Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
3.56 Mб
Скачать

7.1. Публічний показ у залах (кінотеатри, фестивалі...) і

Винагорода за такий спосіб використання становить___________грн. за ко-1

жний проданий квиток. • І

Автор одержує цю винагороду безпосередньо від Продюсера. • І

320

________________________________ПРОГРАМА ТАСІС «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ»

7.2. Публічна передача по телебаченню (радіохвильова, кабельна, супутни-кова):

а) така винагорода (порядком накопичення або ні) стягується організацією у певних країнах.

Автор одержує цю винагороду через організацію.

У зазначених країнах Продюсер зобов'язаний нагадувати організаціям, з якими він укладає угоди, що виконання зобов'язань, взятих ними на себе сто­совно нього, не звільняє їх від тих зобов'язань, які вони взяли або повинні бу­дуть взяти на себе стосовно організацій охорони авторських прав;

б) за використання на телебаченні в інших країнах автор одержує відсоткові відрахування в розмірі______% від усього обсягу доходів Продюсера (включаю­чи можливі доходи), одержаних у результаті такого використання.

Автор одержує таку винагороду безпосередньо від Продюсера.

7.3. Тиражування Твору на відеозаписах (відеокасетах, СД-J, СД-ROM, ла­зерних дисках...), призначених для передачі в користування або прокат, а та­кож для продажу публіці з метою особистого використання:

а) якщо тиражування здійснюється на території країни, то винагорода стя­гується прямо або опосередковано організацією цієї країни з виробника відео-продукції за прийнятими розцінками.

Автор одержує цю винагороду через організацію;

б) якщо тиражування Твору здійснюється в інших країнах, винагорода ста­новить ___% від загального доходу Продюсера (включаючи доходи продюсе­рів) за використання твору. Автор одержує таку винагороду безпосередньо від Продюсера.

7.4. Приватне копіювання (на чистих аудіо- та аудіовідеоносіях)

У межах країни ця винагорода стягується прямо або опосередковано органі­зацією з виробника, імпортера або придбавача носіїв, призначених для відтво­рення звукових або аудіовізуальних творів, а також апаратів, що роблять мож­ливим таке відтворення. Автор одержує таку винагороду через організацію.

7.5. Передача в публічне користування

Винагорода за передачу в користування для освітніх або культурних цілей стягується прямо або опосередковано організацією з установ, офіційно визнаних такими, що відповідають цим цілям, або створеними для цього органами держав­ної влади. Автор одержує цю винагороду через організацію.

7.6. Передача в оренду або користування

Винагорода за оренду або передачу в користування Твору стягується прямо або опосередковано організацією з тих, хто орендує або бере в користування Твір. Автор одержує цю винагороду через організацію.

Після погашення собівартості виробництва Продюсер виплачує Автору, не рахуючи сум, визначених у статті 3, й понад винагороду, передбачену цією статтею, додаткове відсоткове відрахування в розмірі____% від загального до­ходу (включаючи можливі доходи продюсерів), одержаного в результаті вико­ристання Твору.

Стаття 8. Умови оплати

Продюсер зобов'язаний вести повний бухгалтерський облік використання Твору. Рахунки, що відносяться до використання Твору, і наявні відомості про

211-319

321

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська інтеграція України_________________

доходи з кожного виду використання повинні складатися раз на півріччя, точ­ніше ЗО липня і 31 грудня кожного року.

Рахунки, що містять відомості про використання Твору, разом із зазначени­ми сумами і відсотковими відрахуваннями, належні Автору, повинні бути на­діслані Автору протягом трьох місяців після їх закриття.

В разі, якщо Продюсер протягом 15 днів після закінчення строку платежу не виплачує належні з нього суми, то на них з цього моменту автоматично і без будь-якого подання вимоги будуть нараховуватися пені розміром 12 % на рік, що не повинно позначатися на праві автора повідомити про розірвання догово­ру через невиконання його умов і, відповідно, вимагати відшкодування збитків.

Після десяти днів після подання вимоги, викладеної письмово, Автор має пра­во одержати в будь-якому представництві або можливому філіалі Продюсера всі бухгалтерські документи, пов'язані з використанням Твору, і вимагати в Продю­сера або його бухгалтера обґрунтування наданих йому рахунків за використання Твору. На свій розсуд Автор може при цьому скористатися допомогою третьої особи (експерта — бухгалтера або аудитора).