Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
3.56 Mб
Скачать

99. Судовий наказ про здавання предмета порушення

(1) Якщо особа —

(a) має в своєму володінні, зберігає або контролює копію в ході здійснення комерційної діяльності, або

(b) має в своєму володінні, зберігає або контролює будь-який предмет, спе­ціально призначений або адаптований для виготовлення копій конкретного тво­ру, що охороняється авторським правом, при цьому знаючи або маючи підстави вважати, що такий предмет використовується або повинен бути використаний для виготовлення контрафактних копій,

володілець авторського права на твір має право звернутися до суду з клопо­танням про видання наказу відносно здавання контрафактного твору чи пред­мета або йому, або іншій особі залежно від рішення суду.

(2) Відповідну заяву до суду не може бути подано після закінчення строку, встановленого розділом 113 (строк, після закінчення якого правовий захист у формі здавання контрафактного предмета не діє); такий наказ також не може бути виданий, якщо суд не прийме рішення, або суду не буде вважатися, що є підстави для видання наказу відповідно до розділу 114 (наказ про відчуження контрафактної копії твору або іншого предмету).

(3) Особа, якій буде передана контрафактна копія або інший предмет відпо­відно до наказу, згідно з цим розділом, якщо не видається наказ відповідно до

; розділу 14, повинна зберігати їх залежно від наступного видання або рішення

і про не видання відповідного наказу згідно з цим розділом.

І _____

ї 411

КНИГА 1 .Нормативні акти і документи. Європейська Інтеграція України_________________

(4) Жодне з положень цього розділу не впливає на повноваження суду. Примітки Припис

Розпорядження про введення в дію: SI 1989/816.

Див. далі Наказ 1991 року про юрисдикцію Верховного суду і судів графств, SI 1991/724, статті 2 (1), (п), 11, 12.

100. Право на конфіскацію контрафактних копій та інших предметів

(1) Контрафактна копія твору, виявлена виставленою на продаж або здаван­ня в оренду, відносно якої володілець авторського права буде правочинний зве­рнутися до суду за наказом відповідно до розділу 99, може бути конфіскована і утримуватися ним особисто або уповноваженою ним особою. Право на конфіс­кацію і утримання здійсниме за умови дотримання наступних положень і будь-якого рішення суду відповідно до розділу 114.

(2) До здійснення конфіскації якого-небудь предмета відповідно до цього розділу місцеве відділення поліції повинно бути повідомлене про час і місце пропонованої конфіскації.

(3) 3 метою здійснення права, наданого цим розділом, особа має право увійти до приміщення, доступного для входу необмеженому колу осіб, однак немає права конфіскувати який-небудь предмет, що перебуває у володінні, збере­женні або під контролем особи у місці, що регулярно використовується нею для комерційної діяльності, як і не має права застосовувати силу.

(4) В ході конфіскації якого-небудь предмета відповідно до цього розділу на місці конфіскації повинно бути залишено повідомлення встановленої форми, що містить необхідну інформацію відносно особи, якою або за санкцією якої здійснюється конфіскація, а також підстави для зазначеної дії.

(5) Стосовно цього розділу —

термін «приміщення» включає земельну ділянку, будівлі, пересувні спору­ди, транспортні засоби, судна, літаки і судна на повітряній подушці; і

термін «необхідна інформація» означає розпорядження за наказом міністра.

(6) Наказ міністра відповідно до цього розділу повинен бути виданий як акт делегованого законодавства, який підлягає відміні на виконання рішень обох палат парламенту.

Примітки Припис

Розпорядження про введення в дію: SI 1989/816, SI 1989/955, SI 1989/1032. |

!

Права і засоби правового захисту виключного ліцензіата і