Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOSI.doc
Скачиваний:
151
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
14.2 Mб
Скачать

3. Визначити екологічні права та обов'язкифізичних та юридичнихосібУкраїни.

  • Право громадян на безпечне для життя і здоров’янавколишнєприроднесередовищеналежить до основних (фундаментальних), природнихправ. Вонозакріплене в ст. 50 КонституціїУкраїни та ст. 9 Закону України «Про охоронунавколишньогоприродного сере довища». Дане правопритаманнелюдині з моменту їїнародження, незалежновідрозсудудержавнихорганів. Цефактично право кожногогромадянинавимагатидотриманняеколого-правовихприписів, якомувідповідаєобов’язоккожного і держави по йогозабезпеченню.

Право громадян на відшкодуванняшкоди, заподіяноїпорушеннямправа на безпечнедовкілля, — цеактивне право особи, яке реалізується шляхом звернення до суду з позовом до державнихорганів, підприємств, установ, організацій і громадян про відшкодуванняшкоди нелишездоров’ю, а й майну внаслідок негативного впливу на навколишнєприроднесередовище.

Відповідно до п. е ст. 9 Закону України «Про охоронунавколишнього природного середовища» право громадян на одержанняекологічноїінформаціїрозглядається як «вільний доступ до інформації простан навколишньогосередовища і вільнеотримання, використання,поширення і збереженнятакоїінформації, за виняткомобмежень,встановлених законом». Це право регламентується низкою нормативно-правовихактів.

  • Екологічним правам повиннівідповідатипевніекологічніобов’язки.Екологічнийобов’язокявляє собою встановлену в законодавствіабодоговоріміруналежної, суспільнонеобхідноїповедінки, яка спирається на можливість державного примуса.

У діючій Конституції України екологічні обов’язки громадян прямо закріплені у ст. 66: не заподіювати шкоду природі, культурній спадщині, відшкодовувати завдані їм збитки. Але до них такожможнавіднестиіншіобов’язки, щотрансформуються у сферу екологічногоправа: власністьзобов’язує, вона не повинна використовуватися нашкоду людині і суспільству (ч. 4 ст. 13); сплачуватиподатки і зборив порядку і розмірах, встановлених законом (ст. 67); неухильнододержуватисяКонституції та законівУкраїни, не посягати на права іншихлюдей (ст. 68) тощо.

До другоїгрупи Закон України «Про охоронунавколишньогоприродного середовища» (ст. 12) відноситьобов’язкигромадян:берегти природу, охороняти, раціональновикористовуватиїїбагатствавідповідно до вимогзаконодавства про охоронунавколишнього природного середовища; здійснюватидіяльність з додержаннямвимогекологічноїбезпеки, іншихнормативів та лімітіввикористанняприроднихресурсів; не порушуватиекологічні права і законніінтересиіншихсуб’єктів; вносити плату заспеціальневикористанняприроднихресурсів та штрафи за екологічніправопорушення;компенсувати шкоду, заподіянузабрудненням та іншимнегативнимвпливом на навколишнєприроднесередовище, тощо.

4. Проаналізувати питання відповідальності за порушенняекологічногозаконодавства.

Відповідальність за порушенняекологічногозаконодавства — церізновидюридичноївідповідальності, яка полягає в покладенні на винну особу специфічногообов'язкузазнавативідповіднихобмеженьособистогочимайнового характеру за вчиненеправопорушеннявідповідно до санкціїпорушеноїнорми права.

Підюридичноювідповідальністю за порушенняекологічногозаконодавства, тобто за екологічніправопорушення, слідрозумітивідносиниміж державою в особіуповноваженихорганів у галузіохоронинавколишнього природного середовища, правоохороннихорганів, іншихуповноваженихсуб'єктів і особою (фізичноючиюридичною), яка вчинила екологічнеправопорушення, по застосуванню до порушникавідповідногопокарання. Сутністьтакоївідповідальностіполягає в несприятливих для порушникаекологічнихвимогнаслідках у межах, установленихекологічнимзаконодавством за правопорушення в галузіекології. Так, згідно з КонституцієюУкраїни (ст. 66) кожензобов'язаний не завдаватишкодиприроді. Невиконанняцьогоконституційногообов'язкутягне за собою для винної особи несприятливінаслідки правового характеру.

Відповідальність за порушенняекологічногозаконодавства є важливоюскладовоюправовогозабезпеченняекологічноїбезпеки, раціональногоприродокористування, відтворенняекологічнихоб'єктів та охоронинавколишнього природного середовища. Шляхом їїзастосуванняреалізуєтьсядержавний примус до виконанняекологічнихвимог. При цьомуслідзазначити, що вона не є єдинимінструментом в механізмізабезпеченняраціональногоприродокористування і охоронидовкілля. Зурахуваннямспецифіки і характеру цьогомеханізмуаналогічну роль виконуютьтакожекологічний контроль, державнаекологічнаекспертизатощо. Відповідальність за порушенняекологічногозаконодавствазавждипов'язана з негативнимиправовиминаслідками як результатом неправомірнихдійвинної особи.

Відповідальність за порушенняекологічногозаконодавстваполягає в застосуванні до порушниківуповноваженими органами і посадовими особами заходівпримусовоговпливу. Такі заходи застосовуються за порушення права власності на природніресурси та права природокористування, суб'єктивних прав власниківприроднихресурсів і природокористувачів, недотриманнявласникамиприроднихресурсів і природокористувачамипокладених на них обов'язків, порушення правил раціональногоприродокористування і охоронинавколишнього природного середовищатощо. Середнегативнихправовихнаслідківназванихпорушеньрозрізняютьтакожпримусовеприпинення права власності на природніресурсиабо права природокористування. Крім того, законом передбаченідисциплінарністягнення, адміністративні і кримінальнісанкції, відшкодуваннязбитків, заподіянихпорушеннямекологічногозаконодавства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]