Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPK_ShPOR_final.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
383.06 Кб
Скачать

77. Політична реклама та її особливості.

Пол-на реклама відріз. від комерційної тим, що товаром, що рекламується є людина. На 1-му плані не загальні харак-тики обєкта, а його переваги для конкретних виборців. Пол-на партія має чітко підкреслювати те, ідеї її лідера полегшать життя пересічних громадян. Проблема влади цілком аналогічна проблемі продажу товару.

Особливості: *товаром, що рекламується є людина або певна соц-на філософія, а не продукт, послуга чи підприємство, *тривалість політичної рекламної кампанії, як правило, обмежується точно визначеним часом,

*найгострішими проблемами є морально-етичні, бо успіх чи неуспіх кампанії завжди має далекосяжні наслідки для великих груп людей,

*створ. іміджу пол-ку чи партії є не замінником політики, а тільки додатком до неї.

*Створ. іміджу пол-ку чи партії треба починати задовго до початку виборчої кампанії.

Основна засада пол-ої кампанії полягає в тому, що іміджмейкери самі виступають як творці необхідних політику подій та рекламують їхні заздалегідь передбачені позитивні результати.

78. Переваги та недоліки створення власної служби з p.R..

Підприємство може обрати або створити власну ПР службу або звернутись до спеціальних фірм, що надають такі послуги.

Перевагами є:

- власні працівнки є часткою п-ва і особисто зацікавлені в успіху,

- можуть самостійно в межах своєї компетенції працювати зі ЗМІ, не витрачаючи часу на погодження і консультації,

- можуть пересуватися в межах п-ва і мають дружні контакти з працівниками на всіх рівнях,

- залежно від розмірів п-ва можна з>. ефкек-сть власної служби, організучи відділи за окремими напрямами – преса, фотоінформація, підготовка аналітичних даних.

-завжди можна змінити фірму, що надає ПР послуги

Недоліки:

-для невеликих підприємств це невиправдано та недоцільно

-дороговизна

-можлива обмеженість компетенції власних спеціалістів та небажання працювати, бо працівники незалежних ПР служб мають більший досвід бо працюють з різними орган-ями

- незалежні керівники консалтингових агенцій можуть дати об’єктивну пораду, причому до сторонніх кваліфікованих спеціалістів прислухаються, як правило, уважніше, ніж до порад штатних працівників;

79. Особливості роботи служби pr з пресою.

Стосунки мають грунтуватися на оперативності і точності. Важливі чинники у стосунках з пресою – вибір слушного моменту і необхідної аудиторії.

На цю роботу признач-ся спец-ий працівник-професіонал або на­віть створ-ся прес-центр.

Бажано підтримувати регулярні контакти з журналістами, сист-чно надсилати їм нову інф-ію про п-тво (орган-цію, фірму), тобто звертатися до них не тільки тоді, коли це потрібно. Ці зв’язки, на думку фахівців, можуть принести непогані дивіденди. Необхідно, щоб відповідальний за пресу добре знав та розумів цілі, завд-ня та стратегію п-тва, щоб він міг скласти та виконати план випуску заяв для преси, звітів та нарисів. У разі катастроф та надзвич-их ситуацій преса має знати прізвище людини, яка репрезентуватиме п-тво або орга-цію, канали зв’язку з нею. Інфо-ція про таку подію та про заходи для усунення наслідків має в найкоротші строки та в найповнішому обсязі досягти журналістів, тому що вони забезпеч-ть безпосередній зв’язок із громадськістю.

Відповідальний за пресу повинен:

передавати мат-ли, на підставі яких журналісти можуть напис-и статті, очерки та репортажі;

відповідати на запити преси та надавати комплексні інформаційні послуги;

стежити за повідомленнями в пресі та оцінювати результати, уживати (за необхідності) заходів для спростування помилок, неточностей або наклепницьких тверджень в опублікованих матеріалах..

Найбільш пошир. спосіб передачі інфо-ції пресі — інфо-вне повідомлення, або прес-реліз, прес-конференція. Фін-во потужні п-тва можуть використ-ти так звані телеконференції, хоча це річ дуже коштовна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]