Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ITR_33_1_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать

59.Методи визнач. Складу та обсягу виробничо-технічних послуг.

Виробн-технол послуги під-в оптової торг включають: 1.сортування, пакування та перепакування штучних тов; розфасування у менші місткості сипучих тов; 2.розлив у менший посуд рідинних тов; 3.розподіл на дрібні партії або на декіл частин матеріал в рулонах, барабанах, ; 4.розрізування листових, інших плоских матеріалів на заготівки; 5.згинання матеріалів;6. виготовл тари, нестандартних вироб; 7.збирання та налагодження складної техніки; 8.установлення, монтування обладнання; 9.налагодж, обкатка, регулюв машин, механізмів, устаткування.

Їх можна об’єднати за функціональним признач в групи:1.передпродажні послуги по підготовці тов до реалізац. 2.послуги по формуванню споживчого асортименту. 3.послуги по наданню товару додаткової споживчої цінності.

Багато оптових під-в надають своїм клієнтам унікальну технічну допомогу, здійсн. якої іншими фірмами пов’язане із значними трудовими та фінанс. витратами.

Вихідними даними при визначенні потреби в послугах виробн-техн характеру являється: перелік узагальн. тов груп та кіл-ть спожив, які обслугов оптовим під-вом; замовл. споживач на необхідний обсяг та вид послуг по продукції в специфікованому вигляді на кожен місяць, квартал. Загальна потреба клієнтів у виробн-технолог послугах визнач по кожній тов групі. Необх умовою розрахун по визнач видів та обсягів послуг є виділення однорідних груп спожив з врахуванням характеру їх дія-ті та обсягів використ окремих груп тов, які потребують попередньої підготовки до виробн споживання на під-вах оптової торг.

56. Методи оптового продажу товарів та чинники їх вибору.

Продаж тов зі складів опт. підприємства може здійсн такими методами:

1. стандартного(нормативного) постачання 2. з особистого добору товарів покупцем 3. замовл за телефоном 4. письмове замовл 5.пересувних кімнат товарних зразків 6.посередництво роз’їзних товарознавців 7.через авто склади.

Сутність методу продажу шляхом особистого відбирання полягає в тому, що покупець самост відбирає необхідні тов на складі оптового під-ва і формує партію продажу. Такий метод застос у разі продажу тов складного асортименту, а також нових та маловідомих товарів. Він дає змогу покупцеві ознайомиться з наявними на складі товарами за всіма асортиментними позиціями.

Оптові торгов під-ва, які мають постійних покупців, домовл з ними про здійсн. попер замовлень на наступну продажу по тел. Завчасне прийм. замовлень по тел. заощаджує час клієнтів і сприяє > якісному та ефект вик замовлень.

Деякі оптовики самі в чітко визначені дні телефон до своїх пост клієнтів, і передусім до тих, хто перебуває поблизу основних маршрутів обслуговування.

Передачу замовл. з рук до рук здійсн. багато покупців через власних працівників, методом кур’єрського зв’язку. Вона свідчить про терміновість замовл. та впевненість замовника щодо можливості оптовика виконати всі умови клієнта. Таку форму найчастіше застосовують під час продажу товарів вир-техн признач, коли вимогою є поставка в найстисліший термін.

Поштово-посилкову форму оптового продажу застос лише для покупців, які переб на значних відстанях від складів оптовика, а оптовий продаж ведуть дрібнооптовими партіями товарів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]