Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPK_ShPOR_final.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
383.06 Кб
Скачать

83. Паблісіті та його завдання у p.R.

Паблісіті – створ. позитивного іміджу п-ва та його д-ті, будь-яка інфо або дія, за допомогою яких людина, подія або щось ін. стають відомими широкому загалу. Спец-на подія для п-ва стане паблісіті тільки тоді, коли повідомлення про це зявиться в ЗМІ. Паблісіті – новина, яка зявляється на шпальтах газет, в ефірі, Інтернеті. Пабліситі — це повідомлення новин про д-сть п-тва за допомогою ЗМІ. І це майже завжди доступно для марк-лога, який працює в галузі ПР. Кожне активне п-тво, яке хоче заявити про себе широкому загалу, постійно змінюється. Ці зміни і є новинами, які мають привернути увагу до п-тва та його товарів, а тим самим сприяти збільш. продажу цих товарів. Навіть у звичайних, щоденних функціях менедж-нту майже завжди є щось нове. Річ тільки в тім, наскільки важливою є та чи та новина, кому вона може бути цікавою. Це залеж. від роду д-сті та значущості п-тва, від важливості самої новини та від популярності тих людей, що про них згадується у цій новині.

Фахівці з пабліситі вважають, що новинами можуть бути: * новий товар або його нове застосування;*нові кампанії (реклама, пабліситі, з просування товару, організації торгівлі); *зміна іміджу п-тва та його товарів (новий дизайн, нова ТМ-ка, нова упаковка, новий логотип, зміна назви п-тва); * розшир. сфери д-сті п-тва (новий виставочний зал, нова філія, новий офіс, новий дилер, новий дистриб’ю­тор, який надає покупцям пільгові умови, тощо); *нові ринки (пошук нових сегментів ринку, початок роботи на нових ринках);

*інноваційна д-сть (плани нових досліджень, техн-чні, тех-чні або організ-ні досягнення, їхня ефек-сть, ек-чні вигоди від них для пересічного громадянина);* початок або завершення великого проекту (підписання відповідного контракту);

84. Робота з владними структурами як один з напрямків д-ті.

Робота з місцевими адміністраціями, галузевими асоціаціями, міністерствами, ВРУ.

Робота ведеться за допомогою лобіювання , в основі якого інфо-ня та переконання. В економічно розвинених країнах лобістами є асоціації, великі п-ва, профспілки, групи громадян та окремі громадяни.

Напрями роботи лобістів: пошук необхідних людей у структурах влади; інтерпретація дій владних структур, інтерпретація дій тих, зто стоїть за лобістом та від ім. кого ведеться лобіювання; захист позицій цих груп; форм-я їхнього паблісітс в струтурах влади, підтримка д-ті п-ва або ін. груп, олбіювання яких ведуть лобісти.

85. Робота з контактними аудиторіями як один із напрямків діяльності у p.R.

До контактних аудиторій належать найняті працівники, фін-ві установи, інвестори, органи влади – усе те, що може сприяти або гальмувати ефек-ть роботи під-тва чи організації. Тому служби ПР мають побудувати свою роботу в такий спосіб, щоб домогтися сприяння з боку цих контактних аудиторій.

Думка та поведінка найнятого під-ом персоналу значною мірою визначатиме успіх усіх починань керівництва, стабільність д-сті п-тва на зовніш. ринках, її життєдіяльність. Необхідно, щоб п-тва мали в своєму розпорядженні такі інстру-нти, які б підтрим-ли зв’язок керівництва в цілому з кожним найнятим працівником.

Конкурентоспроможність п-тву забезпечують, як правило, гроші інвесторів, тому службі ПР необхідно налагоджувати ком-ції з усіма учасниками фін-го співтовариства. До них належать інвестиційні аналітики, власники інвестицій, фін-ві оглядачі у фахових газетах і журналах. Робота з ними потребує знання фін-ів і ком-ій одночасно. З усіма цими аудиторіями необхідно налагоджувати прямі ком-ції, оскільки вони мають різні інтереси та потреби.

Робота з владними структурами ведеться за допомогою такого заходу, як лобіювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]