Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

1.Керівництво в організації.Вплив і влада.Форми влади і впливу.

Керівник – особа, яка очолює орг-ю, підрозділ і наділена повноваженнями приймати рішення щодо розпорядження виділеними йому матеріальними, фінан, труд ресурсами. Керівник є центральною фігурою в системі упр-ня, він виконує різноманітні ф-ї і ролі Вимоги до проф компетенції керівника поділ на 2 групи: знання і уміння викон спец роботу у сфері упр-ня; здатність працювати з людьми й управляти самим собою.

Лідерство – здатність впливати на окремих прац-ів або їх групи з метою досягнення цілей орг-ї. Вплив – поведінка особи, яка вносить зміни в поведінку іншої особи. Влада – можливість впливати на поведінку інших людей. Форми влади: 1-на засадах примусу, 2-на засадах винагороди, 3-експертна влада (на основі віри у досвідченість керівника), 3-еталонна влада (коли керівник показує власний приклад), 4-законна влада. Форми впливу: 1-через еф-ну подачу ідеї і поглядів керівника, 2-через залучення прац-ів в упр-ня.

2.Особливості стратегічного планування.

Стартегічне планування – перлік дій та рішень,що ведуть до розробки стратегічних стратегій,призначених для досягнення організацією своїх цілей. Це довгострокове планування. Сьратегічний план має бути досить гнучким,щоб при необхідності до нього можна було внести зміни.

Етапи СП: 1.визначення мети СП і програми розвитку фірми. 2.визначення переліку факторів зовнішнього середовища,які впливають на розвиток фірми та коригуючих її діяльність. 3.обгрунтування планів розвитку фірми і стратегії розвитку фірми.

Алгоритм розвитку фірми: -розробка місії організації, -розробка цілей, -оцінка та аналіз зовнішнього середовища, -управлінське дослідження сильних та слабих сторін організації, -аналіз альтернатив, -вибір стратегії, -управління,планування,реалізація,конроль виконання плану, - оцінка стратегії.

3.Транспортна задача

Транспортна задача – специфічна задача лінійного програмування,що застосовується для ввиконання економічного плану перевезень однорідної продукції від постачальників до споживачів. Це план первезень при якому задовольняються всі заявки та при якому вартість перевезень буде мінімальною. ТЗ використовується з метою: 1)маршрутизації перевезень – це складання маршрутів руху рухомого складу,що дозволяє знизити непродуктивні пробіги авто,при цьому зменшити коефіцієнт пробігу авто та 2)створення сітьової моделі. Для вирішення задачі маршрутизації проводимо класифікацію вантажів за групами,які є однорідними для первезень на однотипному рухомому складі. Розв’язок йде в 3 етапи: 1.Замовник пропнує план-заявку на перевезення,тобто зведений план напрямку руху авто і величину їх вантажопідйомності; 2.План-заявка замовника надходить до фахівця,який повинен побудувати оптимальний маршрут руху авто.Розв’язок починається зі знаходження оптимального плану повернення порожніх авто.Для розв’язання використовуються методи розрахунку транспортних засобів. 3.З окремих їздок рухомого складу будують раціональний маршрут руху методом табличного зв’язку чи методом суміщених матриць.

Математична модель задачі має вигляд Z=∑∑cij*xij→min при обмеженнях ∑xiji , (i=1,m); ∑xij=bj , (j=1,n); xij≥0, де xij- кількість продукції,що перевозиться від і-ого постачальника до j-ого споживача, аі- запаси продукції і-ого постачальника, bj- попит на продукцію j-ого споживача. Якщо в транспор-й задачі сума запасів дорівнює загальному попиту всіх споживачів,то така задача наз. збалансованою або закритою.Планом ТЗ називається будь-який невід’ємний розв’язок системи даної обмеженьТЗ,який позначають матрицею xij (i=1,m, j=1,n). Оптимальним палном називають матрицю,яка задовольняє умови задачі та для якої цільова функція Z→min. Необхідною і достатньою умовою існування розв’язку ТЗ є збалансованість, тобто ∑аi = ∑bj.

Задача

Кст=Тmax/Tmin Tср=∑ti/n

1. Кст=31/21=1,52 Кн=3,0 Тср=192/8=24сек.

2. Кст=25/18=1,39 Кн=2,0 Тср=167/8=21сек.

3. Кст=297/201=1,47 Кн=2,0 Тср=2040/8=255сек.

4. Кст=312/212=1,49 Кн=2,0 Тср=2196/8=274,5сек.

5. Кст=25/16=1,56 Кн=3,0 Тср=166/8=20,75сек.

6. Кст=361/293=1,23 Кн=3,0 Тср=2607/8=325,9сек.

7. Кст=15/9=1,66 Кн=3,0 Тср=104/8=13сек.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]