

  2. Економічні вигоди – отримання певних переваг

  3. Переросподільні платежі – вилучення доходів в одних економічних суб’єктів і передача їх іншим економічним суб’єктам.

Екологічна експертиза

1.Визначити об’єкти державної екологічної експертизи

На підставі ст. 14 Закону України "Про екологічну експертизу" об'єктами державної екологічної експертизи являються інвестиційні проекти, ТЕО (техніко-економічні обґрунтування) і розрахунки, проекти і робочі проекти на будівництво нових та розширення, реконструкцію, технічне переозброєння діючих підприємств, документація по перепрофілюванню діючих підприємств, окремих цехів, виробництв та інших промислових і господарських об'єктів, які можуть негативно впливати на стан навколишнього природного середовища, а також документація по впровадженню нової техніки, технологій, матеріалів та речовин.

2. Розглянути спеціальні вимоги до документації на об’єкти державної екологічної експертизи.

Ст. 15 ЗУ Про екологічну експертизи

В документації на об'єкти державної екологічної експертизи повинні передбачатися: 1) комплексна еколого-економічна оцінка впливу запланованої чи здійснюваної діяльності на стан навколишнього природного середовища, використання і відтворення природних ресурсів, оформлена у вигляді окремого тому документації і Заяви про екологічні наслідки діяльності;

2) обгрунтування впровадження сучасних, досконалих нематеріало- і неенергоємних, мало- і безвідхідних технологічних процесів;

3) забезпечення комплексної переробки, утилізації і ефективного використання відходів виробництва; 4) заходи щодо економії водних ресурсів, забезпечення ефективної очистки всіх видів стічних вод, а також їх використання для технічних потреб без скидання цих вод у природні водотоки і водойми;

5) дієвість і досконалість передбачуваних заходів щодо охорони атмосферного повітря від забруднення; 6) забезпечення збереження, охорони і відтворення об'єктів рослинного і тваринного світу та природно-заповідного фонду;

7) забезпечення захисту населення і навколишнього природного середовища від шкідливого впливу антропогенних фізичних, хімічних та біологічних факторів. Документація, що подається на об'єкти державної екологічної експертизи, повинна бути у встановленому порядку погоджена з заінтересованими органами та містити оцінку можливих соціальних наслідків.

Замовники державної екологічної експертизи зобов'язані підготувати Заяву про екологічні наслідки діяльності та матеріали, на яких вона грунтується.

Особи, які передають документацію на об'єкти екологічної експертизи, у разі необхідності організують і фінансують проведення додаткових досліджень, пошукових і експертних робіт, забезпечують гласність і враховують громадську думку щодо запланованої чи здійснюваної діяльності, гарантують достовірність попередньої оцінки впливу на навколишнє природне середовище, що відображається в Заяві про екологічні наслідки діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]