Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy новый.doc
Скачиваний:
127
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.52 Mб
Скачать

146. Чуттєва реакція на рекламу.

Рекламне звернення може пробуджувати почуття, які в кінцевому підсумку також впливають на ставлення до продукту й на поведінку покупця. Можно створити почуття енергії, життєрадісності, веселощів, належності до якогось колективу. Ці відчуття асоціюватимуться з торговою маркою й рекламним зверненням, впливатимуть на ставлення до ТМ й поведінку щодо неї. Оскільки чуттєві реакції бувають або позитивними або негативними без конкретної аргументації, їх ще назив. емоційними реакціями. Термін “чуттєва реклама”характеризує рекламу, для якої основне значення має емоційна, чуттєва реакція цільової аудиторії і в котрій, як правило, присутня або незначна кількість інформації, або такої нема взагалі. Ця реклама звичайно робить наголос на оформленні, її метою є породження якогось відчуття, емоції чи настрою та асоціювання цього відчуття з торговою маркою. Тому чуттєву рекламу часто назив. емоційною, рекламою настрою або асоціативною.

147. Що таке комунікація з точки зору психології та соціології.

З удосконаленням діяльності на ринках продажу товарів в умовах цивілізованої економіки все більшого значення набуває маркет. комунік..Маркет. комунік.— це вид соціальної діяльності для задовол. потреб у товарах, послугах та ідеях у процесі обміну на етапі встановлення зв'язків між споживачами та торгівцями, якими можуть бути виробники та посередники.

Психологи визначають поняття “комунікація” як процес обміну продуктами психічної діяльності (специфічний процес спілкування і взаємодії людей за допомогою мови або інших знакових систем). Змістовне трактування цього терміна дає О.Єгошин. він стверджує, що комунікація – це засіб спілкування та передання інформації у вигляді усних і письмових повідомлень, рухів тіла та параметрів мови.

Соціологи під терміном “комунікація” розуміють передання соціальної інформації (складний процес впливу на об’єкти із безліччю проміжних результатів; механізм за допомогою якого здійсн.ся взаємовідносини між людьми). Комунікацію можна трактувати не тільки як обмін інформацією між людьми, а й як змістовний аспект соціальної взаємодії, складову спілкування.

148. Вибір засобів реклами

Фактори, що визначають вибір рекламного засобу:

  • головна мета реклами;

  • форма аргументації;

  • скільки матеріалу має вмістити рекламне звернення;

  • чи мають текст та ілюстрації однакове значення для рекламного звернення;

  • вартість виготовлення рекламного засобу;

  • можливість розміщення в різних засобах інформації;

  • частотність контакту з потенційним покупцем.

  • Фактори, що визначають форму рекламного видання:

  • чи є рекламний текст суто інформаційним, чи ні;

  • які ілюстрації найліпше розкриватимуть мету рекламного звер­нення;

  • яку техніку образотворчого мистецтва треба використати для таких ілюстрацій;

  • яка форма видання найбільше відповідає потрібним вимогам (листівка, вкладка, пакет, календар, пам’ятка, буклет, книжка, каталог, плакат тощо).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]