Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy новый.doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.52 Mб
Скачать

181.Основні функції, права та обов’язки рекламних агенцій.

Рекламні агенції – це професійні організації, які займаються створенням та виготовленням рекламного звернення, надають своїм клієнтам повний або обмежений обсяг послуг з планування і проведення рекламних кампаній, а також з окремих її заходів, наприклад, розроблення чи розміщення замовлень у ЗМІ (у пресі, на радіо й телебаченні), замовлень на виготовлення та прокат рекламних фільмів, відеороликів, відеокліпів тощо.

Рекламне агентство у такий спосіб є посередником між рекламодавцем і ЗМІ. Воно виконує всі види послуг від імені і коштом своїх клієнтів-рекламодавців.

Головна функція рекламних агентств полягає у створенні реклами. Проте вона не єдина:

  • Планування - полягає у вивченні споживачів, товару і ринку, у розробці творчої стратегії і стратегії використання носія реклами.

  • підготування - написання тексту, художнє оформлення оголошень і їхніх виробництв.

  • розміщення - містить у собі підготування контрактів на покупку часу і місця в засобах поширення реклами, надання носіям реклами належною уявою підготовлених оголошень, перевірку і посвідчення факту виходу реклами у світ, перевірку фінансових розрахунків, виставляння рахунків клієнтам і оплату рахунків носіїв реклами.

Рекламні агенції мають перед рекламодавцями фінансові, юридичні й морально-етичні обов”язки.

Права рекламних агенцій, як правило, регламентуються їхніми установчими документами та договорами, що укладаються з рекламодавцями. Основними правами можуть бути право на встановлення ціни та її зміни у межах, обумовлених в договорі, право не виконувати свої обов”язки у разі невиконання рекламодавцем своїх обов”язків .

182.Оформлення рекламних звернень.

Рекламне звернення – це конкретна форма рекламного бізнесу, центральний елемент РК і основний інструмент для досягнення її мети.

Після того, як отримано відповідь на запитання „Що сказати?” і визначено ідею рекламного звернення, вона має набрати певної форми.

Вибір форми звернення визначається відповіддю на запитання „Як сказати?”, і залежить від носія реклами.

Так, друкована реклама оперує трьома основними елементами: заголовок + ілюстрація+ текст. ТБ і радіо: голос + музика, телевізійна реклама використовує ще відеоелементи

Форми вираження ідеї рекламного звернення на телебаченні є такі: побутова сценка (замальовка з натури); відгуки про товар; демонстрування товару; коментарі; створення певного настрою або образу тощо.

Розробка структури рекламного звернення передбачає: розробку його макета, використання фотографій, ілюстрацій, тексту, музичне оформлення

Типовими складниками рекламного звернення є:слоган – короткий рекламний текст; заголовок – частина звернення, яке розкриває зміст слогана і передує інформаційному блоку; інформаційний блок або текст містить необхідну споживачу інформаці; довідкові дані – адреса рекл-я, контактні телефони.

Форма звернення має відповідати таким основним вимогам: привертати увагу, бути цікавою, здатною переконати, запам”ятатися, відповідати особливостям цільової аудиторії.

Цьому сприяє вибір : Стилю, Тону (гумористичний, іронічний, м”який, довірливий), Текст.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]