Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPK_ShPOR_final.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
383.06 Кб
Скачать

56. Стимулювання влас. Торг.Перс-лу на етапах жцт

Для того щоб дати Влас. торг. перс-алу необхідну мотивацію до ефек-ої праці, керівництво під-ва засто­совує різні заходи стим-ння; пропонує фін-ві пільги, ор­ганізує конкурси та ігри, влаштовує поїздки співробітників тор­г. відділу за рахунок п-тва для відпочинку чи відвідування розважальних заходів, розробляє заходи стим-ння за конкретні досягнення в роботі .

Особливу увагу на етапі вивед. товарів п-тва на ринок треба приділити стим-ню влас. торг. перс-алу, заохочуючи його до встановлення тісних ділових контактів з торговцями та покупцями. Згодом, коли такі контакти налагоджено, робота влас. перс-у набуває майже рутинного хар-ру, а тому стим-ня влас. перс-у можна зменшити.

На 1 етапі – виведення товару на ринок: грошова винагорода, додаткові дні відпустки, розважальні поїздки за рахунок під-тва, цінні подарунки.

на 2 етапі – проведення різноманітних конкурсів, нарахування балів, конференції.

3й етап – етап зрілості: додаткові дні відпустки, розважальні поїздки за рахунок фірми, конкурси, цінні подарунки, конференції.

4й етап – етап занепаду: додаткові дні відпустки, конференції, конкурси, цінні подарунки.

57. Стимулювання посередників на етапах життєвого циклу товарів.

Стим-ння торгових посеред-ів провадиться за допо­могою фін-вих пільг і пільг у натур-му вимірі. Фін-ві пільги — це прямі знижки з ціни: за внесення товару в каталог торгового посередника; за кіл-сть товару, яку купує посеред­ник; відшкодування за організацію реклами на місці продажу або за будь-яке вигідне подання товару. Досить своєрідною і дуже поширеною формою стим-ння є так званий купонаж.

На 1у етапі – виведення товару на ринок: заліки дилерів за включення в номенклатуру, надання товарів безкоштовно, заліки за покупку, видача премій -„штовхачів”.

2-3ій етап – етап зрілості: заліки за покупку, проведення спільної реклами, знижка зі звичайних цін (функціональна знижка), проведення конкурсу дилерів.

4ий етап – етап занепаду: проведення спільної реклами, зі звичайних цін (функціональна знижка), надання товарів безкоштовно, заліки за покупку.

58. Стимулювання споживачів на окремих етапах життєвого циклу товарів.

Споживач — центральна постать у про­цесі стим-ння. Усю МПК-цій спря­мовано на нього, увесь спектр заходів стим-ння було розроб­лено з однією метою — якнайефективніше привернути увагу спож. Отже, метою стим-ння спож. є з>. кіл-сті покупців і кіл-сті товару, придбаного одним покупцем.

Воно має на меті забезпеч. продаж то­варів, створити потік покупців саме в тому місці, де відбувається продаж цих товарів. Дослідження зарубіжних спец-тів доводять, що споживач віддає перевагу таким формам стим-ання, як безкоштовні зразки, додатк. кіл-ть тов-у без оплати, продаж за зни­ж. ціпами, знижки з ціни за повторної купівлі .

Безпосереднє стимулювання споживачів починається на першому етапі, зростає на другому і третьому, спадаючи на четвертому майже до нуля.

На 1у етапі – виведення товару на ринок: розповсюдження безкоштовних зразків, знижка за платіж готівкою, демонстрація зразків.

3ій етап – етап зрілості: ціни для особливих випадків, сезонне зниження цін, знижка за кількість купленого товару, купони, пропозиції про повернення грошей, премії.

4ий етап – етап занепаду: знижка.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]