Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

5. Страхові виплати працівнику потерпілому від нв на виробництві

Страховими виплатами є грошові суми, які згідно Фонд соціального страхування від нещасних випадків виплачує застрахованому чи особам, які мають на це право, у разі настання страхового випадку. Зазначені грошові суми складаються із: 1) страхової виплати втраченого заробітку (або відповідної його частини) залежно від ступеня втрати потерпілим професійної працездатності (далі - щомісячна страхова виплата); 2) страхової виплати в установлених випадках одноразової допомоги потерпілому (членам його сім'ї та особам, які перебували на утриманні померлого); 3) страхової виплати пенсії по інвалідності потерпілому;4) страхової виплати пенсії у зв'язку з втратою годувальника; 5) страхової виплати дитині, яка народилася інвалідом внаслідок травмування на виробництві або професійного захворювання її матері під час вагітності;6) страхових витрат на медичну та соціальну допомогу.

Страхові виплати провадяться щомісячно в установлені Фондом соціального страхування від нещасних випадків дні на підставі постанови цього Фонду або рішення судуОдноразова допомога виплачується потерпілому в місячний строк з дня визначення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності, а в разі смерті потерпілого - у місячний строк з дня смерті застрахованого особам, які мають на це право. Страхові виплати провадяться протягом строку, встановленого МСЕК або ЛКК. Страхові виплати за поточний місяць провадяться протягом місяця з дня настання страхового випадку. За бажанням одержувачів ці суми можуть перераховуватися на їх особові рахунки в банку.

Білет 8

8.1. Джерела фінансування ресурсів підприємств та управління ними.

Для формування обор.активів підпр-во викор-є як власні, так і запозичені ресурси. Власні кошти відіграють гол.роль в організації кругообігу фондів, оскільки підпр-ва, що працюють на засадах комерц. Розрахунку повинно мати певну оперативну самостійність з тим, щоб вести справу рентабельно і нести відповідальність за прийняття рішень. Формування власних обор.коштів відбувається в момент створення підпр-ва, його статутного фонду. Залучення запозичених коштів дозволяє скоротити заг.потребу підпр-ва в обор.коштах.

Фінансування операційних необор.активів вцілому зводиться до 2 варіантів: 1. весь об’єм НА фінанси-ся за рах-к власного капіталу. 2. фінанс-ня буде змішаним, тобто частина буде фінансуватися за рах-к вл.капіталу, інша – за рах-к довготрок.кредиту. В процесі фінанси-ня окремих видів НА однією з найбільш складних задач фін.менеджменту є вибір альтернатив – придбання активів у власність чи в оренду.

8.2. Які існують форми розподілу праці.

Розподіл праці- розмежування видів вироб-ї діял-ті на окремі напрямки та зосередження на них однотипних або схожих за технологією викон-ня робіт.

Розподіл праці зд-ся за наст.формами: 1. технологічний р.п. – поділ технолог. процесу по видам робіт (основне, допоміжне, обслуг-че вир-во) і по операціям;2. функціональний р.п.- встановлення ролі окремих груп робіт-в у вироб-му процесі (основні, допоміжні, інженерно-технічний персонал, службовці, МОП, учні); 3.професіональний р.п.- за професійною належністю; 4. кваліфікаційний р.п.– відповідність рівня виконавця і виконуваних робіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]