Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
+ Практикум ТЗН 1а.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
5.24 Mб
Скачать

Запис відео

За допомогою програми Windows Movie Maker можна записувати відео і аудіо на комп'ютер. Щоб почати запис, пристрій відеозапису повинен бути правильно підключений і знайдений на комп'ютері програмою Windows Movie Maker. До пристроїв аудіо- і відеозапису і джерел, які можна використовувати в роботі, відносяться цифрова відеокамера (DV), аналогова камера або відеомагнітофон, веб-камера, плата ТВ-тюнера або мікрофон. Можна записувати зміст у вигляді прямої передачі або з відеокасети.

При записі відео і звуку в програмі Windows Movie Maker можна користуватися майстром відеозапису таким чином:

  1. виберіть необхідні пристрої запису;

  2. вкажіть теку, в якій необхідно зберегти записані аудіо- і відео файли;

  3. виберіть настройку відео;

  4. при виконанні запису аудіо і відео з відеокасети в цифровій відеокамері або цифровому відеомагнітофоні виберіть спосіб, який необхідно використовувати для запису відео і звуку;

  5. запишіть відео й аудіо.

Основні відомості про інтерфейс Windows Movie Maker

Інтерфейс користувача програми Windows Movie Maker складається з трьох основних частин: рядка меню і панелі інструментів, панелей, а також розкадровування і шкали часу.

  • Рядок меню і панель інструментів містить відомості про використовування команд меню і панелі інструментів для виконання задач у програмі Windows Movie Maker.

  • Панелі. Містить відомості про використовування панелі збірок для попереднього їх перегляду, а також про використання панелі операцій з фільмами для виконання звичайних задач при зміні проекту і створенні фільму.

  • Розкадровка і шкала часу. Містить відомості про використовування розкадровування або шкали часу для роботи з кліпами в поточному проекті.

На наступному малюнку показані основні елементи інтерфейсу користувача програми Windows Movie Maker.

Для виконання необхідних операцій у програмі Windows Movie Maker можна використовувати команди в рядку меню.

Рядок меню і панель інструментів

Замість вибору команд у рядку меню можна використовувати панель інструментів, яка дозволяє швидше виконувати найпоширеніші команди.

Щоб відобразити або приховати панель інструментів, в меню Вигляд виберіть команду вона «Панель інструментів». Коли вона відображається, поряд з командою «Панель інструментів» в меню з'являється галочка.

Нижче показаний рядок меню (рис.1) і панель інструментів (рис.2) в програмі Windows Movie Maker.

Рис.1. Вигляд меню інструментів в програмі Windows Movie Maker.

Рис.2. Вигляд панелі інструментів в програмі Windows Movie Maker.

Основні функції інтерфейсу користувача програми Windows Movie Maker відображаються в окремих панелях. Далі показані основні панелі, відповідні видам "Збірки" і "Операції з фільмами".

На рис.3 показана панель операцій з фільмами.

Рис.3. Вигляд панель операцій з фільмами у програмі Windows Movie Maker.

Панель збірок

На панелі збірок (рис.4) відображаються збірки кліпів. Імена збірок відображаються зліва на панелі збірок, а кліпи у вибраній збірці відображаються справа на панелі змісту, як показано на рис.3.

Кліпи з панелі змісту або збірки з панелі збірок можна перетягувати на розкадровування або на шкалу часу для поточного проекту. Можна також перетягнути кліпи у вікно монітора для їх відтворення. Кліп є тільки представленням початкового файлу, щоб він міг бути розпізнаний і використаний програмою Windows Movie Maker. Якщо змінити кліп, то ці зміни відіб'ються тільки в поточному проекті. Файл джерела залишиться без змін.

Рис.4. Вигляд панель збірок в програмі Windows Movie Maker