Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готель Рів’єра”.rtf
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
3.9 Mб
Скачать

4.8 Порівняти ціни конкурентів і визначити переважаючий вид ціноутворення

Знання про конкурентів, їх реальні і планові дії є основою для стратегічної орієнтації підприємства в конкурентному середовищі. Технологія формування стратегії конкуренції, орієнтована на використання сильних сторін діяльності підприємства з урахуванням активності конкурентів і особливостей розвитку ринку, є важливим інструментом формування стратегічних конкурентних переваг.

В готелі „Рів’єра” аналізом діяльності конкурентів займається відділ маркетингу та продажів.

Основними конкурентами готелю „Рів’єра” є : готель „Дніпро”, готель „Поділ Плаза”, готель „Національний”, готель „Діарсо”.

„Дніпро” ****

Готель „Дніпро” розташований на початку головної вулиці Києва Хрещатик з живописним виглядом на схили могутнього Дніпра, в центрі культурної і ділової частини міста. Недалеко від готелю знаходяться Національний оперний театр, Софійський собор, Києво-Печерська Лавра, Український художній музей. Для багатьох туристів вона відома своєю атмосферою гостинності. Високий рівень обслуговування, прекрасна кухня, декілька барів і нічний клуб, сучасне устаткування для проведення бізнесу-зустрічей і Велніс-центр з фітобаром задовольнять вимоги як ділових людей так і туристів.

До послуг гостей ресторан „Дніпро”, три бари „Мюнхен”, „Панорама” і „Європейський”, бізнес-центр, конференц-зали, кімната для переговорів, платна міська парковка, послуги пральні і хімчистки, послуги з харчування в номері, салон краси, сауна і тренажерний зал і багато що інше. Також в будівлі готелю розташовуються казино, нічний клуб, сигарний клуб.

Кількість номерів: Всього -186, з них категорії люкс-46. Підвищеної категорії номери (85): одномісний -32, двомісний-27, малий напівлюкс-10, напівлюкс-9, люкс -7. Стандартні номери (101):одномісний -56, двомісний-25, малий напівлюкс-8, напівлюкс-8, люкс-4.

Всі номери обладнані прямим телефонним зв'язком, супутниковим телебаченням і мають можливість доступу до Інтернет. У більшості номерів також: сейф, фен, міні-бар і кондиціонер. Всі номери і ліфти обладнані електронними ключами "Vingcard". У вартість номера включений сніданок (шведський стіл).

Номери: Люкс поліпшений 2-х кімнатний – 367 євро,

Напівлюкс поліпшений 2-х кімнатний – 327 євро,

Маленький напівлюкс поліпшений 2-х кімнатний – 287 євро,

Двомісний поліпшений номер однокімнатний – 257 євро,

Одномісний поліпшений номер однокімнатний – 190 євро,

Люкс стандартний 2-х кімнатний – 277 євро,

Напівлюкс стандартний 2-х кімнатний – 237 євро,

Маленький напівлюкс стандартний 2-х кімнатний – 187 євро,

Двомісний стандартний номер однокімнатний – 167 євро,

Одномісний стандартний номер однокімнатний – 110 євро.

„Поділ Плаза” ****

Готель Поділ Плаза – це чотирьохзірковий готель міжнародного класу. Розташований він в одному із старих історичних районів Києва – на Подолі, в двох хвилинах ходьби від „самої київської” пам'ятки міста – Андріївського спуску.

Reception готелю „Поділ Плаза” до ваших послуг цілодобово. До послуг гостей: 24 годинне обслуговування портьє, конс'єрж, Room service, паркувальні місця, копіювальні послуги, факс, кімната для переговорів (на 10 чоловік), послуги пральні.

Інтер'єр ресторану „Галерея” витриманий в легкому стилі античності і складається з 3 залів, літнього майданчика і бару.

Готель „Поділ Плаза” пропонує 57 комфортабельних номерів, в число яких входять 4 Класичних Single, 7 Класичних King, 15 Класичних Twin, 12 Комфортабельних King, 5 Комфортабельних Twin, 5 King „Поділ Плаза”. Номери найвищих категорій розташовані на 6-му поверсі „Ексклюзивному” апартамент поверсі готелю.

Головною пам'яткою готелю є шикарні Фешенебельні трикімнатні апартаменти „Поділ Плаза”.

Всі номери виконані в класичному італійському стилі і обладнані всім необхідним приладдям, істинно італійської якості, для комфортного відпочинку: ванна або душова кабіна, фен, у ванних кімнатах дзеркала з підсвічуванням, міні-бар, регульоване кондиціонування, сейф, мініпарфюмерія, система кондиціонування, інтерактивне і супутникове телебачення, доступ до Інтернету. Для зручності гостей всі телефони встановлені в кімнатах мають прямий номер з міжнародною лінією.

