Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ITR_33_1_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать

57. Марк-гові рішення підприємств опт.Торгівлі.

Маркет дія-ть стає провідною темою для сучасних під-тв опт торгівлі. Гол метою їх є надання допомоги постачальникам і клієнтам у розробленні ефективних мар­к програм. Оптовик, зорієнт на надання маркет послуг, розробляє й реалізує маркет рішення, які вможливлюють підвищ ефективн марк дія-ті всіх суб’єктів тов ринку. Марк рішення оптових під-в передусім стос. вибору цільового ринку, формув тов асортименту та комплексу послуг, ціноутв, стимулюв збуту і вибору місця розташ під-ва. Опт. під-ву доцільно визнач свій цільовий ринок замість намагань обслужити одразу всіх можливих клієнтів. Обравши свій цільовий ринок, оптовик дістає змогу вивчати особ­ливості клієнтів і відповідно до цього організувати обслуговування. Важливим є рішення оптового під-ва щодо тов асортименту й комплексу послуг, які будуть пропонув клієнтам. Це рішення, з одного боку, має забезп. макс повний асортимент тов і постійно підтримувати достатній тов запас для негайної поставки їх, а з іншого — одержання максим прибутку. Водночас оптовик вирішує, який комплекс послуг буде найпривабливішим для клієнтів, а від яких послуг варто відмовитися. Головне — сформувати такий комплекс послуг, який суттєво збільш. споживчу цінність товару й задовільнить індивідуальні потреби кожного клієнта. Більшості підприємствам оптової торгівлі доводиться вирішувати питання стимулюв. продажу товарів. Практично не використ техніка особист продажу, оскільки оптовики розгляд продаж як переговори 1 постачальника з 1 клієнтом, а не як колективні зусилля із забезп. продаж основним клієнтам, зміцнення відносин із цими клієнтами й забезп їхніх потреб у товарах та послугах. Суттєвим маркет рішенням оптових під-в є застос нових методів і засобів дія-ті з приймання замов­лень від покупців та орг-ії товароруху. Одним із таких напрямів є використ персон комп’ют для прийм й обробл замовлень та управл операціями продажу.Таким чином, опт продаж тов є однією з провідних комерц функц опт під-в.

58.Сутність та види послуг підприємств оптової торгівлі.

Послуга – особлива дія-ть, результати якої мають вираження у споживчій вартості, що задовольняє певні потреби людини. Особливість послуг як товару є те, що вона корисна не як річ, а як дія-ть.

Під-ва опт торгівлі, крім основної операц. дія-ті з куп-прод тов, надають суб’єктам тов ринку комплекс різноманітних послуг, які сприяють успішній діловій співпраці.

Класифікац послуг: 1.Комерц-і: посередництво в пошуку потрібних тов, товаровиробн, постачальн, оптових покупців; вивч й надання інфор стосовно попиту на товари; послуги з реклами товарів; маркет дослідж на замовл. клієнтів;організ оптових ярмарок . Більшість перелічених послуг визнач сутність основної операційної дія-ті оптових посередників, 2 інформац-консультаційні: надання виробн та покупц науково-технічної, економічн, правової інформ як стосовно ринку, так і за конкретними групами тов; участь у розробл стандартів та іншої нормат-техн документації; науково-технічне й орг-ійно-правове консультування. 3.Фінансово-розрахункові та кредитні: оплату тов, участь оптових під-тв у розрахунках; надання кредитів виробн і покупцям тов; інвестування вир-ва найдефіцитніших і найперспективніших видів товарної продукції . 4.орендні і прокатні: надання в оренду складських, виробничих, службових та інших площ, машин та обладнання; прокат обладнання, приладів інструментів, контейнерів, механізмів, транспортних засобів .5.Виробничо-технологічн: сортування, пакування та перепакування штучних товарів; розфасування сипучих товарів у меншу тару; розлив у менший посуд рідинних товарів;розподіл на дрібні партії або на кілька частин матеріалів у рулонах, барабанах, ; 6.Транспортно-експедиторські послуги спрям на оптиміз трансп процесу доставки вантажів клієнтам: доставка тов клієнтам за узгодж графіками силами й трансп оптовика; орг-ія трансп-ня окремих товарів спец трансп засобами; посилкове відправлення штучних та дрібних партій товарної продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]