Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPK_ShPOR_final.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
383.06 Кб
Скачать

64. Основні напрямки діяльності з p.R.

Для досягнення марк-их цілей діяльність із ПР на під-тві та в організації можна вести за кількома напрямками, зорієнтов-ми на різні групи громадськості. До громадських цільових аудиторій належать споживачі, засоби інфо-ції, партнери, конкур-ти , і з кожною з цих груп необхідно провадити роботу різними методами.

Д-сть з ПР може бути спрям-на на вирішення конкретних завдань створ. сприятливого серед-ща для під-тва або організації: формув-ня іміджу, подолання кризи, екологі-ні заходи, проведення виборчих кампаній, релігійних заходів, завоювання довіри інвесторів, лобіювання певних рішень держ. та місцевих органів, проведення пол-них акцій, нац-их свят .

Основними напрямками діяльності служб ПР є проблеми енергоспоживання, охорони та збереж. природних рес-ів, охорони довкілля, здоров’я, безпеки та добробуту сусп-тва, якості та безпеки товарів і послуг .

Існують такі форми роботи з громадськістю, як

+зв’язки зі змі

+ивент-менеджмент (проведення презентацій, святкових заходів, вечірок)

+спонсорство

+консультування споживачів

+внутрішньо корпоративний ПР

65. Постановка цілей у роботі з громадськістю на рівні підприємства.

Кожне підприємстве, яке хоче налагодити довготривалі партнерські стосунки із споживачами та заручитись їх прихильністю має приділяти увагу роботі з громадськістю

При проведенні заходів ПР головними цілями і завдан. мають бути:

+формування сприятливого суспільного іміджу

+розробка системи засобів та методів, спрямованих на покращення взаєморозуміння фірми і аудиторій

+усенення бар’єрів, що заважать розповсюдженню інформації

+посилення впливу на отримувача за рахунок зниження непорозуміння-розробка заходів при кризовій та конфліктній ситуації

+створення яскравого індивідуального образу фірми

Постановка цілей по роботі з громадськістю має відбуватись виходячи із головної стратегії підприємства та стратегії маркетингу. Цілі мають бути досяжними, визначеними у просто і часі, конкретними, реальними, вимірюваними.

Можуть встановлюватись цілі в залежності від ситуації, подолання кризи, вихід фірми на ринок.

66. Програма дій з p.R на підприємстві.

Перед кожним під-вом на сучасному етапі стоять два завдання в галузі ПР: перше – встановити контакти із громадскістю; 2-е – просування під-тва та його продукції на ринках продажу за умов жорсткої конкуренції.

Підприємства має розробляти комплексну програму дій, яка буде включати взаємопов’язані між собою заходи ПР для досягненя короткострокових та довгострокових цілей. Програма дій має включати всі складові ПР діяльності, а саме

+зв’язки зі змі

необхідна систем-на робота з громадськістю через засоби масової інфо-ії (інтерв’ю, прес-релізи, прес-конференції, листи до редактора, огляди, коментарі, кореспонденції ).

+івент-менеджмент

+внутрішньо корпоративний ПР

До внутріш. засобів кому-ій належить заводська преса (статті керівництва, публікація щорічних звітів про роботу п-тва), дошки об’яв, внутріш. відео, безпосередні ком-ції з керівниками п-тва, а також чутки.

+спонсорство

+консультування клієнтів

Досягнення марк-их цілей ПР відбувається за допомогою різних заходів спец-го хар-ру (презентації, прийоми, конференції, дні відкритих дверей, круглі столи, телевізійні дебати, виставки).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]