Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy новый.doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.52 Mб
Скачать

168.Методи пошуку рекламодавцем рекламної агенції.

Вибір рекламного агентства потребує не тільки знання структури і методів ведення справ міжнародною рекламною галуззю, але і ретельної оцінки характеру потреби рекламодавця в послугах рекламного агентства. У деяких випадках у першу чергу повинні прийматися в уваги особливості характеру товарів або ринків їхнього збуту. У інших випадках потрібно виходити з організаційної структури рекламодавця і його поглядів на централізацію керування діловими операціями. Важливим чинником є також особисті і службові характеристики керівників фірми.Потрібно керуватись такими чинниками, як:

- Свідчення, які поступають з РА;

- Система акредитацій;

- Наявність нагород та дипломів у робітників РА;

- Зразки виконаних робіт;

- Інформація про види послуг РА в ЗМІ;

- Виконання пробних замовлень реклами;

- Консультації рекламодавця зі спеціалістами та колишніми замовниками РА

169.Параметри оцінки рекламодавцем рекламної агенції.

Ріст. Чи стабільний ріст агентства та його оборот по рахунках, або різко коливається рік від року .Чому?

Досвід. У яких галузях виробництва зайняті клієнти агентства? Чи демонструє агентство виняткову впевненість, працюючи із самими різними товарами або особливо сильно в якійсь окремій товарній групі?

Історія клієнтури. Яка середня тривалість співробітництва з клієнтами, яка текучість клієнтів?

Кадри. Ми звертаємо увагу на грунтовність досвіду і чисельність не тільки вищого, але і другого і третього ешелонів. Одночасно ми враховуємо і плинність кадрів.

Творчі можливості. Це оцінка спроможності агентства виробляти здорові у своїй основі ідеї, його уміння підійти до проблеми з часткою творчої уяви і сформулювати сильні рекламні ідеї з величезним зарядом конкурентноздатності.

Засоби реклами. На основі наявних даних ми оцінюємо старанність і розумність проведених агентством дослідження носіїв реклами, його попередніх рекомендацій по їхньому використанню, відносну вартість запропонованого плану в порівнянні з бюджетом і т.п.

Стимулювання сфери торгівлі. Оцінка ідей і матеріалів, котре агентство може надати для забезпечення рентабельності збуту у всіх місцях продажі.

Пропаганда товару. Цей вид послуг необов’язково повинний даватися будь-яким агентством, особливо якщо існують інші види канали поширення новин про діяльність фірми.

Виробництво. Це оцінка можливостей агентства здійснювати самостійно або контролювати виробництво будь-яких видів рекламних матеріалів, матеріалів стимулювання збуту і стимулювання сфери торгівлі. Сюди входять слайд фільми, кінофільми, радіо- і телевізійні програми і рекламні ролики, якщо вони є складовою частиною рекламної компанії.

Технологія. Тут ми оцінюємо механіку виконання робіт. Хто, що, як і коли робить, повинно заздалегідь плануватися, контролюватися і доводитися до зведення усіх, кого це стосується, як в організації клієнта, так і усередині агентства.

Підтримка контактів. Мова йде про наявність в агентстві співробітників, що забезпечували б бажану частоту особистих контактів, зручність і оперативність, як регулярних контактів, так і контактів в екстрених випадках.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]