Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ITR_33_1_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать

71 Види та особл консигнаційної торг.

Пошир формою комісійних операцій, особливо у зовн торг, є продаж тов за умовами консигнації.

За договором консигнації власник тов поставляє його на склад посередника, який розпродає його впродовж певного часу на підставі договорів куп-прод, укладених із покупц від свого імені та за рахунок консигнанта.

Консигнатор здійснює платежі консигнанту мірою реалізації товару зі складу. Непродані до встановленого терміну товари консигнатор має право повернути консигнанту.

До особливостей консигнаційних угод належать:

1.договори консигнації уклад лише на збут товарів; 2.у консигнаційних угодах, як правило, передб збут вел партій тов; 3.договір консигнації укладають на чітко зумовлений строк; 4.встановл мінім допустимі ціни реалізації тов або загальну суму виручки за поставлену партію товару; 5.платежі за реаліз тов переказ консигнанту після отрим консигнаторо виручки від покупц в узгодженні проміжки часу. 6.встановл обсяг товарів, які одночасно зберіг на консигнаційному складі і поповн залежно від стану їх реалізації; 7.узгоджують форму консигнації: незворотну, частково зворотну, зворотну.

Незворотна консигнація означ, що згідно із догов консигнац консигнатор, після заверш строку реаліз, зобов’яз сплатити консигнанту нереаліз частину тов за узгодж. ціною.

Частково зворотна означ, що по заверш строку реаліз консигнатор має право поверн. консигнанту частину нереаліз тов за рах останнього, а другу — оплатити за визн ціною. Зворотна консигнація передбач., що консигнатор має право поверн. консигнанту за рахунок останнього всі товари, нереаліз впродовж узгодж в договорі строку.

72. Зміст посередницької діял-ті та її види на товарному ринку.

Посередн дія-ть передб викон посередник-спеціалізов під-ми, організ або окремими особами спец функт з метою сприяння налагодженню і реалізації комерц взаємовідносин виробників і споживач на тов ринку. Посередн операц посід вагоме місце у торг-збут дія-ті комерц під-в та орг-. Їх необхідність зумовл економ обставинами: 1. унасл роз-ку спеціалізації залуч посередн часто обходиться суб’єктові підпр дія-ті дешевше ніж викон певних функт власн силами.2. доцільність викор посер структ зумовл економією витрат вир-ва або обігу, яку вони забезп клієнту. 3.-||- що він має стабільні зв’язки з товаровиробн або покупц, що сприяє гарант і надійн просув тов до спожив.4. дає можл перекласти на нього частину комерц ризиків, що знижує можливі витрати і збитки.

Комерц посередництво - підприємницька дія-ть, що полягає в наданні комерц-им агентом послуг суб’єктам господарювання при здійсненні ними господарської діял-ті шляхом посередництва від імені, в інтересах, під контролем і за рахунок суб’єкта, якого він представляє.

Посередник — суб’єкт господарюв, який перебуває між двома іншими суб’єкт господ й виконує функцію зведення їх з приводу обміну товарами в матеріально-речовій формі чи в формі послуг. Комерц-е посередн відрізн. від інших форм господарсько-торг дія-ті тим, що: 1. посер не здійснює продаж тов від власного імені й виконує обмежену кількість функцій в інтересах та під контролем клієнта. 2Він організовує зустріч продавця та покупця й бере участь у переговорах з приводу умов договору купівлі-продажу товару.

Осн функції посередника: 1. організ ділових контактів 2. пошук покупц і збир замовлень для виробника 3. сприяння належному викон угод, забезп своєчасного і точного викон договірних зобовяз сторонами. 4. сприяння товаровиробн в ефективн використ виробн потужностей, розширенні й удоскон виробн кооперації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]