Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

1. Модель формування фін. Результату.

Фін. результат показує результат(прибуток чи збиток) діяльності підпр-ва за звітний період. Формування фін. рез відбувається за певною моделлю, яка відображає фінансові результати від кожного виду діяльності.

Дохід від реалізації продукції-ПДВ-Акцізний збір-Інші вирахування х доходу = ЧД від реалізації продукції-Собівартість=Валовий прибуток(збиток)+ інші операційні доходи-Адмін. Витрати- Витрати на збут-Інші операй. витрати=ФР від операц діяльності+Дохід від участі +Інші фін. доходи+Інші доходи-Фін. витрати- витрати від участі в капіталі –Інші витрати=Фін. результат від звичайної діяльності до оподаткування-Полаток на прибуток=Фін. результат від звич. Діяльності+Надзвичайні доходи-Надзвичайні витрати-Податки з надзвичайного прибутку=Чистий прибуток(Збиток).

2.Які фактори характеризують мікроклімат на робочому місці

Для максимальної прод-ті праці слід створити на РМ відповідний мікроклімат.

До факторів, які характеризують мікроклімат на РМ відносяться:

1. температура навкол-го серед-ща;

2. освітленість в роб.зоні ( поділ-ся на загальну і місцеву; буває природна, штучна, комбінована);

3. вологість повітря;

4. забрудненість повітря, ( наяв-ть шкідливих домішок в 1 м3 або 1л повітря). Ступінь забрудненості може бути незначний, середній, підвищений, сильний, дуже сильний.;

5. виробничий шум (помірний, підвищений, сильний);

6. вібрація;

7. різного роду випромінювання;

8. Кратність обміну повітря у роб.зоні – забезпечення різного роду пристроями вентиляції (природна, штучна, загальна, місцева).

3. Фактори які вивчають при еа.

ЕА – це система знань, пов’язаних з дослідженням ек. процесів і їх взаємозв’язку, що складаються під впливом об’єктивних економічних законів та факторів суб’єктивного характеру.ЕА вивчає зовнішні фактори(політичні, правові, економічні) та внутрішні(вибір стратегії, орг. Структура підприємства, маркетинг і т.д.)

Фактори діляться на 2 групи суттєві та несуттєві; основні та побічні.

В першу чергу досліджуються впливи суттєвих основних і визначаючих факторів, а інші фактори враховуються тоді, коли необхідно підвищити точність отриманих залежностей. При цьому враховують вартісні фактори. Далі враховується ступінь впливу встановлених фікторів на госп. діяльнісь об’єкту, рои цьому використовують ЕК методи і моделі. Встановлюються математична залежність впливу факторів на госп. діяльність з метою прогнозування поведінки об’єкту в майбутньому.

Задача.

Точка беззбитковості Тбпост/(С-Взм)=49/(120-75)=1,09 од.

Доходи в т. б Дтб=120*1,09=130,8 грн=Втб

Планові доходи Дпл=25000*120=3000000грн.

Прибуток плановий Ппл=3000000-(75*25000+49)=1124951грн.

Побудувати графік

14.5 Атестація робочих місць за умовами праці.

Метою атестації робочих місць за умовами праці (атестації) є врегулювання відносин між власником і працівниками в області реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги і компенсації за роботу в несприятливих умовах.

Атестація проводиться на підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності й господарювання, де технологічний процес, використане устаткування, сировина і матеріали є джерелом шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть негативно впливати на стан здоров'я працюючих, наявного та майбутніх поколінь. Атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначаються наказом по підприємству в терміни, визначені колективним договором, але не рідше одного разу в п'ять років. Виходячи з принципів Гігієнічної класифікації, умови праці підрозділяються на чотири класи: 1 – оптимальні; 2 – допустимі; 3 – шкідливі; 4 – небезпечні (екстремальні).

Білет 15

  1. Методика аналізу фін.звітності.

Заг.метою аналізу звітності є оцінка платоспроможності підприємства. Платоспр-ь визн.рівнем забезпеченості ресурсами для покриття ПЗ підп., оскільки зобов’язання поділ на поточні, довгострокові, то спроможність погашення ПЗ можна розглядати, як поточну платоспроможність, а довгостр-ву – як перспективну. Перспективна платоспром-ь визн рівнем показників фін стійкості, ефект – і роботи, ділової активності, слід пам’ятати про зв'язок між фін станом підп. – ва і ризиками. Він є зворотнім: кращому фін станому відповідає менший рівень ризиків. Високий рівень показників фін стійкості, ефек – і роботи, ділової активності є передумовою сталої перспективної платоспр – і. Результати з аналізу фін звітності цікавлять як внутрішніх так і зовнішніх користувачів. До перших – адміністративні підп.-ва, до другіх – кредитори, інвестори, держ органи. Серед зовнішніх користувачів фін стан підп. – ва перш за все цікавить акціонерів і кредиторів. Зовнішні користувачі повинні постійно контролювати стан підп.-ва, щоб при необхідності зменшити втрати або звести їх на нівець. Аналіз фін звітності включає такі етапи: 1) Складання програми аналізу. 2) Підготовка аналізу 3) Вибір і розрахунок показників 4) Обробка і аналіз показників 5) Розробка пропозицій за результатами аналізу.

Програма аналізу включає перелік питань, що підлягають розгляду, а саме аналіз майна підп.-ва, аналіз його поточної перспективної платоспроможності, аналіз про рух ГК. Перелік питань визначає мета, яка стоїть перед споживачем. Адміністратора цікавлять всі питання, а постачальників лише поточна платоспроможність, від якої залежить можливість своєчасних розрахунків.

2. Яку структуру має технічна норма часу .

Норма часу – це технічно та науково обґрунтовані витрати роб часу та зусиль працівника на виконання заданого обсягу робіт .Вона розрах-я для конкретних організаційно технічних умов виробництва. Найчастіше в нормування праці розр-ь норму часу.

Технічна норма часу. Якщо toм + tвoп ≥ tтп, то Tн= to + tв + tпз+ toм + tвoп, де to – основний час, tв – доп час, tпз – підготовчо – заключний час, toм – час обслуг роб місця, tвoп – час на власні потреби, tтп – час на технологічні перерви . Якщо toм + tвoп < tтп, то Tн= to + tв + tпз+ tтп

Норма штучного часу. , якщо toм + tвoп ≥ tтп, то Tш= to + tд + toм + tвoп, якщо toм + tвoп < tтп, то Tш= to + tд + tтп

Норма штучно – калькуляційного часу, якщо toм + tвoп ≥ tтп, то Tш= to + tд + toм + tвoп+ tпз, якщо toм + tвoп < tтп, то Tш= to + tпз+ + tд +tтп

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]