Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Derzh_spit_MT.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
757.25 Кб
Скачать

75. До торгово-посередницьких фірм

відносять фірми, які в правовому і господарському сенсі не залежать від виробника чи споживача товарів. Отже, збутові філії, експортні дочірні не відносяться до категорії торгових посередників.

Основною метою діяльності торгово-посередницьких фірм є отримання комерційного прибутку, як різниця між цінами закупівлі і цінами реалізації або у вигляді винагороди за надані послуги по просуванню товарів на світових ринках. Комерційна діяльність може поєднуватись з виробничими, транспортними, фінансовими операціями.

В даний час частка торгово-посередницьких операцій складає для різних товарів від 50% до 75% всіх товарів, що беруть участь в світовому товарообороту.

Як головний недолік використання посередників – втрата прямого контакту з ринками збуту, посилення залежності від торговельного посередника.

Розширення функцій торговельних посередників пов’язане зі зміною структури торгово-посередницькою ланки , яка охоплює, не лише основні (експортно-імпортні), а і супутні (забезпечуючи) зовнішньоекономічні операції (міжнародний маркетинг, транспортно-експедиторські, фінансові, технічне обслуговування) аж до реалізації крупних міжнародних проектів будівництва, випуску і збуто-заготівельної діяльності