Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy новый.doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.52 Mб
Скачать

48. Обґрунтування необхідної класифікації реклами.

Сучасна реклама має наукову основу. Вона володіє науковими засобами, створеними психологією і соціологією. Рекламні засоби розміщено в систему точної наукової класиф-ї. Нею охоплено всі складові рекламування: рекламодавців, спож-в, об’єкти реклами, рекламні засоби і носії, соціальні і виробничо-ек-чні умови комерційної дія-ті, і саму рекламу. Маркетологи розрізняють 2 поняття: реклама як процес (рекламування) і реклама як продукт (рекламне звернення). Зарубіжні спеціалісти створили цілу систему класифікації реклами і як процесу, і як продукту. Реклама поділяється на групи за такими ознаками: -вид реклами; -мета отримання прибутку; -способи передавання інф-ї; -метод передавання інф-ї; -предмет рекламування; -хар-р взаємодії; -суб’єкт рекламування; -цілі рекламування; -тип рекламодавця.

49. Обґрунтування необхідності класифікації покупців /споживачів.

На різні групи споживачів реклама впливає по-різному. Тому під-ва більше не орієнтуються на якогось усередненого індивіда. Весь рекламний процес спрямовано на конкретну людину, яка входить до певної групи подібних до неї людей. Реклама більше не обіцяє людині задовол. якихось глобальних бажань. Вона пропонує саме те, що цінує в даний момент конкретна група споживачів або країна в цілому. Люди купують товари, виходячи з різних мотивацій і різних факторів, які на цю мотивацію впливають. Для повнішого дослідження потреб окремих індивідів і груп здійсн. умовний розподіл покупців (сегментацію ринку). Що краще враховано конкретні особливості та умови, то більш ефективною буде маркетингова програма і < витрати на неї. Оптимізація товарного асортименту з урахуванням цільових груп споживачів також веде до значного зниження витрат на рекламування. Правильна сегментація ринку дає можливість фірмі із невеликими ресурсами ефективно конкурувати навіть з визнаними ринковими лідерами. Споживач – основна особа в маркетингу. Уся політика маркетингу полягає, врешті-решт, у спрямуванні дій безпосередньо на кінц-го споживача. Широкий спектр засобів рекламування створ. з однією метою – найефективнішим способом залучити кінц-го споживача та максимально задовол. його запити. Усі інші об’єкти рекламного впливу (наприклад, торгівля) є лише допоміжними, і вплив на них здійснюється тільки для посилення тиску на споживача.

50. Обґрунтування необхідності класифікації стратегії маркетингових комунікацій на основі ежцт.

В ринкових умовах під-ва ек-чно розвинутих країн вимушені визначати відповідність товару вимогам ринку заздалегідь, тому рішення про інновації приймаються раніше ніж буде відомо про реакцію ринку. Перед під-вом стоїть завдання спрогнозувати зміну фаз циклу попиту і переглянути стратегію фірми згідно з умовами конкуренції, що постійно змінюються. Найпростіше це зробити за допомогою етапів розвитку товару: від моменту виникнення ідеї товару до остаточного припинення його вир-ва за браком попиту.

Класифікація реклами на основі етапів ЖЦТ допомагає підприємцеві чітко визначити власне становище на ринках продажу своїх товарів та обґрунтувати дії щодо стратегії маркетингу взагалі та рекламного менеджменту зокрема.

Така класиф-я дає змогу успішно опрацьовувати комплекс заходів із реклам-ня на базі науково обґрунтованої методології.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]