Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
+ Практикум ТЗН 1а.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
5.24 Mб
Скачать

Як додати кліп у проект

  1. На панелі збірок клацніть збірку, що містить кліп, який необхідно додати в проект. Потім на панелі змісту клацніть кліп, який необхідно додати.

  2. У меню Кліп виберіть команду Додати на розкадровування або Додати на шкалу часу.

  3. Щоб швидко додати кліп у проект, перетягніть кліп (або декілька кліпів) на розкадровування або шкалу часу. Щоб перетягнути файли, розташовані послідовно, клацніть перший кліп у списку, натисніть клавішу SHIFT і, утримуючи її натиснутою, клацніть останній кліп у списку, а потім перетягніть вибрані кліпи на розкадровування або шкалу часу. Щоб перетягнути файли, розташовані не послідовно, натисніть клавішу CTRL і, утримуючи її натиснутою, клацніть кожен кліп, який потрібен додати, а потім перетягнете вибрані кліпи на розкадровування або шкалу часу.

Як зберегти фільм на записуваному (cd-r) або перезаписуваному (cd-rw) компакт-диску

  1. У меню Файл виберіть команду Зберегти файл фільму, а потім клацніть Записуваний компакт-диск.

АБО

На панелі "Операції з фільмами", в розділі Завершення створення фільму, клацніть Запис на компакт-диск.

  1. У полі Введіть ім'я файлу для фільму, що зберігається, введіть ім'я фільму.

  2. У полі Введіть назву для компакт-диска введіть ім'я компакт-диска.

  3. На сторінці Параметр фільму виконайте одну з вказаних дій.

Для використовування параметра фільму за умовчанням клацніть Якнайкращу якість для записуваного компакт-диска (рекомендується). В області Зведення про настройку будуть відображені докладні відомості про настройки: тип файлу, швидкість, розмір зображення, співвідношення сторін, частота кадрів у секунду для відтворного відео.

Щоб використовувати іншу настройку для фільму, клацніть Показати додаткові варіанти, а потім виберіть у списку іншу настройку для фільму.

  1. Щоб зберегти фільм на іншому записуваному компакт-диску, виберіть Зберегти цей фільм на іншому записуваному компакт-диску. Встановіть замість записаного компакт-диска інший диск, а потім повторіть дії з 2 по 4.

  2. Якщо компакт-диск не витягується автоматично з дисковода для запису компакт-дисків, натисніть кнопку витягання компакт-дисків на самому дисководі.

Як видалити кліп з проекту

Клацніть кліп на розкадровуванні або шкалі часу, а потім у меню Правка виберіть. Як очистити розкадровування або шкалу часу.

  • У меню Правка виберіть команду Очистити шкалу часу або Видалити розкадровування (залежно від вигляду, використовуваного для роботи).

  • А потім вибрати команду Видалити.

Технологія роботи з Windows Movie Maker:

  1. Запустіть Windows Movie Maker. Пуск – Програми - Windows Movie Maker.

  2. Настройка інтерфейсу програми: перевірте меню Вигляд, активними є (встановлені прапорці) пункти Панель інструментів, рядок стану, Панель завдань.

  3. Монтаж відеофільму. На панелі завдань виберіть пункт Імпорт зображень. Виберіть теку Мої документи – Мої малюнки. І з будь-якої тематичної теки виберіть 3 – 5 графічних файлів, утримуючи кнопку CTRL, і клацніть кнопку Імпорт.

Для цього: Сервіс – відеоефекти. Прогляньте відеоефекти і виберіть будь-яку вподобану. Перенесіть його на 1 кадр. У правій частині вікна розташовується плеєр, натисніть кнопку > (Відтворення). Проглянете ефект у плеєрі. Аналогічно застосуйте ефекти наступним кадрам відеофільму.

  1. Розглянете в лівій частині вікна Панель завдань. Визначите, які завдання Windows Movie Maker дозволяє виконати.

  2. Займемося монтажем відеофільму. На панелі завдань виберіть пункт Імпорт зображень. Виберіть теку Мої документи – Мої малюнки. І з будь-якої тематичної теки виберіть 3 – 5 графічних файлів, утримуючи кнопку CTRL, і клацніть кнопку Імпорт.

  3. У центральній частині вікна на панелі Збірка ви бачите ваші вибрані графічні файли. Перенесіть їх послідовно один за іншим у нижню частину екрану у вікна розкадровування.

  4. Додамо ефекти малюнка. Для цього у Сервісі – відео ефекти прогляньте відеоефекти і виберіть будь-який. Перенесіть його на 1 кадр. У правій частині вікна розташовується плеєр, натисніть кнопку > (Відтворення). Прогляньте ефект у плеєрі. Аналогічно застосуйте ефекти наступним кадрам відеофільму.

  5. Між кадрами можна встановити ефекти переходів. Для цього застосуйте Сервіс – Відеоперехід. У центральній частині вікна розгляньте приклади відеопереходів. Виберіть будь-який, перенесіть у нижню частину екрану на розкадровування і встановіть між двома сусідніми кадрами. Аналогічно встановіть відеопереходи для кадрів фільму, що залишилися.

  6. Прогляньте результат монтажу в плеєрі. Є можливість попереднього перегляду фільму на весь екран. Для цього використайте команду Вигляд – У весь екран.

  7. Додамо титульний кадр і фінальний кадр фільму. Для цього на панелі завдань вибираємо пункт Створення назв і титрів, вибираємо пункт Додати назву на початку фільму. Вводимо назву фільму. Змініть анімацію тексту, його шрифт і колір. Поекспериментуйте, проглядаючи попередній результат у вікні плеєра. Застосуєте вибрані властивості, клацнувши по кнопці Готово, додайте назву у фільм.

  8. Створіть титри в кінці фільму. Виконуйте операції самостійно, аналогічно п. 9.

  9. Додамо звуковий супровід до фільму. На панелі завдань вибираємо пункт Імпорт звуки і музики. Вибираємо місцезнаходження звукової інформації. У нашому випадку скористаємося готовими мелодіями, розташованими на сервері.

  10. Great – Music і вибираємо вподобану композицію. Перенесіть звуковий файл на розкадровування. Звуковий файл виявився довшим за фільм, необхідно відрізувати зайве, для цього підведіть покажчик миші до крайнього правого положення звукової стрічки і, утримуючи, перемістіть до потрібного місця (покажчик набуває вигляду подвійної червоної стрілки).

  11. Збереження створеного проект у вигляді фільму під своїм прізвищем. Для цього: Файл – Зберегти файл фільму - Мій комп'ютер – Далі – Введіть ім'я файлу – виберіть теку своєї групи, використовуючи кнопку Огляд – Далі – Встановіть прапорець у пункті – Відтворіть фільм після натиснення кнопки готово. Натисніть кнопку Готово. Почекайте небагато, фільм зберігається у відеоформаті.