Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
писмова консультація 2012.doc
Скачиваний:
57
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
1.84 Mб
Скачать

Розрахунок площі обладнання

Обладнання

Марка

Площа тари

(Sт), м2

Габаритні розміри обладнання, м

Площа одиниці обладнання, м2

Кількість одиниць обладнання (nоб), шт.

Площа об­ладнання (корисна площа) (Sоб), м2

l

b

h

Підтоварник

 

 

 

 

 

 

 

 

Стелаж

 

 

 

 

 

 

 

 

Разом

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. 3.  Розрахувати корисну та загальну площу охолоджувальної м’ясної камери за формулами:

Sкор = Sп.к +Sоб , (2.12)

де Sкоркорисна площа м’ясної камери, м2.

(2.13)

де Sзагзагальна площа м’ясної камери, м2;

η – умовний коефіцієнт використання площі м’ясної камери.

[4, с. 102; 5, с. 110; 7, с. 51] (дод. З).

  1. 5.   Провести за умовами завдання на ПЕОМ розрахунок охолоджувальної м’ясної камери з використанням розрахункової комп’ютерної програми та відповідного методичного супроводу. Порівняти результати розрахунків на ПЕОМ з результатами, які отримані за розрахунками традиційним методом.

8. Розробити компонування (план-схему) охолоджувальної камери у масштабі, який вказаний викладачем, з урахуванням основних вимог до проектування складських приміщень та розташування складського обладнання. Компонування виконується як традиційним способом на міліметровому папері, так і на ПЕОМ з використанням графічного редактора АutoСАD та методичного супроводу до нього.

Методичні рекомендації для самостійної роботи з підготовки до заняття

При підготовці занять з цієї теми необхідно звернути увагу на вихідні матеріали для проектування складських приміщень: тип закладу та його виробнича структура; особли­вості об’єм­но-планувального рішення будівлі закладу; асорти­мент та кількість окремих видів продовольчої сировини, періодичність її завозу та ін.

Важливе значення має правильне визначення структури складських приміщень проектованого закладу згідно з їх класифікацією та з урахуванням особливостей виробничо-торговельного процесу на закладі. Необхідно визначити основні вимоги до проектуван­ня групи складських приміщень як специфічного виробничого підрозділу закладів харчування. Слід оволодіти методами розрахунку площі складських приміщень за рекомендованими нормами навантаження на 1 м2 ван­тажної площі складського приміщення, за розмірами тари та складського обладнання, які використовуються для зберігання сировини та продуктів.

Необхідно приділити увагу вивченню особливостей проектування окремих охолоджувальних приміщень. При проектуванні кожного складського приміщення необхідно знати умови та способи зберігання сировини, напівфабрикатів, готової кулінарної продукції; ви­моги до товарного сусідства при зберіганні продуктів; види тари та складського обладнання; вимоги до розташування окремих складських приміщень.

Важливе значення має правильний вибір коефіцієнта використання площі складських приміщень, розрахунок загальної площі кожного складського приміщення та компонувальної площі функціональної зони групи складських приміщень у цілому. При підготовці занять необхідно вивчити основні вимоги до розробки компонування групи складських приміщень та послідовності її виконання з використанням ПЕОМ.