Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPK_ShPOR_final.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
383.06 Кб
Скачать

67. Організація служби з pr.

Служби ПР можуть створюватися як у складі самого п-тва, так і окремо – консалтингові фірми, агенції, бюро. Якщо п-тво хоче тільки час від часу скористатися кваліфікованими порадами та рекомендаціями, досить буде викор-ти послуги сторонніх консультантів. Для проведення частих і великих кампаній ліпше створити власні служби. Ясна річ, це не стосується малих та середніх п-тв, де створ. окремих служб може бути екон-но невиправданим. Таким під-ам належить користув-я тільки послугами незалежних консалтингових фірм (агенцій).

Одним з підрозділів служби ПР є група преси, яка готує матеріали новин. Інші групи можуть займатися публікаціями, включа. звіти підп-тва про результати діяльності, або пропагандою, включ. кіно- та відеофільми, виставки та вітрини. Завданням групи загальних проблем є створ. образу престижності під-тва, підтрим-ня зв’язків із населенням, контакти, збирання інфо-ції .

Служба ПР повинна виходити тільки із загальновизнаних принципів: 1-ий – чесність і тільки чесність щодо п-тва та його діяльності; 2-ий – гласність та доступність інфо-ії; 3-ій – своєчасність подання інфо-ії.

68. Особливості діяльності у сфері з громадськістю. Вимоги до фахівців у цій галузі.

Головна особливість Пр діяльності від діяльності у сфері комунікацій що вона цілком спрямована н організацію, фірму, а не на товар. Її сутність полягає у збільшенні попиту на підприємство чи особу, чи ідеї, а також формування їх позитивного іміджу.

Вимоги до фахівців у цій галузі:

- у своїй практичній д-сті працівник ПР зобов’язаний поважати принципи, що їх вкладено у Всесвітній декларації прав людини, а надто свободу слова і свободу друку;

- працівник завжди має виявляти чесність, інтелект та лояльність, не користуватися інфо-єю або коментарями, які видаються йому не правдивими або облудними.

- практичний працівник повинен поважати нац-ий кодекс професійної поведінки, закони, чинні в тій країні, де він працює, а також має утримуватися від самореклами;

- він не повинен репрезентувати інтереси різних сторін конфлікту без згоди на то заінтересованих клієнтів або його наймачів;

- у своїй д-сті працівник має дотрим-ся повної конфіденційності, суворо додержувати професійної таємниці.

- практичний працівник, який має власні інтереси, що можуть суперечити інтересам його клієнта або наймача, повинен повідомити про них якомога раніше;

- практичний працівник не може укладати контракт з клієнтом , згідно з яким працівник гарантує якісь кіль-ні результати.

- якщо виконання завдань може призвести до серйозних порушень правил професійної поведінки, практичний працівник повинен ужити заходів для негайного повідомлення свого клієнта,

- забороняються будь-які намагання ввести в оману громадську думку або представників громадськості; - практичний працівник має утримуватися від нечесної конк-ії з колегами.

69. Основні форми діял-ті служб з р.R. Підприємства.

Досягнення марк-их цілей ПР відбувається за допомогою різних заходів спец-го хар-ру (презентації, прийоми, конфер-ії, дні відкритих дверей, круглі столи, ТВ дебати, виставки). Крім того, необхідна систематична робота з громадськістю через ЗМІ (інтерв’ю, прес-релізи, прес-конференції, листи до редактора, огляди, коментарі, кореспонденції ).

Основні форми діяльності ПР служб:

+проведення презентацій, ювілейних заходів, днів відкритих дверей.

+спонсорство (сприяє підвищенню популярності фірми, поширенню інфо про нього та його товар)

+Проведення виставок (участь у виставках забезпечує контак із споживачами, партнерами, контакт.аудиторіями, конкурентами. Обмін інформацією)

+Організація консультування споживачів (для споживачів високотехнічної продукції, сприяє зміцненню партнерських стосунків)

+Підтримка контактів зі ЗМІ (дозволяє поширювати інфо про організацію чи особу через ЗМІ)

+Внутрішньокорпоративний ПР

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]