Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готель Рів’єра”.rtf
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
3.9 Mб
Скачать

4.3 Проаналізувати систему маркетингової інформації, яка використовується керівництвоб в готелі „Рів’єра”

Відділ продажів та маркетингу готелю „Рів’єра” проводить дослідження, які пов’язані з вивченням ринку готельного господарства України. Дану інформацію працівники беруть із зовнішніх джерел. Одним з основних напрямків діяльності є вивчення конкурентів та інформація про різноманітні нововведення і тенденції. Це здійснюється переважно за рахунок відвідання Інтернет сторінок готелів. Інформацію про нововведення відділ маркетингу отримує з періодичних видінь, головне місце серед яких посідає журнали „Готельний та ресторанний бізнес”, „Маркетинг та реклама”, „Маркетинг в Україні”, газети „Ділова столиця” і „Бізнес”. Також велику роль відіграють внутрішні джерела інформації. До внутрішньої інформації належать звіти служби прийому та розміщення з даними про зайнятість номерів, кількість гостей, кількість заброньованих номерів в розрізі днів та дат (від працівника по бронюванню), звіти бухгалтерії, звіти ресторану та бару.

Для покращення роботи готелю, виявлення негативних тенденцій в розвитку та усунення їх, працівниками відділу маркетингу постійно розробляються анкети (роздаються гостям та розміщуються в Internet). На сьогодні існує два види анкет, які надруковані російською та англійською мовами.

4.4 Оцінити товарну політику готелю „Рів’єра”, описати товарну пропозицію, використовуючи трьох і чотирьох рівневі концепції товару

Готель „Рів’єра” є одним з найкращих виробників послуг на ринку готельного господарства в Україні. Отже, відповідно до цього підприємство має власну детально продуману товарну політику. Дана політика готелю має за основу широкий асортимент послуг та їхню високу якість. Оскільки основні клієнти готелю це ділові люди, які привикли у всьому до елітного обслуговування, саме таке обслуговування і надає готель „Рів’єра”, який робить усе для того, щоб зберегти наявних та залучити нових клієнтів (зважаючи на те, що у готелю є певний великий відсоток уже усталених постійних клієнтів, та невелику кількість скарг з боку гостей, я вважаю, що товарна політика готелю „Рів’єра” може бути оцінена на 5, оскільки в ній продуманий кожен сегмент).

Готель „Рів’єра” має наступну чотирьохрівневу товарну пропозицію:

1-й рівень – основний продукт – послуга проживання (+ сніданок) в номерах типу Standart, Lux, President.

2-й рівень – супутній продукт – послуги і товари, які необхідні гостям для того, щоб використати основний продукт: послуга реєстрації, послуги ресторану та бару, телефонні апарати, телевізори, міні-бари в номерах, фітнес-центру та масажного кабінету, послуги пральні та хімчистки.

3-й рівень – додатковий продукт (послуга) – послуги, що надають основному продукту додаткову вигоду та допомагають відрізнити дану послугу від конкуруючих з нею. Таким продуктом в готелі „Рів’єра” може бути високошвидкісний Інтернет, наявність додаткового Room service у номерах.

4-й рівень – продукт в широкому розумінні, тобто як сприймають послуги готелю гості. Сприйняття клієнтами виражається в задоволенні в задоволенні ціною, місцерозташуванням (центр міста, близькість до урядових, культурних та бізнес-установ), в задоволенні професіоналізмом обслуговуючого персоналу, внутрішнім оздобленням номерів, закладів харчування, фітнес-центру і масажного кабінету.

Для виробництва, функціонування і продажу кінцевого „продукту” клієнтам в готелі існує набір відповідних служб (яких в готелі налічується 9 + АУП).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]