Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
+ Практикум ТЗН 1а.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
5.24 Mб
Скачать

Фізична культура

1.           Перегляд спортивних змагань з футболу, волейболу, баскетболу, хокею, легкої атлетики, важкої атлетики, боротьби, боксу, гімнастики, плавання та інших видів спорту.

2.           Демонстрування на екрані прийомів при оволодінні різними видами спорту для досягнення високих спортивних результатів.

3.           Телезустрічі з видатними спортсменами, чемпіонами олімпійських ігор, світу, Європи, України.

4.           Телевізійні інтерв’ю з тренерами та спортсменами, які досягли високих спортивних результатів.

5.           Телеперегляд тренувань спортсменів високого класу.

6.           Телепередачі і телефільми про розвиток фізичної культури і спорту в Україні та за рубежем.

Музика

1.           Перегляд концертів, музичних конкурсів у виконанні провідних музичних колективів, творчих груп та майстрів мистецтв.

2.           Демонстрування на екрані виступів учасників художньої самодіяльності, народних художніх колективів.

3.           Телезустрічі з композиторами, керівниками музичних колективів та індивідуальними виконавцями музичних творів.

4.           Видатні композитори та виконавці, їх музичні твори. Перегляд на екрані їх фотографій, портретів, ознайомлення з їх творчими доробками.

5.           Телеінтерв’ю з видатними музикантами, які прославили Україну високою виконавською майстерністю.

Учитель, який використовує мультимедійний проектор, повинен добре до цього підготуватись. Ще до початку навчального року він зобов’язаний провести таку роботу:

1.     Перевірити, чи працює мультимедійний проектор. Для цього слід увімкнути його і отримати на екрані добре освітлений прямокутник.

2.     Здійснити перевірку всіх апаратів, до яких буде під’єднуватись мультимедійний проектор під час його використання, а саме: комп’ютер, телевізор, відеомагнітофон, DVD-плеєр, відеокамера, цифровий фотоапарат, мобільний телефон. Слід увімкнути їх і переконатись, що всі вони бездоганно працюють.

3.     Підготувати відповідні носії відео- та аудіоінформації: жорсткі комп’ютерні диски (вінчестери), дискети, оптичні диски (DVD, CD та інших форматів), відеокасети, флеш-диски (флеш-носії). У разі необхідності потрібно виконати записи екранної і звукової інформації.

4.     Зібрати відповідні установки за схемами: комп’ютер і проектор; телевізор і проектор; відеомагнітофон і проектор; телевізор, відеомагнітофон і проектор; DVD-плеєр і проектор; відеокамера і проектор; відеокамера, телевізор і проектор; цифровий апарат і проектор; мобільний телефон і проектор. Зібравши, слід продемонструвати на екрані із звуковим супроводом відповідну інформацію. При цьому слід остаточно переконатись, що мультимедійний проектор, апарати та носії інформації до використання готові.

Мультимедійний проектор використовується на уроках усіх шкільних навчальних дисциплін, при читанні лекцій, проведенні семінарських, лабораторних і практичних занять, при проведенні позакласних виховних масових заходів з учнями та в гуртковій роботі. Він застосову такєтья також для подання інформації на нарадах, конференціях, презентаціях, семінарах.