Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPK_ShPOR_final.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
383.06 Кб
Скачать

72.Особливості застосування виставок у галузі зв’язків з громадськістю.

Д-сть щодо розвитку ПР почин-ся в період орган-ації виставки, досягає макс-му в період її роботи (обслуг-ня відвідувачів, організація прийомів та ін. спец-их заходів) і заверш-ся в післявиставковий період. Останнім виставковим кому-ним заходом є відправлення особливо важливим відвідувачам листів з подякою за участь і побажанням майбутніх дружніх ділових стосунків.

Сучасна концепція участі п-ств у виставках та ярмарках не бере безпосередній продаж товарів за головний критерій ефективності. Значно важливішими показниками є ефектна презентація тов-ів та поліпшення марк-вої пол-ки ком-цій, які не підлягають кількісній оцінці, але можуть докорінно змінити позицію п-тва на ринку. Це стосується також вивч-ня змін у бажаннях та смаках спож-чів, пошуків нових цільових аудиторій, створ.фірмового іміджу тощо.

73. Сучасні мас медіа та їхнє застосування у роботі з громадськістю.

Робота з громадськістю через засоби масової інфо-ії (інтерв’ю, прес-релізи, прес-конференції, листи до редактора, огляди, коментарі, кореспонденції ).

Одним з напрямків взаємовідносин з мас медіа є поширення позитивної інфо-ії про під-во та його продукцію, тобто робота зі створ. позитив. іміджу під-тва та його діяль-ті. Цей напрямок має назву пабліситі – це повідомлення новин про діяльність під-ва за допомогою ЗМІ.

До мас медіа належать такі складові як газети, журнали, інформаційні агентства, видавництва, телебачення, радіо, інтернет. Основною характеристикою мас медіа є характер їх впливу, а саме масовість, різні аудиторії, поширення інфо.

Особливості роботи з пресою.

Одним із голов-х напрямків д-сті служби ПР є зв’язок із пресою. На цю роботу признач-ся спец-ий працівник-професіонал або на­віть створ-ся прес-центр. Стос-ки з пресою мають ґрунтув-ся на 2-ох принципах — швидкість і точність.

Тому бажано підтримувати регулярні контакти з журналістами, сист-чно надсилати їм нову інф-ію про п-тво (орган-цію, фірму), тобто звертатися до них не тільки тоді, коли це потрібно. Ці зв’язки, на думку фахівців, можуть принести непогані дивіденди. Необхідно, щоб відповідальний за пресу добре знав та розумів цілі, завд-ня та стратегію п-тва, щоб він міг скласти та виконати план випуску заяв для преси, звітів та нарисів. У разі катастроф та надзвич-их ситуацій преса має знати прізвище людини, яка репрезентуватиме п-тво або орга-цію, канали зв’язку з нею. Інфо-ція про таку подію та про заходи для усунення наслідків має в найкоротші строки та в найповнішому обсязі досягти журналістів, тому що вони забезпеч-ть безпосередній зв’язок із громадськістю.

Відповідальний за пресу повинен:

передавати мат-ли, на підставі яких журналісти можуть напис-и статті, очерки та репортажі;

відповідати на запити преси та надавати комплексні інформаційні послуги;

стежити за повідомленнями в пресі та оцінювати результати, уживати (за необхідності) заходів для спростування помилок, неточностей або наклепницьких тверджень в опублікованих матеріалах..

Найбільш пошир. спосіб передачі інфо-ції пресі — інфо-вне повідомлення, або прес-реліз, прес-конференція. Фін-во потужні п-тва можуть використ-ти так звані телеконференції, хоча це річ дуже коштовна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]