Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy новый.doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.52 Mб
Скачать

«Бліц»-схема

Витрати на рекламу:

Схема «Клин»

Витрати на рекламу:

Схема «Зворотний клин»

Витрати на рекламу:

Схема «Швидка мода»

Витрати на рекламу:

Схеми охоплення для нових товарів

Схема «звичайного циклу придбання»

Витрати на рекламу:

Схема «поінформованості»

Витрати на рекламу:

Схема «змінного охоплення»

Витрати на рекламу:

Схема «сезонного випередження»

Витрати на рекламу:

212. Визначення ефективності викор-ня масмедіа.

При виборі носія рекламного звернення необхідно враховувати певні якісні і кількісні показники з тим, щоб поєднання носіїв уможливило максимальне охоплення цільової аудиторії; використ. засоби поширення рекламних звернень, які породжують довіру, і забезп. оптимальне поєднання витрат на проведення рекламної кампанії та її результатів.

Для визнач. ефективності носіїв рекламного звернення беруть такі основні Хар-ки носіїв: обсяг реалізації накладу; коефіцієнт звернення аудиторії . На основі таких показників розраховується система показників ефективності рекламних носіїв. До таких показників входять: артість рекламного простору

  • Корисна аудиторія

  • Відповідність носія реклами цільовій аудиторії

  • Середньозважена чисельність корисної аудиторії

  • Охоплення аудиторії одним носієм

  • Кумулятивне охоплення одним носієм за багаторазового показу

  • Кумулятивне охоплення за викор-ня кількох носіїв один раз

  • Частотність

  • Міра корисного проникнення

  • Оцінний коефіцієнт RP

  • Валовий оцінний коефіцієнт GRP

  • Індекс вибірковості

  • Порівняльні вартість

  • Ціна за тисячу примірників

  • Ціна на тисячу глядачів

Ефективність рекламних носіїв треба зіставити із завданнями рекламодавця стосовно цих носіїв. Передовсім необхідно врахувати тиск реклами та її вплив на аудиторію.

213. Застосування сучасних мас –медіа у рекламі.

Поняття “преса” включає газети, журнали, каталоги. Це найбільш поширений і поки що найбільш доступний із засобів реклами в Україні. Недоліками є недовговічність рекламних звернень у газетах і погана якість друку, що негативно позначається на загальному вигляді реклами. Вибір видання для рекламного звернення залежить від тиражу, регіону розповсюдження, характеру видання, його вартості та вартості рекламного звернення. Реклама по радіо, в метро має головну перевагу – її слухачами є мешканці міста та більших приїжджих. До недоліків необхідно віднести неможливість записати номер телефону або адресу. Телевізійна реклама - найбільш масова та найбільш коштовна. TV дає змогу зробити справді широку імідж-рекламу, стимулювальну рекламу практично будь-яких товарів і послуг, оскільки звертається до значної кількості глядачів. У телереклами є одночасно й недолік, і перевага – велика аудиторія, різні частини якої мають зовсім різні смаки й уподобання. Зовнішня реклама має велике значення тому, що будь-який перехожий може стати читачем реклами, а тим самим і потенційним споживачем. До зовнішньої реклами належать щити на торцях будинків, вивіски біля входу, вітрини в будинках, а також оформлення щитами зупинок міського транспорту, аеропортів, вокзалів. Рекламні звернення на бортах автобусів, трамваїв мають бути легко впізнаваними в умовах руху транспорту. Літери треба зробити достатньо великими, щоб можна було їх читати зі значної віддалі. Друковані оголошення в метро треба розраховувати на те, щоб їх можна було прочитати, стоячи безпосередньо перед ними на відстані одного метра за умови неповного завантаження вагона. Реклама на поліетиленових пакетах є рекламою, яка потрапляє буквально скрізь. Нині значна кількість фірм замовляє собі фірмові пакети з товарними знаками, салоганом, адресою й телефоном. Усі ці та інші способи рекламування слід детально проаналізувати щодо відповідності цілям, завданням і бюджету рекламної кампанії. Оптимальне викор-ня кількох засобів і носіїв дає змогу залучити додаткову кількість споживачів і виправдати витрачені на рекламу кошти. Через це нині мало хто з рекламодавців витрачає кошти на один спосіб реклами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]