Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
переддипломна практика.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
57.34 Кб
Скачать

( 5 – та частина наскрізної практики )

1. Загальні положення , мета і завдання практики.

Переддипломна виробнича практика є заключною ступеню наскрізної системи безперервної практики. Вона покликана виявити особливу схильність студента до певного виду професійної діяльності в області хореографії , підтвердити правильність вибору функціональної спеціалізації в рамках професії : балетмейстер ; викладач фахових дисциплін ; артист ансамблю народного танцю . Крім цього , завдання виробничої практики визначені з позиції закріплення молодого фахівця у новому колективі , адаптації його к умовам закладу культури , школи мистецтв , училища культури , тощо.

Практика триває 8 тижнів.

Переддипломна виробнича практика організується в цілому на місцях майбутньої роботи студента. Але проходження переддипломної практики в місцях майбутньої роботи допускається тільки при умові , що зацікавлені заклади гарантують проходження практикантами переддипломної виробничої практики.

Базами практики є кращі соціокультурні , дозвілеві , навчальні , мистецькі заклади , які обслуговують різні групи населення м. Миколаїва , Миколаївської області , Півдня України.

Мета та завдання преддипломної практики

  1. Закріплення і поглиблення одержаних у процесі навчання в університеті знань , вмінь , практичних навичок роботи по спеціалізації , які здатні дати змогу творчо реалізувати їх в умовах самостійного виконання балетмейстерсько – педагогичних функцій в закладах культури і мистецтва.

  1. Надбання досвіду роботи в певному закладі культури і мистецтва.

  1. Формування та виховання певних організаційно – керівничих та навчально – творчих навичок.

  1. Розвинення педагогичної і творчої ініціативи.

  1. Виховання почуття відповідальності за доручену справу ; розвиток творчої ініциативи і заповзятлевості , необхідних майбутньому фахівцю.

2 Організація практики.

Відповідально до навчального плану переддипломну виробничу практику студенти проходять у 10 навчальному семестрі з відривом від навчальних занять в університеті індивідуально на протязі 8-ти тижнів ( останній тиждень січня – початок квітня ).

Для загального керівництва переддипломною виробничою практикою студента наказом директора призначається викладач випускаючої кафедри - ( хореографії ). Відповідальність за організацію , проведення і контроль практики покладається на викладачів кафедри хореографії . Безпосереднє керівництво діяльністю практиканта здійснює керівник бази практики або інша , призначена ним особа .

Режим роботи студента – практиканта під час практики підпорядковується графіку роботи відповідного закладу культури і мистецтва. Загальна тривалість шестиденного робочого дня – 40 годин . В індивідуальних планах треба передбачити і вихідні дні.

Кожний студент забов‘язаний :

  • своєчасно прибути на практику;

  • у повному обсязі виконати всі завдання , передбачені програмою практики;

  • вивчити і дотримуватись правил охорони праці, техніки безпеки і виробничої санітарії;

  • своєчасно повідомити керівника виробничої практики від університету о захисті і проведенні дипломного концерту;

  • своєчасно скласти звіт і залік.

Викладачі кафедри надають необхідну консультативну допомогу стосовно виконання завдань по практиці і здійснюють контроль за ходом практики. Підсумки практики (1 етап ) підводяться безпосередньо на базах практики . де в протоколі захисту дипломного концерту ставиться оцінка. Другий етап захисту проходить на кафедрі при комісії . призначеною завідувачем кафедри. Оцінка за виробничу практику вноситься в заліково – екзаменаційну відомість і в залікову книжку студента.