Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

3.Класифікація видів еа

Економічний аналіз - система спеціальних знань, пов’язанних з дослідженням економічних процесів та явищ.

Зміст економічного аналізу полягає в дослідженні процесів та явищ господарської діяльності в їх взаємозв’язку та взаємообумовленості та спрямовано на виявлення непродуктивних витрат трудових, матеріальних, фінансових ресурсів з метою прийняття обґрунтованих управлінських рішень.

За аспектами дослідження: -фінансово-економічний; - техніко-економічний; -функціонально-вартісний

За метою дослідження: -оцінка діяльності підприємства; -виявлення резервів і шляхів їхньої мобілізації; -прогнозування фінансово-господарської діяльності; -розробка стратегії “виживання”підприємства на ринку

По охопленню досліджуваних питань: -комплексний; -технічний.

За шириною вивчення резервів: -внутрішнньозаводський; -порівняльний

По досліджуваних об’єктах:

міжгалузевий,галузевий,заводський,цеховий,регіональний,за функціональними службами,

За періодичністю проведення:

попередній,оперативний(поточний),наступний(ретроспективний)

За напрямками дослідження: - загальноекономічний,техніко-економічний

За застосуванням технічних засобів:

не механізований, з застосуванням ЕОМхж6щд,екон.-математичний.

Різні види аналізу використовують різну економічну інформацію, технічні прийоми і є базою для прийняття управлінських рішень різного характеру.

Задача.

R=((ЧД-СВ –Впост-АВ)/(СВ.-Впост – АВ))=((475-390-43)/(390+34)*100) =12,03

R=(ІОД-ІОВ)/ІОВ=((36-360)/30)*100=20%

R=((ІншіД-ІншіВВ)/ІВ=(18-19)/19)*100=-5,3

R=Прибуток/(СВ+АВ+ІОВ+ІншіВ)=(56/(390+34+30+90))*100=11,84

23.5. Первинні засоби пожежогасіння

Засоби пожежогасіння поділяються на стаціонарні, пересувні й пер-винні. До первинних засобів пожежогасіння відносяться вогнегасники, гідропо-мпи (невеликі поршневі насоси), відра, бочки з водою, лопати, шухляди з піс-ком, азбестові полотнини, повстяні мати, повстини, ломи, пилки, сокири.

Відповідно до використовуваної гасящої речовини вогнегасники поділяються на повітряно-пінні, хімічно-пінні, вуглекислотні, вуглекислотно-брометилові, порошкові.

Для різних об'єктів і приміщень існують норми первинних засобів пожежогасіння. На кожні 100 м2 полу виробничих приміщень звичайно потрібно 1-2 вогнегасники.

Пінні вогнегасники мають дві ізольовані ємності, заповнені такими речовинами, що при змішуванні утворюють вогнегасну піну. . Час дії пінних вогнегасників 50...70 с, довжина струменя 6...8 м, кратність піни 5, стійкість 40 хв.

Вуглекислотні вогнегасники заповнені зрідженим вуглекислим газом, що знаходиться під тиском 6 МПа. Для приведення їх у дію досить відкрити вентиль. Вуглекислий газ виходить у вигляді штучного снігу й відразу перетворюється в газ.

Порошкові вогнегасники застосовують для гасіння горючих лужних металів. Викид порошкового заряду з балона вогнегасника виконується за допомогою стиснутого повітря, що автоматично подається із спеціально вбудованого балончика.

Білет 24

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]