Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готель Рів’єра”.rtf
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
3.9 Mб
Скачать

Склад основної кадрової документації готелю „Рів’єра”:

До складу кадрової документації входять наступні документи:

- трудовий договір (контракт);

- наказ (розпорядження) про прийом на роботу;

- особиста картка;

- наказ (розпорядження) про переведення на іншу роботову;

- наказ (розпорядження) про надання відпустки;

- наказ (розпорядження) про припинення трудового договору (контракту);

- табель обліку використання робочого часу;

- табель обліку використання робочого часу і розрахунку заробітної плати;

- особисті заяви працівників підприємства;

- графіки відпусток;

- доповідні записки;

- акти.

Трудовий договір (контракт) полягає у письмовій формі між працівником і адміністрацією готелю в особі керівника готельного комплексу і повинен містити наступні основні реквізити: назву документа, дату і місце складання, текст, підписи, друк. Контракт складається в двох екземплярах, один з яких залишається в готелі, а інший зберігається у працівника.

„Портрет” взаємовідносин і згуртованості колективу готелю „Рів’єра”

Загальна „картина” згуртованості колективу готелю „Рів’єра” досить чітко „окреслена” по відділам готелю, тобто працівники однієї служби переважно спілкуються з колегами зі свого відділу, але „зв’язок” з працівниками інших служб також наявний і він має „доброзичливий і комунікабельний характер”. Ланка середнього і вищого керівництва об’єднана у свій „избранный круг” і переважно спілкується з працівниками рівними собі за статусом. Згуртованість колективу (на прикладі служби прийому і розміщення) добре видна, оскільки „атмосфера” між колегами цього відділу позитивна, доброзичлива, один працівник завжди готовий пдмінити іншого, або допомогти своєму колезі з роботою, яку той не може виконати. Загалом весь колектив згуртования, доброзичливий, взаємовідносини в колективі можна охарактеризувати як дружні (відношення працівників один до одного як „товариш до товариша”). Морально-психологічний клімат в середині колективу стабільно позитивний, оскільки немає великих частих „коливань” і змін. Усі розмовляють спокійно (немає підищених тонів), кожен має свою власну думку, але також поважжає думку свого колеги по роботі. Клімат всередині колективу сприяє до гарної роботи, позитивних емоцій і постійному підвищенню продуктивності результатів праці. Загальний настрій працівників можна охарактеризувати як „добрий”, на тверду 4.

6.12 На основі опитувань з’ясувати рівень згуртованості колективу, рівень конфліктності в колективі, його причини і види

Загальновираженої конфліктності в готелі немає, оскільки колектив переважно новий, або швидко оновлюється і не затримується на одному місці, але все таки без кнофліктів не може існувати жодна організація.

Рівень конфліктності персоналу готелю можна оцінити на 2 (дуже слабкий), оскільки кількість конфліктів мізерно мала і чесно кажучи вони не надто серйозні і „роздуті” самими праівниками. Усі конфлікти мають переважно „горизонтальний” характер, переважно конфліктують працівники або одного відділу, або рівні за „значущістю”. Основні причини конфліктів це переважно: матеріальна сторона (невиправдано низька надбавка, премія, „уразання” зарплатні, штрафи), також причиною є незрозуміла похвала одних і „не відмічання”, дійсно тих людей, які цього заслуговують (з’являються так звані „любимчики”), також має місце, хоча це рідко, але всеж таки, конфлікт горизонтальний, між керівником і підлеглим (особливо після того як готель провів політику різкого зменшення штатного персоналу готелю), коли почали звільняти працівників, деякі з них не погоджувались з думкою керівництва, що потрібно звяльняти саме їх і відбувався конфлікт. Але загалом колектив дружній і керівники досить лояльні, тому й проблеми в конфліктах майже немає.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]