Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori.docx
Скачиваний:
573
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
232.75 Кб
Скачать

20. Домашні завдання з каліграфії та особливості самостійної роботи учнів при навчанні писати

д\з даються для того щоб учні закріпили знання набуті в школі. Не даються д\з тільки в 1 класі коли діти лиш вчаться правильно сидіти за партою, трим ручку, ноги, голову. Однак в 4 чверті вчитель мусить привчати дітей до викон такої роботи. Ні в якому разі не можна перевантажувати учнів д\з.

даючи додому виконувати каліграфічні вправи у 2 – 4 класі, учитель має систематично нагадувати дітям про правила,щодо виконання ними завдань у домашніх умовах.

Правила ці такі:

  • Викон завд з каліграфічного письма лише вдень.

  • Світло має бути лише з лівого боку

  • Сидіти за столом правильно

  • Завд з письма слід виконувати уважно

Велику роль для успішного засвоєння учнями каліграфічного письма відіграють зразки вчителя подані в зошитах. Виконуючи д\з учень має спочатку проаналізувати подані зразки, а вже потім викон ті чи інші вправи.

Д\з слід давати учням наприкінці уроку, хвилин 4 – 5 до дзвінка, щоб переконати в тому, що всі діти зрозуміле задане додому, треба щоб 1-2 учні повторили сказане вчителем і пояснити як виконувати завдання вдома. Виконуючи д\з учень привчається до с\р над книжкою, зошитом, набуває вміння планувати свою працю та дозвілля.

21. Порядок ведення, перевірки зошитів то оцінювання робіт з каліграфії.

Учнівський зошит вважається своєрідним дзеркалом. В ньому: 1)розкривається грамотність учнів; 2)розкриває загальну культуру учня; 3) відображає систему роботи вчителя.

Написання: - на першому рядку діти пишуть дату (22 жовтня); – другий рядок-це вказує вид роботи (класна,домашня); - третій-записують вид роботи (Вправа, твір)

Письмо: - сторінки зошита мають бути чистими, від початку до кінця заповнені письмом; - виходити за поле неможна; - обов’язкове додержання абзаців; - підчистка в зошиті не допускається.

Перевірка зошитів: - перевірка проводиться систематично; - дає можливість контролювати виконання засвоєння матеріалу; - особливу увагу слід приділяти письму учнів, які допустили помилки; - у 1 класі вчитель випрацьовує недоліки, пише зразки, на наступному уроці відпрацьовує з учнями складні написання, у 2-4 перевіряє і оцінює кожну роботу, виставляє оцінку за ведення зошита у журналі; - демонструє перед класом найкращі роботи; - у зошитах ставляться позначки: позначка на полі – для сильних учнів, підкреслюється помилка для добре встигаючих, а виправляється зверху для слабких учнів.

Оцінювання робіт. При перевірці зошитів вчитель повинен знати критерії оцінок: 1) пам’ятати що оцінка ставиться за ЗУН; 2)оцінюються те, чого навчив учнів; 3)оцінка має враховувати зусилля і можливості учнів; 4) оцінка має бути справедливою щодо кожного учня.

22. Обкладинка зошита

Учень повинен берегти зошит: не виривати з нього аркушів, не починати новий, доки не буде списано старий. Учні можуть використовувати поліетиленову обгортку, що є у продажу. Не допускається на обкладинці ніяких малюнків і написів. Кожен учень повинен мати спеціальну папку для зберігання зошитів і щоденника. У 1 класі учні виконують завдання з письма різного характеру у зошитах з друкованою основою. У 2 класі зошит підписує вчитель, в 3-4 учні підписують за зразком, у 5-8 класах учні підписують зошит під контролем учителя, у 9-11 – самостійно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]