Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moyi_pererobleni_PEChAT.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
1.88 Mб
Скачать

259. Основи формування механізму фінансової безпеки

1.Для підвищення безпеки грошового обігу необхідно визначитися зі спрямованістю грошово-кредитної політики; скоротити обмеження її здійснення; враховувати вплив зовнішніх факторів на процес формування грошової пропозиції в Україні; вирішити питання нормативно-правового регулювання грошово-кредитної політики;.

2. Для забезпечення в Україні реальної інфляційної безпеки необхідно: правильно і комплексно оцінити вид та справжній рівень існуючої інфляції; розробити дієві заходи попередження кризових явищ; визначити шлях нормального соціально-економічного розвитку та тип антиінфляційної політики.

3. Для формування дієвої системи валютної безпеки в Україні необхідні: чіткий і обгрунтований вибір валютної стратегії держави; створення всебічного досконалого нормативно-правового поля та розробка ефективних заходів щодо недопущення його порушення; розробка, затвердження й впровадження системи порогових значень індикаторів валютної безпеки громадян, підприємств, організацій і установ, комерційних банків та держави; постійний моніторинг за світовим валютним ринком.

4. Для підвищення рівня бюджетної безпеки держави слід законодавче закріпити основні бюджетні принципи; вдосконалити бюджетне планування; безумовно дотримуватися бюджетно-фінансових і грошово-кредитних пропорцій; розробити систему оцінки бюджетних ризиків; окреслити роль, повноваження і обов'язки у бюджетному процесі всіх його учасників; оптимізувати кількість головних розпорядників коштів держбюджету; скоротити прихований дефіцит держбюджету; вдосконалити міжбюджетні відносини; запровадити досконалу бюджетну статистику; розробити систему оцінки ефективності використання бюджетних коштів.

5. Для підвищення боргової безпеки необхідно; удосконалення законодавчого забезпечення формування внутрішньої та зовнішньої заборгованості; опрацювання та реалізації обгрунтованої стратегії залучення позик в економіку України; спрямування запозичених коштів переважно для фінансування інституціональних змін, розвитку базових галузей економіки та інфраструктури,; побудови дієвої системи управління державним боргом як обов'язкового атрибуту державних фінансів.

260. Обґрунтуйте, у чому полягає зв'язок фінансової безпеки держави з фінансовою безпекою суб’єктів господарювання.

За  ринкових умов господарювання дуже важливого (якщо не вирішального) значення набуває  безпека всіх суб'єктів підприємницької  та інших видів діяльності. Економічна безпека фірми (підприємства, організації) — це такий стан корпоративних  ресурсів (ресурсів капіталу, персоналу, інформації і технології, техніки  та устаткування, прав) і підприємницьких  можливостей, за якого гарантується найбільш ефективне їхнє використання для стабільного функціонування та динамічного науково-технічного й соціального розвитку, запобігання  внутрішнім і зовнішнім негативним впливам (загрозам).

Рівень  безпеки фірми залежить від того, наскільки ефективно її керівництво  і спеціалісти (менеджери) будуть спроможні  уникнути можливих загроз і ліквідувати шкідливі наслідки окремих негативних складових зовнішнього і внутрішнього середовища.

Безпека суб’єктів господарювання на пряму залежить від грошово-кредитної безпеки, безпеки фондового ринку, валютної безпеки, безпеки страхового ринку, боргової  безпека а одже і від  фінансової безпеки держави в цілому. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]