Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Office_Word.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
43.05 Кб
Скачать

Зміст

1. Поняття про товарну інформації

2. Вимоги до товарної інформації

3. Види інформації про товарі

4. Форми інформації про товарі

5. Засоби товарної інформації

Використана література

  1. Поняття про товарну інформації

Товарна інформація - відомості про товар, призначені для користувачів - суб'єктів комерційної діяльності.

Первинні джерела товарної інформації - виробники. Виробничу інформацію може доповнювати продавець.

Правову основу інформаційного забезпечення споживачів становлять такі закони: "Про товарні знаки, знаках обслуговування і найменуваннях місць походження товарів "," Про захист прав споживачів "," Про стандартизацію ", " Про сертифікацію продукції та послуг "," Про інформацію, інформатизації і захисту інформації ", "Про рекламу". Крім того, "Про товарні знаки, знаках обслуговування, найменуваннях місць походження товарів "регулює відносини, що виникають у зв'язку з реєстрацією, правовою охороною та використанням товарних знаків, знаків обслуговування і найменувань місць походження товарів.

закон "Про інформацію, інформатизації і захисту інформації ", який регулює відносини, що виникають при формуванні та використанні інформаційних ресурсів на основі створення, збору, обробки, накопичення, зберігання, пошуку, розповсюдження і надання споживачеві документованої інформації; створенні та використанні інформаційних технологій та засобів їх забезпечення; захисту інформації, прав суб'єктів у інформаційних процесах та інформатизації. У законі визначені основні напрями державної політики у сфері інформатизації. Один з цих напрямів - створення умов для якісного та ефективного інформаційного забезпечення громадян, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, організацій та громадських об'єднань на основі державних інформаційних ресурсів ".

Закон "Про упаковку та маркування споживчих товарів, реалізованих у сфері торгівлі та послуг" регулює "Відносини між виробниками (виконавцями), продавцями і споживачами в області торгової та виробничої упаковки та маркування споживчих товарів ", встановлює права споживачів на отримання достовірної інформації про реалізовані товари з допомогою маркування, опреют вимоги до виробничої упаковки і маркування споживчих товарів для забезпечення безпеки життя, здоров'я споживача і навколишнього середовища.

2. Вимоги до товарної інформації

Можна сформулювати такі основні вимоги, пропоновані до товарної інформації: достовірність, доступність, достатність.

1. Достовірність передбачає правдивість і об'єктивність відомостей про товар, відсутність дезінформації і суб'єктивізму в їх уявленні, що вводять користувачів в оману.

2. Доступність. Ця вимога пов'язана з принципом інформаційної відкритості відомостей про товар, зачіпають інтереси споживачів для всіх користувачів. Доступність складається з трьох складових: мовний доступності, затребуваності і зрозумілості.

Мовна доступність, тобто інформація повинна бути державною мовою або мовою переважної частини споживачів, для яких цей товар призначений.

Затребуваність - надання необхідної інформації на вимогу споживача.

Зрозумілість - використання загальноприйнятих і (або) стандарти-Трована понять, термінів, умовних позначень (символів), а також можливість їх визначення або розшифровки.

3. Достатність інформації - може трактуватися як раціональна інформаційна насиченість, що виключає уявлення як неповної, так і зайвої інформації.

Неповна інформація - це відсутність певної інформації про товар. Найчастіше неповний інформація обумовлює її недостовірність. Ця неповна інформація одночасно є і недостовірної, а товари, що видаються за імпортні з країн далекого зарубіжжя-фальсифікованими.

Зайва інформація - це надання відомостей, які дублюють основну інформацію без особливої необхідності або не становлять інтерес для її споживачів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]