Номери: Фешенебельні апартаменти „Podol Plaza” 82 кв.м. трьохкімнатний – 688 USD,

Двокімнатні апартаменти „Podol Plaza” 52,3 кв.м – 413 USD,

Двокімнатні апартаменти „Skyline” 53,7 кв.м – 413 USD,

Кінг „Делюкс” однокімнатний 30,4 кв.м. – 350 USD,

Двокімнатний напівлюкс „Podol Plaza” 44,8 кв.м. – 350 USD,

Твін „Podol Plaza” – 275 USD,

Кінг „Podol Plaza” 27,1 кв.м. – 300 USD,

Комфортабельний Твін 24,1 кв.м. – 250 USD,

Комфортабельний Кінг 25,9 кв.м. – 275 USD,

Класичний Твін 27,4 кв.м. – 238 USD,

Класичний Кінг 22,87 кв.м. – 250 USD

Класичний одномісний 14,2 кв.м. – 207 USD.

„Національний” ****

Фешенебельний готель „Національний” розташовується в одному з найпрестижніших місць міста. Печерськ – це історичний район, розташований на південному сході міста, на березі річки Дніпро. У 18 і 19 столітті в цій частині міста лише багаті і знатні люди зводили свої будинки, та і в 21 столітті жити в Печерську вважається не менш престижним. Сьогодні Печерськ – це адміністративний і діловий центр міста. Саме тут знаходяться Маріїнський палац (резиденція президента), Кабінет Міністрів, Верховна рада, Національний Банк України. Район був названий по Печерському монастирю (Києво-Печерська лавра), келії якого спочатку розміщувалися в печерах (від давньор.. – „печери”). Недавно в готелі була проведена повна реконструкція, і тепер до послуг відвідувачів прекрасно оформлені номери і найсучасніші зручності. У „Національному” часто зупиняються відомі політики і бізнесмени, спортсмени, артисти і музиканти.

До послуг гостей ресторан, бари, бізнес-центр, конференц-зали, парковка, послуги пральні і хімчистки, послуги з харчування в номері, перукарня.

Номерний фонд готелю складає 75 номерів: 40 Одномісних номерів, 20 Напівлюксов, 12 Люксів і трьох Апартаментів.

Всі номери оснащені кондиціонером, супутниковим телебаченням, прямим виходом на міжнародну телефонну лінію, електронною системою безпеки, міні-баром, міні-сейфом, феном, халатом і тапочками. Сніданок входить у вартість номера.

Номери: „Апартаменти” трьохкімнатні – 461 USD,

Люкс двокімнатний – 337 USD,

Напівлюкс однокімнатний – 275 USD,

Одномісний номер – 237 USD.

„Діарсо” ****

Новий готельний комплекс „Діарсо” розташований в Києві на Великій Окружній дорозі. Займає зелену територію – 1.5 га, що забезпечує відмінний відпочинок в межі міста. Зручне місце розташування дозволить Вам швидко добратися в готель з аеропортів Бориспіль (34 км.) і Жуляни (6 км.), а також з трьох основних міжнародних автомагістралей - Одеської і Житомирської трас і з Варшавського шосе. Готель має вигідне місце розташування по відношенню до столичних виставкових центрів – Київекспоплаза (вул. Салютна) і Національний виставковий центр (ВДНХ).

Будівництво комплексу тривало два з половиною роки з березня 2006 по серпень 2008 року. Обов'язкова сертифікація завершена у вересні 2008 року. Особливою гордістю готелю „Діарсо” є просторі, затишні номери з великими ванними кімнатами. Кожен номер має своя особливість, що задовільнить смаки всіх гостей готелю від пари пенсіонерів до молодої родинної пари з немовлям. Кількість номерів в готелі - 62. Номери оформлені в стилях арт-деко, кантрі, модерн і класика. У обробці використовувалися лише натуральні матеріали. Картини, якими прикрашений готель, написані маслом і є авторськими роботами українських і іноземних художників.

Кожен номер має: кліматичну систему з індивідуальним регулюванням температурного режиму; телевізор LCD Plasma (розмір екрану від 26” до 46”); телефонний зв'язок, у тому числі міжнародний; швидкісний дротяний Інтернет; міні-бар; фен; підігрівання підлоги у ванних кімнатах.

Найдосконаліша система очищення води дозволяє використовувати воду як питну, а також для приготування їжі. Рівень захисту від шуму в номерах від 28 до 34 дцБ забезпечить спокійний відпочинок гостей.

Серед номерів категорії „одномісний поліпшений” є номери для людей з обмеженими фізичними можливостями.

