Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
+ Практикум ТЗН 1а.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
5.24 Mб
Скачать

Панель змісту

На панелі змісту відображаються кліпи, які містяться в збірці, вибраній на панелі збірок. На панелі змісту відображаються всі файли відео, аудіо, зображення, відеопереходи і відеоефекти, які можна додати на розкадровування або на шкалу часу, щоб включити у фільм.

Кліпи на панелі змісту можна відобразити в двох виглядах: "Відомості" і "Ескізи".

  • Відомості. У цьому вигляді відображаються відомості про кліпи, що є на панелі змісту. Конкретні дані залежать від типу кліпу, що відображається. У цьому вигляді можна сортувати елементи. Для цього клацніть стовпець, по якому вимагається відсортувати.

  • Ескізи. У цьому вигляді відображаються дрібні зображення вибраних кліпів залежно від вибраної збірки і типів кліпів, що зберігаються в ньому. Наприклад, якщо збірка містить записане або імпортоване відео, в ескізі відображається зображення з вибраного відеокліпу. Якщо збірка містить імпортовані або зняті зображення, то в ескізі відображається зображення. Якщо на панелі збірок вибрати теку "відеопереходи" або "відеоефекти", то дрібні зображення, що відображаються на панелі змісту, відповідатимуть окремим відеопереходам або відеоефектам.

Вікно монітора

Вікно монітора можна використовувати для проглядання окремих кліпів і всього проекту. У вікні монітора можна також заздалегідь проглянути проект, перш ніж зберегти його як фільм.

Елементи управління відтворенням можна використовувати для навігації в окремому кліпі і за всім проектом. Кнопки у вікні монітора можна також використовувати для виконання таких операцій, як розділення аудіо- або відеокліпу на два маленькі кліпи або зйомка поточного кадру, який відображається у вікні монітора.

Розкадровування

Розкадровування є виглядом за замовчанням у програмі Windows Movie Maker. Розкадровування можна використовувати для перегляду і зміни послідовності кліпів проекту. Крім того, в цьому вигляді можна проглянути всі додані відеоефекти і відеопереходи. Можна також заздалегідь проглянути всі кліпи в поточному проекті. Аудіокліпи, додані в проект, не відображаються на розкадровуванні. Вони відображаються на шкалі часу. На рис 5 показане розкадровування. Проект визначає всі кліпи, що відображаються на раскадровуванні.

Рис.5. Вигляд розкадровування в програмі Windows Movie Maker

Шкала часу

Шкала часу дозволяє переглядати і змінювати тимчасові параметри кліпів проекту. За допомогою кнопок на шкалі часу можна виконувати такі операції, як зміна виду проекту, збільшення або зменшення деталей проекту, запис коментаря або настройка рівня звуку. Час відображається в такому форматі: години:хвилини:секунди:відсоткові частки секунди (ч:мм:сс.сд). Щоб вирізувати небажані частини кліпу, використовуйте маркери монтажу, які відображаються при виборі кліпа. Можна також заздалегідь проглянути всі кліпи в поточному проекті, які відображаються на шкалі часу.

Вигляд вікна програми Windows Movie Maker подано на рис.6.

Область, у якій створюються і монтуються проекти, відображається в двох видах: на розкадровуванні (рис.5, 6) і на шкалі часу (рис. 7). У процесі створення фільму можна перемикатися між цими двома видами.

Відео

Відеодоріжка дозволяє дізнатися, які відеокліпи, зображення або назви були додані в проект. Можна розвернути відеодоріжку, щоб відобразити відповідний звуковий супровід відео, а також усі додані відеопереходи. Якщо додати відеоефекти в зображення, відео або назву, на кліпах з'явиться маленький значок, вказуючий на те, що в цей кліп доданий відеоефект.

Рис.6. Вигляд вікна розкадровування Windows Movie Maker

Аудіо

Звукова доріжка дозволяє проглянути звук, який включений у всі відеокліпи, додані в проект. Як і доріжка переходу, звукова доріжка відображається тільки в тому випадку, якщо розгорнута відеодоріжка.

Перехід

Доріжка переходу дозволяє проглянути всі відеопереходи, додані на шкалу часу. Ця доріжка відображається тільки в тому випадку, якщо розгорнена відеодоріжка. На цій доріжці відображаються всі відеопереходи, які були додані з теки "відеопереходи". При додаванні переходу на шкалу часу на ній відображається назва цього переходу. Можна перетягнути початковий маркер монтажу, який відображається, щоб збільшити або зменшити тривалість вибраного переходу.

Звук або музика

Звукова або музична доріжка дозволяє проглянути всі аудіокліпи, додані в проект. Ім'я аудіокліпу відображається на кліпі.

Можна також додавати відеокліпи на цю доріжку, якщо необхідно, щоб в проекті і кінцевому фільмі відтворювався звук, а не відео.

Накладення назви

Доріжка накладення назви дозволяє проглянути всі назви і титри, додані на шкалу часу. Можна також додавати декілька назв у цю доріжку в різних місцях фільму. Назви відображаються поверх відео. Можна перетягнути початковий або кінцевий маркер монтажу, який відображається, за умови вибраної назви, щоб збільшити або зменшити його тривалість.

Рис.7. Вигляд шкали часу в програмі Windows Movie Maker