Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готель Рів’єра”.rtf
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
3.9 Mб
Скачать

4.12 Організація рекламної діяльності в готелі „Рів’єра”, проаналізувати структуру маркетингових комунікацій в готелі

Успішна робота маркетингу залежить не тільки від потрібного продукту хорошої якості, доступної ціни, досконалого каналу збуту, але і від правильного вибору методів просування. Неможливо досягти бажаного результату, якщо використовувати тільки один комунікаційний канал. Тому в програмі просування готель „Рів’єра” використовує наступні методи:

- реклама (будь-яка платна неособиста форма поширення інформації про фірму і її товар);

- стимулювання збуту (короткочасні примусові заходи заохочення споживачів до покупки / знижки в ціні, розпродажі, лотереї, тощо);

- налагодження зв’язків з громадськістю (діяльність людини або групи людей, спрямована на формування позитивного іміджу фірми у громадськості за допомогою засобів масової інформації);

- участь у конференціях, симпозіумах, туристичних виставках;

- пропаганда (будь-яка безкоштовна особиста форма поширення інформації про фірму і її товар).

Структура комунікаційних заходів в готелі за останні 2007-2008 роки істотно змінилася, передумовою для цього сатал криза:

якщо в 2007 році структура була такою: реклама – 45 %, стимулювання збуту – 30 % , PR – 20 %, участь у виставках – 5 %;

то в 2008 році структура стала такою: реклама – 30 %, стимулювання збуту – 50 %, PR – 2 %, участь у виставках – 18 %.

Це пов’язано з тим, що в 2007 році готель тільки-но з’явився і почав активну комунікаційну політику, мав непоганий рекламний бюджет і давав різноманітні види реклами, в тому числі і рекламу на телебаченні (самий дорогий, але самий ефективний вид реклами), але у 2008 році, попит на готельні послуги істотно впав і відповідно зменшився бюджет на рекламу, тоді готель почав масштабну і ефективну компанію стимулювання збуту, яка зайняла основне місце у „просуванні” готелю (при чому затрати на цей вид реклами доволі низькі), також готель приймає участь у різноманітних виставках і конференціях, оскільки витрати на даний вид реклами мізерні, але істотно піднімає не тільки імідж готелю, але й підвищує попит, відповідно зменшилась реклама (не дається реклама по телебаченню), я не беру до уваги пропаганду, оскільки вона є безкоштовною. Але не дивлячись на те, що пропаганда безкоштовна, вона дає дуже гарний результат, оскільки основний клієнт готелю „Рів’єра” – це ділова людина, а вони як відомо обирають готелі або за рангом їхньої „відомості” і комфортабельності, або за порадою ділового партнера, тому й велика нових клієнтів готелю це люди, які приїхали сюди за порадою знайомого.

4.13 Описати використання реклами в готелі „Рів’єра”

Готель „Рів’єра”, як і будь-яке інше готельне підприємство не може обійтися без реклами. На рекламу і інші маркетингові заходи „Рів’єра” витрачає щороку значну кількість коштів. Отже розглянемо детальніше, як в своїх цілях використовує рекламу даний готель. Для забезпечення ефективності реклами “Гірський” застосовуються практично всі рекламні засоби, а саме:

Реклама в засобах масової інформації. Рекламу на телебаченні „Рів’єра” подавав лише декілька разів (але це було лише у 2007 році, для популяризації бренда) на 5 каналі, а також на каналі ТРК Україна, у форматі 15-20 секундних роликів про готель і його акції, на даний час ТВ реклама майже не використовується (середня вартість одного ролику на ТВ для готелю „Рів’єра” обходиться в 20000 євро).

Щодо реклами у періодичних виданнях, то вона подається у форматі рекламних статей про готель, послуг які надаються. Реклама в періодичних виданях в 2008 році повністю замінила рекламу на ТВ.

В періодичних виданнях „Рів’єра” розміщює рекламні статті (короткі, яскраві, лаконінчі) про готель, асортимент готельних послуг, акції і знижки, спеціальні пропозиції і програми тощо, ці статті займають 1/2 частин „полоси” (210 x 130, 103 x 267 – вертик., 116 x 297) – 4500 євро, або 1/3 частина „полоси” (80,5 х 297 – верт., 67,5 х 267) – 3000 євро, рідко 1/1 (210 х 267, 235 х 297) – 7000-9000 євро, загалом переважно усі сторінки крім 1/1 знаходяться всередині журналів. Основні видання, які використовує готель „Рів’єра” це: „Кієвській Телєграфь”, „Ділова столиця”, „ТурБізнес”, „Міжнародний туризм”, „Виставки Києва”.

Також готель замовляє друк каталогів, брошурів, проспектів. Дана продукція випускається два рази на рік перед зимовим і літнім сезонами. В каталогах, проспектах готелю „Рів’єра” міститься вся корисна інформація для потенційних клієнтів: описи послуг, які будуть надаватися протягом сезону, фотографії номерів, схема трас, перелік додаткових послуг, туристичні маршрути і т.п. Всі рекламні буклети друкуються на різних мовах: російській та англійській. Також замовляють друк буклетів перед виставками і коеференціями. Зовнішня реклама: рекламні щити. Використання цього виду реклами направлене для інформування потенційних клієнтів готель „Рів’єра” (після відкриття готелю, неподалік від нього – біля моста Патона, понад дорогою, був орендований цілий щит, на якому зображувався готель і коротка інформація про нього і про акції, які проводилися на той час). Причому інформація на щиті була короткою і ясною, оскільки об'єм інформації, що повідомляється, обмежений не тільки розмірами щита, але і здатністю людини сприйняти її. Велика частина її передається через символи і картинки. Цей вид реклами використовують як доповнення до реклами у вищевказаних ЗМІ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]