Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPK_ShPOR_final.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
383.06 Кб
Скачать

39.Розробка рекламного звернення. Приклади рекламних звернень.

Цей процес склад. з визнач. творчих підходів, написання тексту або сценарію, розроблення оригінал макета. Оригінал-макет буває суто текстовим, художнім, музичним, може сполучати текст і художнє оформлення з доданням музич­ного супроводу. На цьому етапі визначають також форму і стиль рекл. звернення . Щодо стилістики, то фахівці виділяють 5 основних функ­ціональних стилів: офіційно-діловий, науково професійний, публіцистичний, літературний, фамільярний.

Відеокліпи, відеоролики та відеофільми готують зде>ого в такому стильовому виконанні: інформативне просте повідом­лення, використ. рекомендацій, використ. знаменитостей, створення якогось фантазійного, романтичного або екзотичного світу навколо товару, використ. спецефектів (музичних, ви­довищних, технічних, анімаційних та інших, аж до віртуальних), використ. сатири, гумору, сексуальних мотивів.

Жанри рекл. звернення теж можуть бути найрізноманітні­шими: просте дикторське повідомлення, мюзикл, анімаційний фільм, зарисовки з натури, порівняльна реклама, сюжетне оповідання про товар та його властивості, гра, фільм, кліп, радіооголошення. Варіанти тут залежать від основної ідеї рекл.звернення і професійної майстерності виконавців.

Американські спеціалісти з реклами вваж., що процес розроблення рекл. звернення відбувається за такими ета­пами: перший — пошуки факту (визначення проблеми, збирання та аналіз відповідних даних), другий — пошук ідеї (обміркову­вання можливих варіантів) і третій — опрацювання ідеї (відбір варіантів, додавання інших, комбінування в різних сполученнях).

40. Рекомендації щодо розробки ефективного рекламного звернення.

Для підготовки ефективного рекламного звернення не­обхідно мати таку інформацію: назва товару (групи), етап його життєвого циклу, цілі реклами, позиціювання товару (групи), мо­тивація купівлі товарів цієї групи, структура макета рекл. звернення, стильове виконання рекламного звернення, жанр ви­конання, структура текстової частини, форма рекл. звер­нення, його текст. При створенні рекл. зверн. важливо виходити з стадії ЖЦТ.

На форму та жанр виконання рекл. звернення впливає визначення мотивації цільової аудиторії.

Щоб розробити ефективне рекл. звернення, необхідно чіт­ко з'ясувати, на яких мотивах треба наголошувати, щоб отримати належний ефект.

Кожному з мотивів притаманні свої жанри та форми рекл. звернень. Вони будуть неоднаковими для раціон.чи емоційних мотивів, не кажучи вже про моральні. Раціональні ре­кл. звернення інформують, звертаються до розуму потенцій­ного покупця, намагаються переконати його. На підтвердження своїх доказів рекламодавець може використати рисунки, крес­лення, схеми, фотознімки. Реклама, яка використ. емоційні мотиви, звертається до почуттів, емоцій, підсвідомості. Основними засобами переконання тут є художні — рисунки, відеозображення, звуки. Логіка тексту відіграє, як правило, допоміжну роль. У таких рекл. звер­неннях широко використ. посилання на різних знаменито­стей, предмет реклами подають в оточенні, яке породжує мимовільну симпатію (діти, якісь симпатичні тваринки, рослини). Моральні мотиви потребують застос. відповідних жан­рів публіцистичного напряму. Проте, розробляючи рекламне звернення, користуються, як правило, не одним, а кількома мотивами.

принципи роботи над рекл. зверненнями: 1.Необхідно знайти таку тему (ідею) рекл. звернення, яка б була підпорядкована цілям маркетингу, розкривала покупцям переваги товару та обґрунтовувала їх

2.Рекл. звернення не може бути дидактичним, нудним, а має відзнач. винахідливістю та новизною.

3.Рекламні речення мають бути короткими, щоб пересічний громадянин міг одним поглядом охопити все речення.

4.У рекл. зверненні необхідно максимал.використати ілюстрації. 5.Не можна корист-ся мовними конструкціями заперечення.

7.Між ілюстрацією та об'єктом рекл. звернень має існувати настільки тісний зв'язок, легкий для розумін

8.Корист-ся послугами «зірок» дуже бажано, але необхідно знати міру .9.Рекл. звернення треба давати з позначками «новинка», «уперше» , а також у якомусь обрамленні {рамка, коло, віньєтка),

10.Можна корист. для створення рекл. звернень гумористичними та сексуал. мотивами, але дуже обережною 11.Постійно «зважуйте» аргументи своєї реклами: якщо вони не переконують навіть вас або вашу родину, вони не переконуватимуть нікого.

13.Узгоджуйте якість товару з якістю реклами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]