До послуг гостей готельного комплексу „Діарсо” відкриті:

• ресторан вищого розряду на 120 місць;

• VIP зал ресторану на 12 місць;

• оздоровчий блок (аквазона, стоматологічна клініка, тенісна школа);

• перукарня вищого розряду;

• пральня-хімчистка;

• кімната побутового обслуговування;

• швацька майстерня;

• камера схову;

• паркінг на 90 машино-місць.

До складу аквазони входять: два басейни з температурою води 28,5 С і 23,5 С відповідно; п'ять індивідуальних номерів з саунами, гідромасажними ваннами і кімнатами відпочинку. Глибина басейнів складає 2,1 м.кв, довжина доріжки - 20,6 м.кв, є водяна „гармата”.

Сучасна стоматологічна клініка, яка входить до складу оздоровчого блоку готельного комплексу „Діарсо”, надає послуги лікарок-фахівців: терапевта, ортопеда, ортодонта, імплантолога. Клініка має свій власний рентген-кабінет з ортопантомографом і повною зуботехнічною лабораторією.

Спортивна школа „Діарсо” пропонує клієнтам готелю три криті тенісні корти з покриттям Supreme DC і три відкриті корти з грунтовим покриттям, тренажерний і танцювальний зали.

Номери: Номер молодят однокімнатний 71 кв.м. – 500 USD,

Люкс + двокімнатний 64,71 кв.м. – 600 USD,

Люкс двокімнатний 63-69 кв.м. – 450 USD,

Студія з кухнею Поліпшена 45-68 кв.м. – 350 USD,

Студія з кухнею Стандарт 41-48 кв.м. – 290 USD,

Сімейний номер однокімнатний 42 кв.м. – 250 USD,

Напівлюкс однокімнатний 45 кв.м. – 210 USD,

Стандарт трьохмісний однокімнатний 45 кв.м. – 300 USD,

Стандарт двомісний однокімнатний 20-24 кв.м. – 170 USD,

Поліпшений одномісний однокімнатний 24-28 кв.м. – 170 USD,

Стандарт одномісний 20 кв.м. – 130 USD.

Оцінка конкурентів за визначеними критеріями

Показники

Готелі-конкуренти

Рів’єра

Поділ Плаза

Діарсо

Національний

Дніпро

1. Місце розташування

1.1. м. Київ

1

1

1

1

1

1.2. в центр Києва

1

1

0

1

1

1.3. Транспортна розвязка

1

1

0

1

1

2. Додаткові послуги

2.1. Обслуговування гостей у номерах

1

1

1

1

1

2.2. Надання у номер дитячого ліжка

1

0

1

0

1

2.4. Супутникове та кабельне телебачення

1

1

1

1

1

2.5. Парковка автотранспорту,

1

1

1

1

1

2.6. Виклик таксі

1

1

1

1

1

2.7. Наявність свіжої преси.

1

1

1

1

1

2.8. Організація та обслуговування банкетів.

1

0

1

1

1

2.9.Безпровідний безкоштовний доступ до мережі Інтернет типу Wi-Fi

1

1

1

0

1

2.10. Номери для тих, хто не палить

1

0

0

0

1

2.11.Наявність праски та дошки для прасування в номері

0

0

1

0

0

2.12. Постійна зміна предметів гігієни та одноразових речей у номерах

1

1

1

1

1

2.13.Наявність міні-бару в номері

1

1

1

1

1

2.14. Безкоштовне користування фітнес-центром (оздоровчим центром)

1

0

0

0

1

2.15.Номери для людей з обмеженими фізичними можливостями

1

0

1

0

0

3. Входження до мереж

1

1

1

1

0

4. Активна маркетингова політика

0

1

1

0

1

5. Наявність дисконтної програми або спеціальних програм

0

0

1

0

0

Всього

17

13

16

12

16

З даної таблиці конкурентів видно, що готель „Рів’єра” тримає лідируючу позицію, серед подібних собі готелів. Серозну конкуренцію йому складають готелі „Дніпро” і „Діарсо”. Не такі конкурентно спроможні готелі „Національний” і „Поділ Плаза”.

У ціновій політиці готель „Рів’єра”, на жаль, є одним із найдорожчих, лідер тут – готель „Дніпро” (відносно середня ціна і гарна якість наданих послуг), на другому місці „Діарсо”. Готель „Рів’єра” має „пасивний вид ціноутворення” (ціни готелю залежать від цін готелів-конкурентів, ціни в „Рів’єрі” орієнтуються на ціни своїх конкурентів), а от готель „Дніпро” має „активну цінову політику” (бо має найдешевші номери і може варіювати ціни на дані номери, бо вони істотно нижчі цін готелів-конкурентів).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]