Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPK_ShPOR_final.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
383.06 Кб
Скачать

1. Поняття мпк та її складових. Сучасні інтерактивні складові.

МПК— це наука, яка розгля­дає систему заг. настанов, критеріїв та орієнтирів сфери взаємовідносин між підприємствами та організаціями — з одного боку, та їхніми клієнтами, з іншого, з метою досягнення маркетингових цілей.

Це не лише теоретична складова, а й також сукупність заходів і дій на досягнення результату-інформування, переконання, нагадування про себе та свої товари

Поняття «МПК» склад. з таких підпонять (термінів): - маркетинг — від англ. “market”, що означає ринок, торгівля, продаж, - політика — від гр. “politice” — мистецтво управляти, спосіб дій, спрямов.на досягнення чогось, - комунікація — лат. “communicatio” — узагальнюю, поєдную.

МПКсклад. з таких складових:

реклама – довільна платна форма не персональної презентації та просування ідей, товарів, послуг,людей через засоби масової інформації.

PRдіяльність спрямована на формування позитивного іміджу людини, організації, фірми, що забезпечує її постійну пристуність на ринку.

стимулювання збуту - короткочасні спонукальні заходи заохочення покупки чи продажу товару, послуги

персональний продаж – елемент ком.пол,що забезпечує особистісну взаємодію і сприяє встановленню стосунків та процесу купівлі.

Прямий маркетинг – елемент ком.політ, що забезпечує безпосередню інтерактивну взаємодію продавця і покупця.

Також виокре синтетичні елементи, такі як спонсорство, виставки та ярмарки, брендинг, інтегровані маркетингові комунікації в місцях продажу, упаковка товару.

Сучасні інтерактивні складові представлені інтерактивним маркетингом – інтернет-маркетинг, електронна комерція.

2.Виставки та ярмарки як елементи комплексу комунікацій.

МПК— це комплекс заходів, що регулює сфери взаємовідносин між підприємствами та організаціями — з одного боку, та їхніми клієнтами, з іншого, з метою досягнення маркетингових цілей.

Виставки та ярмарки є важливим елементом КК(комплексу ком)— це форма організації взаємозв'язків між виробниками та споживачами (покупцями) в місцях показу їхніх товарів на спеціально організованих для цього демонстраціях. Ці покази, як правило, не є постійними. Вони влаштовуються на певний час у певному місці.

Виставки та ярмарки – це середовище для обміну інформацією (сфера комунікацій) та укладання торгових угод (сфера ринку).

Торгово-промислові виставки – це короткочасний захід, який проводиться періодично і, як правило, у тому самому місці. У рамках виставок підприємства-експоненти за допомогою зразків (експонатів) створюють наочну картину пропонування товарів і послуг в одній або кількох галузях і намагаються інформувати кінцевих споживачів (або й проміжних покупців) про свою фірму та її товари з метою продажу цих товарів.

Торговий ярмарок (або ярмарок-виставка) – це короткочасний захід, який проводиться періодично і, в основному, у тому самому місці. У рамках ярмарків значна кількість підприємств-експонентів за допомогою зразків (експонатів) презентують об’єктивний масштаб виробництва товарів або послуг в одній або кількох галузях з тим, щоб відвідувач-підприємець отримав чітке уявлення про підприємницькі можливості експонентів, про статус різних фірм та їхню продукцію і міг свідомо укласти прямі торгові контракти з ними.

Спільними для виставок та ярмарків є те, що вони:

--організовуються як фізичними, так і юридичними особами й адресуються організованому ринку, --мають обмежену тривалість,---діють періодично в заздалегідь обумовлених місцях і об’єднують значну кількість експонентів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]