Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

1. Фінансові ризики та їх оцінка.

Ризики реального інвестування проявляються в неодержанні очікуваного доходу, неповерненні коштів, що інвестовані у проекти. Вони поділяються на внутрішні (притаманні безпосередньо клієнту. Це економічні, соціальні, екологічні ризики). Одночасно успіх реалізації і прибутку залежить від зовнішніх ризиків. Зовнішні локальні ризики виникають у зв*язку з некомпетентністю працівників, що займаються реалізацією проекту, збоями в поставках, пов*язаних з проектом, недостатністю коштів. інвестиційні ризики реального інвестування - це імовірність втрат доходів або майна підприємства в результаті реалізації проекту. Кількісно оцінити втрати та їх імовірність дуже складно, особливо в інвестиційній діяльності, де необхідно розробляти прогнози на декілька років. Тому і складають різні методи оцінки ризиків, які зводяться до аналізу мінливості показників проекту. Чим більша мінливість, тим більша імовірність втрат, а отже, і рівень ризику. Застосовуються наступні методи: метод еквівалентної впевненості. В грошовому потоці виділяється безпечна складова. Безпечний грошовий потік дисконту.

2. Раціональне вирішення проблем (прийняття рішень). Характеристика етапів.

Рішення – це альтернатива (необхідність вибору між 2-ма або кількох виключаючих один одного рішень). У циклі управління – прийняття рішень є найбільш відповідальною фазою. Від якості прийнятого рішення залежить його успіх в експлуатації. Вибрати альтернативу означає відповісти на ряд питань. Етапи раціонального підходу до прийняття рішень: 1. діагностування проблем,2. формування обмежень та вибір критерію оцінки,3. формування варіантів рішення,4. оцінка варіантів рішення,5. вибір варіантів рішення ,6. реалізація вибраного рішення,7. оцінка реалізації рішення. Діагностування проблеми включає: виявлення симптомів з*явившихся проблем, збір необхідної інф, яка характериз. проблему. Вимоги до рішення проблем: 1. головним в рішенні є ступінь досягнення мети, тобто бути ефективним,2. рішення проблеми з мінім. затратами,3. рішення повинно бути забезпечено всіма необхідними ресурсами.

3. Виробнича програма з технічного обслуговування та ремонту рс.

Виробнича програма по ТО і ПР передбачає визначення трудомісткості робіт, кількість днів (ТО і ПР), що є необхідною інформацією для визначення витрат виробництва.

Технічна підготовка РС до експлуатації – це комплекс організаційно-технічних заходів, спрямованих на підтримання високої тех готовності РС для підвищення ефективності та якості роботи, а також забезпечення безпеки дорожнього руху. Всі ці заходи поділяються на планові роботи та роботи по усуненню раптових технічних несправностей.

Програма ТО і ПР передбачає такі види робіт:

-ЩО – щоденне, яке виконується кожен день перед виходом авто на лінію та після повернення

- ТО-1 та ТО-2 – періодичне обслуг., яке полягає в заміні маст матеріалів, перевірці осн вузлів та агрегатів (То-1 частіша за ТО-2)

-СО – заміна шин на зимові та інші роботи пов*язані зі зміною умов роботи РС по сезонам

При розрахунку виробничої програми береться до уваги план по експлуатації РС. ТО має періодичність, яка визначається пробігом автомобіля. Розрахунок ведеться по маркам та моделям авто, а потім визначається в цілому по підприємству. На основі розрахунків необхідної кількості тех впливів та їх трудомісткості складається план витрат на ці заходи.

Витрати на ТО і ПР розраховуються на 1000 км пробігу: ВТО,ПР = ВТО,ПР*Lзаг/1000, або на основі загальної трудомісткості ВТО, ПР = ц*Тзаг

Задача 6. Методика обробки результатів групової фотографії робочого часу методом інтервальних моментних спостережень

Т1 = Мі*і, М? = 1, М?р = 24, М = 3, М = 6, Мноп = 2, М = 36, і = 5хв.. Тоді Тпз = 1*5 = 5хв. Тор = 24*5 =120 хв. , Т = 3*5 = 15, Т = 6*5 =30, Тноп = 2*5=10, Мзаг = 36*5 = 180. 1) Середній відсоток оперативного часу К = Тор/Т? = 130/180 = 0,667 =66,7% 2) середній відсоток втрат, що залежать від робітника К = (Тптд+Твоп?-Твоп?)/Тзаг*Твод? = (2,5%*Тпр)/100 = 2,5*120/100 = 3. К = (15+10-3)/120))*100 = =12,2% 3) Середній відсоток втрат, що не залежать від робітника К = (Тпо+Тпт)/Тзаг = (6+0)/36*100 = 16,7%

Для поліпшення використання робочого часу необхідно провести комплекс заходів по укпіпленню трудової дисципліни, що дозволить скоротити витрати часу, пов*яз з поруш трудової дисципліни, який на момент спостереження складав 15 хв.. Загалом витрати часу, що залежать від робітника скл 12,2%., проте витр часу, що не залеж від робіт скл 16,7%, що означає, що підприємство має недостатню підготовку виробництва, тобто організація виробництва є недостатньо ефективною. таким чино підпр необхідно розробити організаційні і господарські заходи по покращенню роботи служб забезпечення роботи АТП.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]